“De promotiecampagne was spannend, maar ook heel leuk!”

Alles is Marketing

Alles is marketing

Truus Koppelaar

Truus Koppelaar

Over boek en auteur

Na bijna twintig jaar bij AFAS Software te hebben gewerkt, waarvan een groot deel als directeur marketing, is marketing nog steeds de grote passie van Truus Koppelaar-Noort. In dit boek deelt zij haar kennis en ervaring met de lezer. Zij laat zien dat marketing niet saai is, maar juist voortdurend in beweging.

Alles is Marketing is een inspiratiebron voor ondernemers en marketeers. Theorieën en opvattingen die in veel gevallen misschien wel bekend zijn, worden opgefrist en zichtbaar gemaakt aan de hand van voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met praktische tips.

Klik hier voor meer informatie

Het is voor ondernemers in het mkb helemaal niet zo moeilijk om een marketingbedrijf te worden. Het belangrijkste is: denken vanuit de klant. Want zonder klant ben je niks en heeft je onderneming geen bestaansrecht. En als je er goed over nadenkt, is alles marketing. Van de toon van de e-mail en de ontvangst voor een afspraak tot het serveren van een vers kopje muntthee. Je moet er alleen even aan denken.

Truus Koppelaar (1960) is geboren in Leiden. Na haar gymnasium A-opleiding studeerde ze Nederlandse taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit in Leiden.

Sinds 2004 is ze directeur Marketing & Communicatie bij AFAS Software en verantwoordelijk voor de strategie, marketingplanning, -uitvoering en sponsoring.

Daarnaast is ze bestuurslid van het expertiseplatform NIMA B2B.

Truus is een veelgevraagd spreker op het gebied van inbound- en contentmarketing en sponsoring. Uiteraard spreekt ze ook op verzoek graag over haar boek.

Ze is getrouwd met Leo Koppelaar, tot vorig jaar directeur Sales bij AFAS, met wie ze bijna twintig jaar samenwerkte. Leo schreef eerder het boek: Help! Ik ben verkoper

Tips

  • Werk gestructureerd, met een deadline.
  • Laat het voorwoord schrijven door een bekende in de branche.
  • Noem bedrijven in je boek.
  • Maak een gedetailleerd communicatieplan.
  • Maak een boektrailer voor extra exposure.

Truus Koppelaar:

“De actielijst die je meekrijgt na de masterclass Zo promoot je je boek was voor mij een bron van inspiratie bij de uitwerking van mijn marketingplan.”

Zo pakte deze auteur het aan

Al voor haar boek verschenen was, stond Truus Koppelaar hoog in de ranking bij Managementboek. Geen wonder, want deze auteur is een echte marketingexpert. Doe je voordeel met haar ervaringen en tips.

Hoe heb je het verschijnen van je boek gevierd?

“Ik heb er bewust voor gekozen geen boekpresentatie te geven, maar van tevoren een marketingcampagne te doen. De spanning opvoeren tot de dag van verschijnen en dan op nummer 16 staan in de ranking van Managementboek is een goed begin.”

Wat is je goed bevallen? Wat zou je een volgende keer anders aanpakken?

“Gestructureerd aan het werk gaan met een deadline, een gedetailleerd communicatieplan maken.”

Welke tips heb je voor andere auteurs?

“Gestructureerd werken, met een deadline en een gedetailleerd communicatieplan dus. Ook het vragen van quotes en het laten schrijven van een voorwoord door bekende mensen in de branche is een aanrader. Daar kun je veel mee in de communicatie. Voorbeelden van bedrijven noemen in je boek levert ook veel op: die vinden dat heel interessant en gaan erover twitteren. Maak ook een boektrailer, dat geeft extra exposure.

Tot slot: start de communicatie al voor de release en laat geïnteresseerden boeken reserveren via Managementboek. Zij staan daarvoor open. Ik hield er een signeersessie voor alle boeken die al in het voortraject besteld waren.”

Wat vond je, in het hele boekenproject, het leukst of meest interessant?

“Het schrijven zelf vond ik erg leuk, vooral als je merkt dat je meelezers het interessant vinden en goed leesbaar. Het uitvoeren van de campagne met blogs en acties en dergelijke vond ik spannend, maar ook heel leuk.”

Je volgde twee masterclasses bij BoekenBusiness: ‘Zo schrijf je een boek’ en ‘Zo promoot je je boek’. Hoe heb je die ervaren?

“Het volgen van Zo schrijf je een boek stimuleert je nu eindelijk eens te beginnen en geeft daar praktische handvatten voor. De actielijst die je meekrijgt na Zo promoot je je boek was voor mij een bron van inspiratie bij de uitwerking van mijn marketingplan.”

Links

Volg Truus op

Alles is Marketing

Alles is marketing
Inspiratie voor ondernemers

Truus Koppelaar
Pharos
ISBN 9789079399703
€ 16,90

bestellen