“Mijn boek helpt me – al vóór verschijnen – aan een groter netwerk.”

Jij redt het wel

Jij redt het wel

Mine van Wychen

Mine van Wychen

Over boek en auteur

Jij redt het wel is het persoonlijke verhaal van Mine van Wychen. Haar partner overleed kort na de geboorte van hun dochter. Met een ontwapenende oprechtheid en humor beschrijft ze het weduwe worden, zijn en loslaten. Het is balanceren tussen rouwen om de dood en boosheid op het leven. Tussen verdriet en verwijt.

Klik hier voor meer informatie

Liefde, woede, waanzin, ontreddering … het komt allemaal aan bod. Ook het onverwachte herenbezoek, de averechtse goedbedoelde adviezen, de financiële chaos en de verleidingen van het slachtofferschap. Het boek geeft een ongecensureerde beschrijving van het land van rouw. De meeste mensen kunnen zich de rauwheid ervan niet voorstellen. Dit boek brengt daar verandering in.

Een onthullend, recht-voor-zijn-raap boek dat taboes doorbreekt en van dichtbij inzicht geeft in wat zich werkelijk afspeelt in het land van rouw. Want ondanks alle goede bedoelingen hebben velen geen idee hoe ze echt wat voor de rouwende kunnen betekenen. Met de vele handreikingen die ze in dit boek vinden, kunnen ze zelf achterblijvers tot steun zijn.

Mine van Wychen werkt sinds 1996 als zelfstandig communicatie- en gedragstrainer, coach en adviseur. Ook heeft ze ruime ervaring als hrd-adviseur en is ze gespecialiseerd in het begeleiden van rouw- en verliesprocessen, zowel op de werkvloer als in privésituaties.

Tips

  • Laat je niet ontmoedigen door anderen.
  • Vind professionals met wie het klikt.
  • Kies voor een uitgever die jou goed aanvoelt en durft uit te dagen.

Mine van Wychen:

“Mijn BoekenBusiness-coach bracht structuur, leerde me beter schrijven, moedigde me aan door te zetten als ik het even niet meer zag zitten, redigeerde de eerste hoofdstukken en hielp me met mijn publicatievoorstel. Alles bij elkaar was het zo goed voorbereid dat uitgeverij Scriptum besloot mijn boek uit te geven.”

Zo pakt deze auteur het aan

Mine van Wychen vertelt hoe zij een kwaliteitsuitgever interesseerde voor haar boek. En hoe het haar – al tijdens het schrijven – zakelijk voordeel oplevert.

Hoe kijk je tegen het verschijnen van je boek aan?

“Ik voel me bevoorrecht en trots. In februari ligt mijn eerste  boek in de boekhandel. Ik kijk er reikhalzend naar uit dat mijn gedachtes, gevoelens, ervaringen en kennis concreet vorm gekregen hebben en dat ik dit met anderen mag delen. Ik ervaar het als een blijk van erkenning en vind het spannend en ontzettend bijzonder!”

Op welke manieren heeft het boek je business versterkt?

“Het feit dat Scriptum vertrouwen in mij heeft, is een bevestiging dat mijn verhaal bijzonder is. Dat merk ik in contacten met (potentiële) klanten en opdrachtgevers.  In februari ligt mijn boek pas werkelijk in de winkel, maar nu al merk ik dat het mijn netwerk vergroot.  Alleen al dat mensen weten dat ik dit boek geschreven heb, geeft mij  toegang tot platformen die ik voorheen niet had. Kortom: winst!”

Wat is je goed bevallen?

“Het schrijven zelf. Het rolde er als het ware zo uit. Blijkbaar moest het boek ook echt geschreven worden.”

Wat zou je een volgende keer anders aanpakken?

“De structuur van het boek goed opzetten! Als die eenmaal staat, hoef je slechts het pad te volgen dat je hebt uitgezet. Daarmee voorkom je dat je afdwaalt en gaat zwerven. Toen de structuur eenmaal vastlag, ging het schrijven moeiteloos.”

Welke tips heb je voor andere auteurs?

“Luister niet naar mensen die vanuit hun eigen beperkingen reageren op je plannen en je vertellen waarom het niet zal lukken. Laat je niet ontmoedigen. Vind professionele mensen met wie je een connectie hebt. Professionals uit boeken- en uitgeversland die geloven in jou, in je boek en die ook kritisch zijn. De eerste proeve van bekwaamheid heb je doorstaan als een uitgever voor je kiest. Nog een tip? Voor mij was het heel belangrijk om een goed contact met de uitgever te voelen. Je gaat tenslotte intensief met elkaar samenwerken. Van manuscript tot boek, maar ook qua marketing, pr en sales. Dat gaat een stuk beter als je elkaar goed aanvoelt en durft uit te dagen. Ik heb het bijzonder getroffen met Tosca Ruijs van uitgeverij Scriptum!”

Wat in het hele boekenproject vond je het leukst of meest interessant?

“Het meest interessant en spannend vond ik het proces dat zich in mijzelf afspeelde tijdens het schrijven.  Hoe schreef ik mijn boek, zonder me te laten afleiden door de vraag wat voor effect het mogelijk op anderen zou kunnen of moeten hebben. Daarnaast heb ik kennis mogen maken met de ‘schrijvers- en uitgeverswereld’. Een belangrijk moment was het maken van een publicatievoorstel. Dat heeft me doen stilstaan bij de vraag: waarom ik, waarom mijn verhaal, waarom nu en waarom is mijn boek van toegevoegde waarde? Deze vragen en antwoorden hebben me gesterkt in mijn overtuiging dat mijn boek er moest komen!”

Wat zijn je ervaringen met BoekenBusiness?

“Zeer positief! In aanvang had ik enkel een paar hoofdstukken, een vage structuur en een ambitieus plan. Janneke Sinot bracht structuur, leerde me beter schrijven, moedigde me aan door te zetten als ik het even niet meer zag zitten, redigeerde de eerste hoofdstukken en hielp me met mijn publicatievoorstel. Ze is een vakvrouw die de boekenwereld kent en beheerst. Alles bij elkaar genomen was het zo goed voorbereid dat uitgeverij Scriptum besloot mijn boek uit te geven.”

Jij redt het wel

Jij redt het wel
Over leven in het land van rouw

Mine van Wychen
Uitgeverij Scriptum
ISBN 9789055948345
€ 18,95

bestellen