Hoogsensitieve kinderen

“Voor het eerst mijn boek in handen, wat een euforisch moment!”

hoogsensitieve-kinderen

Hoogsensitieve kinderen

esther-bergsma

Esther Bergsma

Over boek en auteur

Ouders van hoogsensitieve jongens en meisjes lopen in de opvoeding tegen forse uitdagingen aan. Hoe stel je grenzen zonder in drama’s terecht te komen? Hoe vergroot je het zelfvertrouwen van je kind en hoe leer je je kind omgaan met de overweldigende buitenwereld?

Klik hier voor meer informatie

Esther Bergsma onderzocht kenmerken, gedrag en onderlinge verbanden bij meer dan zevenhonderd hoogsensitieve kinderen. Helder en overzichtelijk beschrijft ze waar ouders zoal mee te maken krijgen en welke interne processen bij het kind daaraan ten grondslag liggen.

De positieve opbouwende benadering die je leert in dit boek brengt rust, inzicht en overzicht in jouw leven en dat van je kind. Het resultaat: een kind dat leert omgaan met zijn bijzondere eigenschappen, zodat het opgroeit tot een wijs, krachtig en gelukkig hoogsensitief mens.

Over de auteur

Esther Bergsma (1972) is zelf hooggevoelig en moeder van twee hoogsensitieve pubers. Na een carrière als sociaalwetenschappelijk onderzoekster en manager, startte ze haar eigen bureau als counselor van hoogsensitieve mensen. Daarnaast vragen organisaties haar geregeld als expert op het gebied van hoogsensitiviteit voor presentaties binnen het onderwijs, bedrijfsleven en de gezondheidszorg.

Esther is register-counselor en door doctor Aron erkend als een van de drie experts hoogsensitiviteit in Nederland.

Tips

  • Vraag een coach om met je mee te denken over je boek en business.
  • Schakel proeflezers in.
  • Laat je teksten redigeren en corrigeren door professionals. Een inhoudelijk en technisch goede tekst is een prachtig visitekaartje. Investeer daarin!

Esther Bergsma:

“Suzanna dacht heel concreet mee over hoe ik het boek met mijn businessplannen combineer. Het resultaat? Een vliegende start in een mooi en spannend traject!”

Zo pakte deze auteur het aan

Inspiratie & do’s-and-don’ts

Esther Bergsma klopte al in een vroeg stadium bij BoekenBusiness aan voor een coachingsgesprek. Daarmee maakte ze “een vliegende start” met haar boek. Lees hier haar ervaringen en de tips die ze voor je heeft.

Hoe heb je het verschijnen van je boek gevierd?

“Mijn boek heb ik gepresenteerd met een kerncollege. Met de plaatselijke Bruna en een kunstcafé heb ik een feestelijke bijeenkomst georganiseerd. Bezoekers kregen eerst een lunch, toen een kerncollege over hoogsensitieve kinderen en vervolgens overhandigde ik het eerste exemplaar van het boek aan Landelijke oudervereniging Balans. Daarna konden de bezoekers hun bestelde boek afhalen en laten signeren. Op het moment van de presentatie waren er al 250 boeken verkocht dankzij een voorintekenactie.” (Een nieuwsreportage van de boekpresentatie vind je hier.)

Op welke manieren versterkt het boek je business?

“Ik merk nu al dat ik vaker gevraagd wordt voor seminars en dat de media aandacht aan mijn werk besteden. Bovendien weten klanten mij beter te vinden.”

Wat bevalt je goed? Wat pak je een volgende keer anders aan?

“Ik ben blij dat ik voor een luxe uitgave heb gekozen. Mijn boek is volledig in kleur gedrukt en heeft een harde kaft. Daardoor zijn mensen voordat ze beginnen met lezen al enthousiast over het boek. Ik twijfelde over deze investering, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Ik ben heel tevreden over de uitgever (Booklight) waarbij ik mijn boek heb laten uitgeven. Er is me veel werk uit handen genomen, maar ik had toch veel invloed op het eindresultaat.”

Welke tip heb je voor andere auteurs?

“Laat je teksten lezen door proeflezers en laat ze redigeren en corrigeren door professionals. Een inhoudelijk en technisch goede tekst is een prachtig visitekaartje. Investeer daarin!”

Wat in het hele boekenproject vond je het leukst of meest interessant?

Mijn boodschap zo goed mogelijk verwoorden. Het puzzelen op vernieuwende, heldere inzichten. Het boek daadwerkelijk in handen houden, was natuurlijk ook een euforisch moment.”

Wat zijn je ervaringen met BoekenBusiness?

Ik heb me laten coachen door Suzanna van der Laan. Het voordeel van zo’n individuele benadering is dat alles direct op mijn situatie is toegesneden. Suzanna dacht heel concreet mee over hoe ik het boek met mijn businessplannen combineer. Het resultaat? Een vliegende start in een mooi en spannend traject!”

hoogsensitieve-kinderen

Hoogsensitieve kinderen
Praktische leidraad voor ouders en professionals

Esther Bergsma
Uitgeverij Booklight
ISBN 9789491472961
€ 24,95

bestellen

Overige boeken