Het schrijven van een boek is een fantastische manier om jezelf als expert op de kaart te zetten en zo meer omzet te genereren. Maar het is niet de enige manier. Ook lezingen geven, bloggen en bijvoorbeeld een social-media-campagne dragen bij aan je autoriteit en zichtbaarheid. Astrid Peters, van White Oaks Media, is branding-expert. Ze maakt de CEO van een bedrijf tot een merk dat verkoopt.

Astrid Peters - ghostwriting

Persoonlijke gunfactor

 

Heeft jouw bedrijf een zorgvuldig opgestelde, corporate marketingstrategie? Mooi. Maar er is ook een keerzijde. Want ben je als CEO zelf niet zichtbaar, dan laat je waardevolle kansen liggen. Astrid Peters kwam hierachter toen ze in haar hoedanigheid van mediafreelancer gesprekken voerde met zo’n 75 leiders uit een veelheid aan branches. “Ik ontdekte dat veel CEO’s ontzettend intelligent, intrigerend, aardig en humoristisch zijn. Veel liever dan het standaard marketingverhaal van de onderneming aan te horen, zou ik ze dan ook als persoon volgen.” Het vormde de inspiratie voor haar bedrijf White Oaks Media, waarmee ze door branding de CEO van een bedrijf tot een benaderbaar persoon maakt die zijn of haar doelgroepen raakt. “Juist in die persoonlijke bevlogenheid van een leider, die ons de organisatie van binnenuit doet begrijpen, zit de gunfactor.”

 

Waar zijn al die toffe ondernemers?

 

Inspirerende verhalen van authentieke ondernemers, daar loopt Astrid warm voor. “Op Facebook zag ik steeds weer mannen als Elon Musk, Richard Branson en Steve Jobs voorbijkomen. In de realiteit zat ik wekelijks met heel toffe Nederlandse directeuren om de tafel. Wacht even, dacht ik, waarom lees ik niet in dezelfde orde van grootte verhalen over onze mannen en vrouwen? Qua kennis over  innovatie, (haven)logistiek, tuinbouw, smart industry en vele andere branches heeft Nederland veel te bieden. Daar wilde ik iets mee. Toen ben ik online Amerikanen gaan volgen die zich met CEO-branding bezighouden en ben ik er wetenschappelijke artikelen over gaan lezen. Uiteindelijk heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik tijdens een trip naar New York afgesproken met Raoul Davis, een van de Amerikanen die mij online zo aansprak. Vooraf bleek op Skype al dat er een enorme klik was. Ik vroeg hem tips om in Nederland eenzelfde soort bedrijf op te zetten, waarop hij reageerde met: waarom pakken we het niet internationaler aan? Van het een kwam het ander. Met als resultaat dat we nu een strategisch partnership hebben voor vijf jaar.”

 

Laat zien waar je voor staat

 

Wat houdt de CEO-branding van White Oaks Media in? Wat kan die jou als schrijvende ondernemer of CEO opleveren? De strategie die Astrid koos stoelt op zeven pijlers, waarmee ze jou als het gezicht van je bedrijf in de spotlights plaatst.

CEO-branding in zeven stappen:

 1. Een boek publiceren onder je eigen naam.
 2. Met je boek in de media komen (radio, televisie, krant, internet).
 3. Je online zichtbaarheid vergroten (bijvoorbeeld door op een authentieke manier te verschijnen in online video’s van je bedrijf).
 4. Een persoonlijke social-media-campagne voeren.
 5. Prijzen en nominaties in de wacht slepen.
 6. Op podia verschijnen, lezingen en presentaties geven (bijvoorbeeld TedX).
 7. Je (bedrijfs-)naam verbinden aan een goed doel of culturele instelling.

Natuurlijk hoef je als drukbezette directeur die stappen niet zelf te zetten. Ze hoeven ook niet in die exacte volgorde. White Oaks Media neemt je het meeste werk uit handen. Voor het schrijven van een boek werkt Astrid samen met BoekenBusiness. Heb je weinig tijd of ben je niet echt een schrijver? Dan pakt een van onze ghostwriters graag de pen voor je op.

Wat CEO-branding je oplevert? Door te zijn wie je bent en dit ook te laten zien – inclusief je ware persoonlijkheid, momenten van twijfel en triomf en je talenten – word je een merk dat verkoopt. Mensen doen immers zaken met mensen. Dit resulteert in meer vertrouwen van relaties, investeerders en consumenten. En dus in meer leads en meer omzet. Kortom: CEO-branding is een prachtige kans om de buitenwereld duidelijk te maken waar je bedrijf en jij als leider voor staan.

Geen boek op je naam? Dat kost je status, klanten en geld!

