“Dankzij BoekenBusiness kwam ik in contact met de juiste mensen. Geweldig!”

Toen_ging_de_bel_omslag_15x23.indd

En toen ging de bel

Laura Brugmans klein

Laura Brugmans

Over boek en auteur

Halfelf ’s avonds. De bel gaat. Vanaf de bank kijk ik de donkere gang in naar de voordeur. Ik was laat thuis vandaag en ik zit net met een wijntje voor de tv. We hadden in de kapsalon een trainingsavond. Ik doe het licht aan en open de deur op een kier. Politie! “Bent u mevrouw Brugmans?”

Klik hier voor meer informatie

 

In En toen ging de bel beschrijft Laura Brugmans haar ervaringen rondom het dodelijke arbeidsongeval van haar echtgenoot in 2012. Openhartig vertelt ze hoe het is om plotseling haar man te verliezen. Over het ongeloof, het verdriet, de boosheid, de rouw, de eenzaamheid en het vele geregel. Hoe ga je door, als je wereld op zijn kop staat?

Indringend beschrijft ze ook de juridische nasleep van het ongeval in de Rotterdamse haven. Plotseling zijn naast het rouwproces ook de arbeidsinspectie, de officier van justitie en letselschadeadvocaten in haar leven.

Laura Brugmans deelt haar persoonlijke verhaal om meer aandacht te vragen voor slachtoffers en nabestaanden van dodelijke bedrijfsongevallen. Bovendien wil ze aandacht voor veiligheid op de werkvloer stimuleren en vergroten. Jaarlijks komen er in Nederland namelijk zo’n tachtig mensen om door een ongeval op het werk.

Met bijdragen van Wim Eshuis (die onderzoek doet naar gezond en veilig werken), Henk Wimmenhove (teamleider Inspectie SZW) en Joost van der Lecq (bestuurder bij FNV Havens).

Laura Brugmans:

“Het hele schrijfproces was erg interessant, de ondersteuning geweldig. Ik heb er erg veel van geleerd. Dat ik dankzij BoekenBusiness in contact kwam met de juiste mensen vind ik nog altijd fantastisch.”

Zo pakte deze auteur het aan

Voor deze BoekenBusiness-etalage stellen we auteurs vragen als: Wat is je goed bevallen? Wat zou je een volgende keer anders aanpakken? En hoe heeft het boek je business versterkt? Dit boek van Laura Brugmans valt ‘buiten de normale kaders’. Weliswaar weet ze wat ondernemen is (ze runde jarenlang een kapsalon, waar ze inmiddels als werknemer werkt) en dit boek brengt de kapperszaak ongetwijfeld extra onder de aandacht. Maar daar is het natuurlijk nooit om begonnen. Wat Laura de volgende keer anders zou doen? “Er komt geen volgende keer…”

Deze ervaringen en tips deelt ze graag met je:

Heb je een boekpresentatie gehouden? Zo ja, hoe heb je die aangepakt?

“Ik heb een presentatie gehouden in de bar van het cultureel centrum in mijn woonplaats. Omdat een boekpresentatie onder ‘cultuur’ valt, hoefde ik geen huur te betalen!”

Wat zijn je ervaringen met BoekenBusiness?

“Ik ben blij dat ik het jaarprogramma heb gevolgd. Toen ik eraan begon, kreeg ik steeds de vraag: wat wil je ermee bereiken, zitten mensen hierop te wachten? Nu het boek nog maar net verschenen is, ben ik al op tv geweest en komen er bestellingen binnen met 100 of 200 boeken tegelijk. Wie had dat een jaar geleden gedacht!

Hilarisch was het ook wel. Tijdens de masterclasses voelde ik me een buitenbeentje. Anderen zaten daar voor een management- of marketingboek en toen kwam ik met mijn onderwerp: het arbeidsongeval van mijn man! Dat ik dankzij BoekenBusiness in contact gekomen ben met uitgever Donald Suidman en Wim Eshuis, die onderzoek doet naar gezond en veilig werken, vind ik nog altijd geweldig. We hebben samen een stichting opgezet en ik rol nu van het een in het ander.”

Wat in het hele boekenproject vond je het leukst of meest interessant?

“Het hele schrijfproces was erg interessant, de ondersteuning geweldig. Ik heb er erg veel van geleerd. En verder … ben ik erg bang geworden voor schrijffouten.”

 

Een jaar later…

Wat heeft het boek je opgeleverd?

“Van tevoren had ik nooit kunnen bedenken wat mijn boek teweeg zou brengen. Ik dacht: misschien helpt dit andere nabestaanden. Maar er gebeurde veel meer: ik kreeg aanvragen van grote bedrijven die veiligheid hoog in het vaandel hebben, om lezingen te komen geven! Ook gaf ik interviews voor radio en tv en vroegen verschillende bladen mij om mijn verhaal te vertellen. Wat mijn boek betreft? Dat is inmiddels toe aan de derde druk! Daarnaast ben ik samen met anderen een stichting begonnen om arbeidsslachtoffers en nabestaanden te helpen en te ondersteunen. De opbrengst van het boek gaat naar de stichting.”

Links

Volg Laura op

Toen_ging_de_bel_omslag_15x23.indd

En toen ging de bel
De enorme impact van fatale bedrijfsongevallen

Laura Brugmans
BigBusinessPublishers
ISBN 9789491757112
€ 19,95

bestellen

Overige boeken