“Boek schrijven? Voor mij geen eenzaam geploeter op een zolderkamer.”

De nieuwe weg

De nieuwe weg

Jochum Jarigsma

Jochum Jarigsma

Over boek en auteur

De nieuwe weg
In 7 stappen naar meer omzet. In deze spannende business-roman ontdekt hoofdpersoon Rutger Kooisma, ondernemer in vakantiebungalows, de zeven essentiële stappen op weg naar meer omzet. Hij ontmoet de aantrekkelijke activiste Rineke, die zijn plannen in de war schopt en hem drastisch aan het twijfelen brengt. Waarom is hij eigenlijk ondernemer? Gelukkig zet zijn goede vriend Peter hem steeds weer met beide benen op de grond.

Klik hier voor meer informatie

Ben jij die ondernemer die een mooi product of waardevolle dienst aanbiedt, maar te weinig omzet maakt? Heb je geen zin om te ‘leuren’ en is sales niet jouw ding? Met dit boek helpt Jochum Jarigsma je aan de ondernemersvaardigheden die je nodig hebt om van je bedrijf een commercieel succes te maken.

Jochum Jarigsma is social entrepreneur, spreker en trainer op het gebied van acquisitie, sales, netwerken en ondernemerschap. Hij doceert ondernemersvaardigheden aan verschillende hogescholen en universiteiten.

Tips

  • Verdiep je in hoe je een boek schrijft
  • Laat je helpen door experts
  • Doe onderzoek naar uitgevers en uitgeefvormen

Jochum Jarigsma

“Verdiep je in hoe je een boek schrijft. Laat je vervolgens helpen door experts. Goede mensen maken het verschil!”

Zo pakte deze auteur het aan

Vijf vragen aan Jochum Jarigsma, die bij BoekenBusiness de masterclass Zo schrijf je een boek volgde. Schrijven op een zolderkamer? Daar had hij geen zin in.

Hoe heb je het verschijnen van je boek gevierd

“Met een grootse lancering met 130 personen in de mooiste villa van Bussum. Mensen konden zich inschrijven via www.doorgaan.nl. Via dit crowdfundingplatform kochten ze hun toegangskaartje. Voor € 28 kregen ze drank, een diner, een optreden van een zangeres en het boek!”

Wat is je goed bevallen? Wat zou je een volgende keer anders aanpakken?

“Ik vond het schrijven heel leuk. Vooral omdat ik dat deed in samenwerking met een redacteur. Het was dus geen eenzaam geploeter op een zolderkamer. Ook de cursussen van BoekenBusiness zijn me goed bevallen. Wat ik anders zou doen? Zelf naar de masterclass Zo promoot je je boek komen. Ik had nu een vervanger gestuurd, maar dat was niet zo handig. En ik zou een volgende keer beter onderzoek doen naar mogelijke uitgevers en vormen van uitgeven.”

Welke tips heb je voor andere auteurs?

“Te veel om op te noemen, maar vooral: doe ‘het werk’. Daarmee bedoel ik: verdiep je in hoe je een boek schrijft. Er zijn boeken, blogs en cursussen voor. Doe dit allemaal. Laat je vervolgens helpen door experts. Schrijfcoaches, redacteuren, vormgevers. Ik ben heel blij dat ik alles professioneel heb aangepakt. Voor mijn lancering had ik een eventplanner, professioneel horecapersoneel. Goede mensen maken het verschil!”

Wat in het hele boekenproject, vond je het leukst of meest interessant?

“Mijn boek is een businessroman. Het schrijven vond ik het leukste. En dan vooral: het plot en de karakters bedenken en die vervolgens uitschrijven.”

Merk je, zo net na verschijnen, al dat je boek je business versterkt?

“Jazeker. Ik krijg veel aanvragen om te komen spreken.”

Links

Volg Jochum op

De nieuwe weg

De nieuwe weg
In 7 stappen naar meer omzet

Jochum Jarigsma
BigBusinessPublishers
ISBN 9789491757211
€ 19,95

bestellen