Ontdek jij hoe jij in maar 2 weken een bestseller realiseert
waarmee je gezien wordt als dé expert in jouw vakgebied,
waardoor er zó veel klanten op je afkomen dat je pas over 3 maanden tijd voor ze hebt.

Blijf de concurrent voor

 

Laten zien wie je bent is enorm belangrijk geworden. Volgens Astrid neemt dat in de toekomst alleen maar toe. “Mensen willen geen ongezonde ingrediënten meer in hun eten en geen kleding meer uit ‘kinderfabrieken’ in Bangladesh. Zelfs in traditionele branches, zoals die van verzekeraars, schadespecialisten en hypotheekadviseurs, moeten ondernemers kleur bekennen en hun diensten transparanter aanbieden. Mensen belonen oprechtheid en straffen onduidelijkheid af. In alle branches vinden dus verschuivingen plaats. Hoe mooi is het als je daarin als leider vooroploopt! Laat je niet zien waar je voor staat, dan streeft de concurrent je zo voorbij.” Als voorbeeld haalt ze er accountskantoren bij. Die verschillen niet zo heel veel van elkaar. Hoe bouw je dan een brand op? “Allereerst schrijf ik een corporate story voor ze”, vertelt Astrid. “Wat ze anders maakt dan anderen kan in heel grappige dingen zitten. Twee partners bijvoorbeeld die elkaar in de kroeg ontmoet hebben. Peter is gek van voetbal, Michael van hockey. De voetballer neemt graag extraverte rouwdouwers aan, de hockeyer heeft liever wat meer ingetogen medewerkers. Zo’n verhaal rek ik op door het personeel onderling een potje hockey en voetbal te laten spelen. Daar breng ik een leuk bericht en foto’s over naar buiten en ziedaar: ineens ben je een accountantskantoor met een gezicht!”

 

Bestseller in Amerika

 

Je ziet het: creatieve ideeën heeft Astrid genoeg. We verwijzen ondernemers dan ook graag naar haar door. Andersom schakelt Astrid BoekenBusiness in om haar klanten te helpen bij het schrijven van een boek. De samenwerking levert zo een mooie meerwaarde op, zeker voor ondernemers met ambitieuze schrijfplannen. Dankzij de samenwerking met Raoul Davis kan White Oaks Media ook over de grens een podium voor je creëren. Astrid: “Een vertaling is zo geregeld. En net zoals BoekenBusiness ghostwriting-klanten een contract bij een vooraanstaande uitgever in Nederland of Vlaanderen kan garanderen, kan Raoul Davis dat in Amerika. Hij geeft zijn klanten bovendien de garantie dat ze met hun boek in de publiciteit komen. En dan niet in een lokaal blaadje, maar in vooraanstaande media als Fox, Mashable en Bloomberg. Voor auteurs uit Nederland en Vlaanderen is de uitdaging wat groter, maar een branding-expert als Raoul weet ook voor BoekenBusiness-klanten zeker unieke verkoopargumenten te bedenken. Dan wordt het ‘the Dutch way’ of zo…”

Lees er meer over in de blog “Iemand met een boek op zijn naam nodigen we graag uit als spreker”. Astrid Peters werkte, voor ze White Oaks Media begon, onder meer als eindredacteur bij RTL Ondernemerszaken.

Door: Janneke Sinot

Janneke Sinot

Over de auteur:

Janneke Sinot

Schrijven, marketing en businesscoaching. Het is een combinatie die Janneke vol enthousiasme heeft omarmd. Ze volgde de vakopleidingen Boekhandel en Uitgeverij en behaalde een universitaire bul in de Algemene Taalwetenschap. Het boekenvak kent ze van alle kanten: als boekhandelaar (ze had al op haar 17e een eigen zaak), als auteur, schrijfcoach, redacteur, manuscriptbeoordelaar, boekenrecensent, corrector, journalist en ghostwriter.

Mensenrechten gaan Janneke aan het hart. Verder trekt ze er graag opuit met een rugzak. Haar grootste jeugdzonde? Duizenden eieren kapot gooien…

tel. +31 (0)6 – 20 86 58 94
janneke@boekenbusiness.com

Word de nummer 1 in jouw vakgebied

Ontdek in deze gratis video hoe jij in maar 2 weken een succesboek realiseert

waarmee je maanden tijd bespaart, jezelf als expert op de kaart zet

en jarenlang een passief inkomen genereert.


Een eigen boek is de ultieme:

 • Expertisebooster
 • Klantenwerver
 • Marketingbuddy
 • publiciteitstrekker
 • passiefinkomengenerator
 • funnelvuller
 • statusverhoger