“Tijdens het schrijven ontstonden mooie, nieuwe ideeën voor mijn bedrijf.”

Boven de Lijn

Boven de lijn

NLP XVI blok 1 februari 2010

Berry Koeleman

Over boek en auteur

Boven De lijn
Haal het beste uit jezelf

Het leven kent hoogte- en dieptepunten. Zelfs de meest succesvolle leiders en positief ingestelde personen lopen wel eens vast in hun werk, relaties of privéleven. Vaak zonder dat ze het weten, zijn ze ‘onder de lijn’ beland. Ze klagen, zijn ongelukkig en voelen zich slachtoffer van de situatie. De kunst is om in zo’n geval weer ‘boven de lijn’ te komen. Want dan ben je in flow, voel je je vitaal en gaat het leven je gemakkelijk af.

Klik hier voor meer informatie

Mensen die boven de lijn zijn, maken het verschil in deze wereld. Ze zijn vrolijk en levendig, integer, authentiek, toegewijd en betrokken. Ze spreken waardering uit en nemen 100% verantwoordelijkheid voor hun gedrag en acties. Daardoor zijn ze persoonlijk én zakelijk succesvol. Dit boek helpt je om een inspirerende leider te zijn, een betere ondernemer, een fijnere collega en een leuker mens.

Wat levert dit boek je op?

• Je vergroot je persoonlijke vaardigheden. Hierdoor heb je meer plezier in het leven en werk je succesvoller samen met anderen. • Je wordt effectiever en efficiënter: je bereikt makkelijker je doelen en bespaart jezelf heel veel tijd. • Je verbreedt je horizon en krijgt een heldere focus. Je ziet en pakt meer kansen, waardoor je resultaten en je rendement verbeteren.

De sleutel tot succes ligt in jezelf. Hoe je omgaat met situaties en mensen die je leven beïnvloeden, bepaal je helemaal zelf. Wees die fantastische ouder, warme echtgenoot, prettige collega of inspirerende leider. Zo haal je het beste uit jezelf en leid je je bedrijf naar nóg meer succes!

De vraag om nog succesvoller te zijn: ben ik onder of boven de lijn?

Berry Koeleman is een ondernemer in hart en nieren. Hij bracht een tiental eigen bedrijven tot grote bloei en was al op 27-jarige leeftijd multimiljonair. Zijn financiële achtergrond, trackrecord en ondernemersgeest maken hem tot de ideale sparringpartner voor ondernemers die willen groeien en succesvol willen zijn. Koeleman is de drijvende kracht achter Boven De Lijn® B.V. Hij traint en adviseert ondernemers en directie- en managementteams in binnen- en buitenland.

Zijn motto? Doen waar je plezier in hebt, is de sleutel tot succes.

Tips

  • Neem een goede redacteur in de arm. Knuffel hem, vertroetel haar en stuur af en toe een bloemetje.

Berry Koeleman

“Voordat ik bij BoekenBusiness aanklopte, had ik al tig schrijvers gesproken. Met geen van allen werkte het. Ik ben blij dat ik ben blijven zoeken en Janneke Sinot heb gevonden. Zij snapte mijn kronkels en wist aansluiting te vinden. Iemand anders was dat echt niet gelukt!”

Ervaringen

Persoonlijke assistentie. Daarvoor klopte Berry Koeleman bij BoekenBusiness aan. Dat leverde hem niet alleen een contract bij een kwaliteitsuitgever op, maar ook een boek om trots op te zijn. We vroegen hem naar zijn ervaringen.

Hoe heb je het verschijnen van je boek gevierd?

“Met een groots opgezette boekpresentatie in het Claus Event Center in Hoofddorp, waarbij ruim driehonderd mensen aanwezig waren. Na een korte presentatie over het boek hebben we er een gezellig feest van gemaakt, met een goed glas wijn en heerlijke hapjes. Wie wilde kon bij dj Kees Markman een originele vinylplaat uit het rek trekken en tot laat in de avond dansen op zijn favoriete nummers.”

Op welke manieren heeft het boek je business versterkt?

“Tijdens het schrijfproces ontstonden mooie, nieuwe ideeën voor mijn bedrijf. Verder is het een prachtig visitekaartje dat mij veel opdrachten gaat bezorgen.”

Wat is je goed bevallen? Wat zou je een volgende keer anders aanpakken?

“De BoekenBusiness-redactrice die me hielp, is me goed bevallen. Wat ik anders zou doen? Eerst duidelijk hebben wat de lijn is van het verhaal dat ik wil vertellen.”

Welke tips heb je voor andere auteurs?

“Neem absoluut een goede redacteur of redactrice in de arm. Knuffel hem, vertroetel haar en stuur af en toe een bloemetje.”

Wat in het hele boekenproject vond je het leukst of meest interessant?

“Dat ik nu structuur en helderheid heb in mijn werk.”

Wat zijn je ervaringen met BoekenBusiness?

“Eh … heb je even? De coaches zijn echt supergoed, uitermate deskundig en gestructureerd. Voordat ik bij BoekenBusiness aanklopte, had ik al tig schrijvers gesproken. Met geen van allen werkte het. Ik ben blij dat ik ben blijven zoeken en Janneke Sinot heb gevonden. Zij snapte mijn kronkels en wist aansluiting te vinden. Iemand anders was dat echt niet gelukt!”

Links

Volg Berry op

Boven de Lijn

Boven de lijn
Haal het beste uit jezelf

Berry Koeleman
Uitgeverij Thema
ISBN 9789058719843
€ 19,95

bestellen