10 manieren waarop een boek je business versterkt

Heb je een hekel aan koude acquisitie? Maar wil je wel meer klanten en een hogere omzet? Schrijf een boek! Niet alleen is het een prachtig visitekaartje voor je bedrijf, het is ook een sterk staaltje personal branding. In deze blog tien manieren waarop een boek je business versterkt. 

Business

1
Een boek maakt je tot expert in je vakgebied. Je kunt zelf wel zeggen dat je goed bent, een boek bewijst het.

2
De pers weet je te vinden. Je wordt uitgenodigd voor rondetafelgesprekken, geïnterviewd voor de krant en met een beetje geluk vraagt een televisieprogramma je als expert in de uitzending. Allemaal bijzonder waardevolle, gratis publiciteit.

3
Media-aandacht zorgt voor een toename van je geloofwaardigheid. Dat anderen jou als expert zien, wekt vertrouwen bij je (potentiële) klanten. En – of het nu gaat om de rookworst van de slager of om de diensten van een zzp’er – vertrouwen is en blijft de basis voor succesvol verkopen.

 

Het schrijven van een succesboek is makkelijker dan je denkt.

Ontdek hoe jij in 2 weken een zakelijke bestseller schrijft,
zonder af te haken omdat je niet weet hoe je verder moet
en zonder dat jij en je boek mislukken.

4
Je wordt uitgenodigd om te spreken voor grote groepen (potentiële) klanten. Symposia, congressen, beurzen, er zijn talloze gelegenheden waar inhoudelijk goed onderlegde experts meer dan welkom zijn. Dit zorgt gegarandeerd voor new business.

5
De waarde van je lezingen stijgt. Ze worden niet alleen beter bezocht, je kunt er ook veel meer geld voor vragen. Was je eerst misschien tevreden met € 500 voor een lezing, mensen met een expertstatus vragen vlot enkele duizenden euro’s voor hun bijdrage.

6
Een boek is een ideaal visitekaartje voor je bedrijf. Je kunt het cadeau doen aan belangrijke relaties, als bewijs van jouw expertise. Je wordt onmiddellijk serieus genomen en bespaart jezelf en je gesprekspartner een lang verhaal over jou en jouw business. Laat ze het boek lezen en bel twee weken later op: wat vond je ervan – en kan ik wat voor je betekenen?

7
Je onderscheidt je van je concurrenten. Je boekt maakt duidelijk dat jij niet iemand bent van dertien in een dozijn, maar een uniek mens met een uniek bedrijf en unieke kwaliteiten.

8
Met een boek bereik je met relatief weinig moeite een groot publiek. Hoe meer mensen je kunt helpen, hoe meer ambassadeurs je creëert voor je business. Mond-tot-mondreclame is de beste reclame die je kunt krijgen.

9
Slimme auteurs promoten hun boek (ook) via de social media. Dit levert extra traffic op naar je bedrijfswebsite.

10
Zichtbaarheid in de (online) boekhandel vergroot je bereik enorm. Dankzij hun hoge ranking in de zoekmachineresultaten ben je (zelfs met een veelvoorkomende achternaam) bijzonder goed vindbaar.

Door: Janneke Sinot

Volg ons op

Janneke Sinot

Over de auteur:

Janneke Sinot

Schrijven, marketing en businesscoaching. Het is een combinatie die Janneke vol enthousiasme heeft omarmd. Ze volgde de vakopleidingen Boekhandel en Uitgeverij en behaalde een universitaire bul in de Algemene Taalwetenschap. Het boekenvak kent ze van alle kanten: als boekhandelaar (ze had al op haar 17e een eigen zaak), als auteur, schrijfcoach, redacteur, manuscriptbeoordelaar, boekenrecensent, corrector, journalist en ghostwriter.

Mensenrechten gaan Janneke aan het hart. Verder trekt ze er graag opuit met een rugzak. Haar grootste jeugdzonde? Duizenden eieren kapot gooien…

tel. +31 (0)6 – 20 86 58 94
janneke@boekenbusiness.com

Word de nummer 1 in jouw vakgebied

Ontdek in deze gratis video hoe jij in maar 2 weken een succesboek realiseert

waarmee je maanden tijd bespaart, jezelf als expert op de kaart zet

en jarenlang een passief inkomen genereert.


Een eigen boek is de ultieme:

  • Expertisebooster
  • Klantenwerver
  • Marketingbuddy
  • publiciteitstrekker
  • passiefinkomengenerator
  • funnelvuller
  • statusverhoger