“Voordat mijn boek uit was, had ik de eerste opdracht al binnen.”

cover zakendoen op gevoel

Zakendoen op gevoel

Marcel Ardriaanse - foto - Hans Roggen

Marcel Adriaanse

Over boek en auteur

In je werk sta je dagelijks voor keuzes. Hoe haal ik deze deal binnen? Neem ik die sollicitant aan of niet? Is het slim deze investering te doen? Veel mensen benaderen dit soort vragen het liefst rationeel: ze verzamelen informatie, analyseren die en doordenken alles grondig. Dat levert vaak hoofdpijn op, maar lang niet altijd een goede beslissing. Wat zou er gebeuren als je wat vaker zou luisteren naar je gevoel?

Klik hier voor meer informatie

Marcel Adriaanse vertrouwt al jaren op de kracht van intuïtie. Aan de hand van zijn intuïtiemodel laat hij in dit boek zien hoe intuïtie je zakelijk verder brengt.

De eerste drie pijlers van het model – autonomie, analyse en timing – betreffen jou als persoon en helpen je om betere beslissingen te nemen. Met de laatste drie pijlers – intonatie, empathie en kwetsbaarheid – krijg je met minder moeite meer voor elkaar.

  • Vertrouwen op intuïtie leidt tot betere beslissingen, meer zakelijk succes en een leuker leven.
  • Zakendoen op gevoel is een life changer: de boeken die je daarna leest, de trainingen die je volgt, de gesprekken die je voert – je haalt er veel meer uit.

 

Over de auteur

Marcel Adriaanse is bedrijvenbouwer, investeerder en een veelgevraagd spreker. Zijn ondernemerskwaliteiten, levenservaring en unieke persoonlijkheid maken hem tot een inspirator voor ondernemers, bestuurders, managers en kennisprofessionals. Het verbinden van mensen is de rode draad in zijn gedachtegoed.

Marcel uitnodigen als spreker? Hier lees je meer over zijn keynotes en masterclasses.

Tips

  • Zet je over je twijfels heen en schrijf dat boek!
  • Ga niet te snel de diepte in. Denk vooraf goed na over je concept.
  • Goed schrijven doe je alleen, beter schrijven doe je samen. Dus bel BoekenBusiness.

Marcel Adriaanse

“Hoe Janneke Sinot van BoekenBusiness mijn gedachtegoed heeft weten te vangen in dit boek, is echt super. Als je het leest, hoor je mij praten. Het is echt heel knap als je dat kunt!”

Zo pakte deze auteur het aan

Toen Marcel Adriaanse bij ons aanklopte, had hij nog geen helder beeld van het boek dat hij wilde laten schrijven. Wat hij wel wist was dat het over intuïtie moest gaan. Samen met een marketingbureau had hij uitgevogeld dat dit de rode draad was in zijn leven. Zijn intuïtieve handelen had hem al veel opgeleverd … en dat gunde hij ook anderen.

Samen brachten we structuur aan in zijn gedachtegoed. We schreven een publicatievoorstel, waarop een recordaantal kwaliteitsuitgevers positief reageerde. Twee jaar later ligt er een boek: Zakendoen op gevoel. Marcel: “Het intuïtiemodel dat ik daarin presenteer, heb ik echt samen met BoekenBusiness ontwikkeld.”

Hoe heb je de publicatie van je boek gevierd?

“Met een etentje, op de dag na verschijnen. Daarvoor heb ik mensen uitgenodigd die me na aan het hart staan en mensen die betrokken zijn geweest bij de hele reis. Het plan was een grote boekpresentatie te houden, maar door de coronamaatregelen worden dat nu waarschijnlijk vijf of zes doelgerichte presentaties verspreid over het land, elk met zo’n twintig tot veertig man.”

Hoe pak je die presentaties aan?

“Bedoeling is de aanwezigen met een keynote nieuwsgierig te maken naar mijn intuïtiemodel. Misschien zeg ik wel: je mag alleen naar de presentatie komen als je iemand meeneemt die ik nog niet ken. Dan bereik ik zeker voor de helft nieuwe mensen. Dat kan best gezellig worden, in een boekwinkel bijvoorbeeld en met een hapje en een drankje erbij. Ik weet dat aardig wat mensen uit mijn netwerk graag een gesigneerd exemplaar van het boek willen. Mijn uitgever, Van Duuren Media, gaat me bij dit alles helpen.”

Op welke manier denk je dat dit boek je nieuwe business versterkt?

“Mijn netwerk wordt er groter door. Ik coach veel managers en investeer ook in bedrijven. Mijn boek brengt me in contact met interessante nieuwe mensen. Kan ik die helpen met mijn kennis, dan levert dat een mooie win-win op. Voordat mijn boek uit was, had ik de eerste opdracht al binnen. Een van mijn proeflezers raakte geïnspireerd door de boodschap in mijn boek en bracht mij in contact met een organisatie in crisis. En via mijn marketingbureau heb ik de eerste keynote al verkocht.”

Wat is je goed bevallen in het boekentraject?

“Het mooist van alles vind ik dat ik mijn gedachtegoed heb kunnen ordenen. En dat ik daarmee, in mijn directe omgeving, de wereld een beetje beter kan maken.

Ook de samenwerking met Janneke Sinot is mij bijzonder goed bevallen. Vanuit BoekenBusiness heeft zij enorm meegebouwd aan het raamwerk van mijn boek. Dat gaat veel verder dan ghostwriting. Het was niet zo van ‘hier heb je mijn input, maak er maar wat van’. Nee, we hebben echt samen geknutseld aan en gestreden over het ordenen van mijn gedachtegoed. Daar is het intuïtiemodel uit voortgekomen, dat mijn ideeën toepasbaar maakt voor de buitenwereld. Die stap zetten van vaag concept naar concreet model, dat is wat BoekenBusiness voor me heeft gedaan.”

Wat zou je bij een volgend boek anders doen?

“Achteraf gezien had ik graag langer en beter nagedacht over het hele concept, los van de structuur van mijn boek. Dus niet denken in hoofdstukken, maar in: hoe kan ik dat wat ik wil vertellen in een bepaalde structuur gieten? Of dat nou een site, een boek, een televisieprogramma of een podcast is.

Wat dat betekent voor mijn volgende boek? Heel simpel: ik zou beginnen met een paar sessies om het raamwerk neer te zetten. Hoe bouw je dat op? Hoe maak je dat wat je wilt vertellen begrijpelijk voor anderen? Dat eerst goed uitdokteren – zelf of samen met BoekenBusiness – is belangrijk.”

Welke tips heb je voor iemand die overweegt een boek te schrijven?

“Als je ook maar een kriebeltje idee hebt om het te gaan doen en je twijfelt: zet je eroverheen en doe het gewoon! Het is een verschrikkelijke reis, maar als het eenmaal klaar is, is het echt supergaaf.

En verder? Bel BoekenBusiness! Hoe Janneke Sinot mijn gedachtegoed heeft weten te vangen in dit boek, is echt super. Eerlijk, open en direct spoorde zij me aan om door te gaan wanneer het even tegenzat. Haar aanhoudende enthousiasme en continue nieuwsgierigheid werkten enorm aanstekelijk. Janneke wist haar schrijfstijl bovendien helemaal aan mij aan te passen. Als je het boek leest, hoor je mij praten. Het is echt heel knap als je dat kunt!”​

 

Links

Volg Marcel op logo instagram

 

Zakendoen op gevoel
Het intuïtiemodel als basis voor succes

Marcel Adriaanse
Van Duuren Media, Culemborg
ISBN 9789089655196
€ 24,99

bestellen