In het najaar van 2021 opende softwarebedrijf AFAS – na tien jaar denken, schetsen en bouwen – een prachtig, nieuw hoofdkantoor. Dit memorabele moment in de bedrijfsgeschiedenis werd gevierd met een boek: AFAS Experience Center – Inspireert anders bouwen.

ton van der Veldt - AFAS

Het is een lijvig boekwerk geworden – 465 pagina’s – dat interviews met betrokkenen combineert met foto’s van de bouw en het eindresultaat. BoekenBusiness schreef teksten, deed de redactie en nam een deel van het projectmanagement op zich.

We vroegen Ton van der Veldt, medeoprichter van AFAS en de motor achter het AEC-project, naar zijn ervaringen.

 

Waarom moest dit boek er komen?

“Dit boek is een herinnering aan een heel mooie periode. Die is heel goed vastgelegd, met prachtige foto’s. We hebben een intensieve periode van tien jaar achter de rug, met een fantastisch resultaat. Zoveel mensen hebben daaraan bijgedragen. Dat wilden we ‘voor de eeuwigheid’ vastleggen. Voor de architecten, de constructeurs, noem ze allemaal op, voor iedereen die in de bouwperiode van drie jaar een bijdrage heeft geleverd. Voor hen is zo’n boek natuurlijk fantastisch. Het moest er gewoon komen.”

Interieur boek AFAS
Inhoudsopgave AFAS Experience Centre boek
Interieur boek AFAS

Hoe hebben jullie het verschijnen gevierd?

“We hebben er een fantastisch mooie dag van gemaakt. We hebben alle betrokkenen uitgenodigd in het Theater. Bas Westerweel las teksten uit het boek voor. We hebben de gelegenheid waargenomen om de betrokkenen te bedanken en vooral de architect extra in het zonnetje gezet. Na afloop hebben we iedereen het boek overhandigd. Dat was een feest op zich!”

 

Wat is je goed bevallen aan het boekenproject?

“De open samenwerking met de redacteur van BoekenBusiness. En hoe zij de vertaalslag maakte van al het materiaal dat we hadden – een site, documenten, foto’s – naar het boek dat er nu ligt. Wat ik ook heel prettig vond, is dat ze kritisch was op alle teksten. Keuzes in de Nederlandse taal werden door het hele boek consequent doorvertaald. Het was echt een heel mooie samenwerking. Met BoekenBusiness en met het team van The Art of Living.”

 

Welke tips heb je voor andere bedrijven die een soortgelijk boek laten maken?

“Neem de tijd! Tussen teksten en vormgeving zat bij dit project een behoorlijke gap. Er zijn zoveel dingen te doen, zoveel deadlines. Voorkom dat je in tijdnood komt, want dat is zo jammer. En verder? Verzamel de goede mensen om je heen: professionals die er echt verstand van hebben, die het echt goed kunnen. En niet om te slijmen, maar dat zijn jullie gewoon: BoekenBusiness en The art of Living.”

 

Wat vond je het leukst of meest interessant aan dit boekenproject?

“De interactie met de BoekenBusiness-redacteur. Hoe anders zij naar tekst keek dan ik en dat het per saldo echt een verbetering werd. Ook door de kunst van het weglaten. De teksten staan er heel goed op, het boek leest lekker. Ik zou het zo weer doen!”

Door: Janneke Sinot

 

Dit boek over het AFAS Experience Center is niet in de winkel te koop. Interesse? Neem contact op met de marketingafdeling van AFAS.

 

Janneke Sinot

Over de auteur:

Janneke Sinot

Schrijven, marketing en businesscoaching. Het is een combinatie die Janneke vol enthousiasme heeft omarmd. Ze volgde de vakopleidingen Boekhandel en Uitgeverij en behaalde een universitaire bul in de Algemene Taalwetenschap. Het boekenvak kent ze van alle kanten: als boekhandelaar (ze had al op haar 17e een eigen zaak), als auteur, schrijfcoach, redacteur, manuscriptbeoordelaar, boekenrecensent, corrector, journalist en ghostwriter.

Mensenrechten gaan Janneke aan het hart. Verder trekt ze er graag opuit met een rugzak. Haar grootste jeugdzonde? Duizenden eieren kapot gooien…

tel. +31 (0)6 – 20 86 58 94
janneke@boekenbusiness.com

Word de nummer 1 in jouw vakgebied

Ontdek in deze gratis video hoe jij in maar 2 weken een succesboek realiseert

waarmee je maanden tijd bespaart, jezelf als expert op de kaart zet

en jarenlang een passief inkomen genereert.


Een eigen boek is de ultieme:

  • Expertisebooster
  • Klantenwerver
  • Marketingbuddy
  • publiciteitstrekker
  • passiefinkomengenerator
  • funnelvuller
  • statusverhoger