Mijn eerste is niet zijn eerste

“Het was heerlijk om te horen dat mijn boekidee interessant was.”

Mijn eerste is niet zijn eerste - Mariska Matakupan-Jansen

Mijn eerste is niet zijn eerste

Mariska Matakupan-Jansen - Mijn eerste is niet zijn eerste

Mariska Matakupan-Jansen

Over boek en auteur

Je bent verliefd op een geweldige man. Hij heeft kinderen uit een vorige relatie. Jullie zijn vol goede moed: “We gaan samen een gelukkig gezin vormen. De liefde tussen ons is sterk.” Er is nog een kinderwens en er komt een baby van jullie samen: “Dit kindje verbindt ons allemaal.”

Klik hier voor meer informatie

En dan blijkt het in de praktijk een stuk lastiger om een harmonieus gezin te vormen. Een wereld van verwarrende gevoelens en vragen gaat voor je open:

 • Zijn kinderen zijn niet enthousiast over de zwangerschap. Hoe ga ik daarmee om?
 • Ik voel me schuldig. Voor mijn eigen kind voel ik zoveel meer liefde dan voor mijn stiefkind. Is dat normaal?
 • Ga ik ook voor mijn stiefkinderen zorgen op de dag dat ik voor mijn eigen kind zorg?

 

Mijn eerste is niet zijn eerste gaat over vrouwen die stiefmoeder werden en vervolgens eigen kinderen kregen. Herken jezelf in een van de vijf stiefmoeders in dit boek, die je meenemen door het avontuur van stiefmoeder, zwanger, kraamvrouw en moeder zijn. Inclusief tientallen tips om jouw situatie te vergemakkelijken.

Over de auteur

Mariska Matakupan-Jansen heeft tien jaar ervaring als stiefmoeder. In 2012 en 2015 kreeg ze zelf kinderen. Met haar bedrijf Stiefwijs maakt ze stiefouders wegwijs in de wirwar aan gevoelens, loyaliteiten en dilemma’s waar ze mee te maken hebben.

Tips

 • Doe wat bij jou past.
 • Onthoud dat het niet gelijk perfect hoeft.
 • Zoek begeleiding bij het schrijfproces.
 • Ga sparren met anderen als je er even niet uitkomt.

Mariska Matakupan-Jansen:

“Tijdens de masterclass ‘Zo promoot je je boek’ liep ik een uitgever tegen het lijf. Daardoor kwam de realisatie van mijn boek ineens heel dichtbij.”

Ervaringen

Tijdens een masterclass van BoekenBusiness een uitgever vinden? Het kan! Mariska Matakupan-Jansen, auteur van Mijn eerste is niet zijn eerste, overkwam het. Een leuke, onverwachte bonus bij het jaarprogramma dat ze volgde. In de week voor het verschijnen van haar boek vroegen we naar haar ervaringen. En naar de tips die ze voor je heeft.

 

Algemeen

  • Hoe ga je het verschijnen van je boek vieren?
   “In mijn favoriete chocoladewinkel, de Sweet Sisters in Amersfoort, geef ik een lanceerfeestje voor iedereen die direct of indirect aan het boek heeft bijgedragen. Uiteraard met chocolade erbij. Chocolade werkt altijd: om jezelf beter te voelen als het niet goed gaat EN om te vieren als het wel goed gaat. Verder hoop ik natuurlijk rond de release van het boek zo veel mogelijk in de media te verschijnen.”

 

  • Heeft het boek al voor verschijnen je business versterkt? Zo ja, hoe?
   “Dankzij het interviewen van mijn doelgroep en het schrijven van het boek, heb ik een veel scherper beeld gekregen van de problemen waar mijn doelgroep mee worstelt. Deze kennis is ideaal om mijn marketing en mijn producten en diensten goed bij de doelgroep aan te laten sluiten.Ik merk dat journalisten, organisaties en zorginstellingen niet graag een bedrijf promoten, maar wel graag een boek onder de aandacht van hun publiek brengen. Het boek is daarmee voor mij een ingang geworden bij deze partijen. Indirect promoten zij natuurlijk ook mijn bedrijf, en dat is enorme winst.Nu ik meer als expert gezien word, vind ik het makkelijker om hogere prijzen te vragen. Ik heb unieke kennis in huis die niemand anders heeft. Dat maakt het ook makkelijker om lezingen en scholingen te verkopen.”

 

  • Wat is je goed bevallen? Wat zou je een volgende keer anders aanpakken?
   “Gelijk in het begin heb ik de hulp van BoekenBusiness ingeschakeld. Het jaarprogramma was een grote investering, maar ik denk dat mijn boek er anders niet geweest was. Dus dat is een goede keuze geweest. En ik heb één dag in de week tijd gemaakt om te schrijven. Daardoor bleef de vaart erin. Wat ik de volgende keer anders zou aanpakken? Niets eigenlijk.”

 

  • Welke tips heb je voor andere auteurs?
   “Doe wat bij jou past. Onthoud dat het niet gelijk perfect hoeft. Zoek begeleiding bij het schrijfproces. Ga sparren met anderen als je er even niet uitkomt.”

 

  • Wat vond je het leukst of meest interessant in het hele boekenproject?
   “Het meest interessant vond ik dat het ontstaan van het boek ook voor mijzelf een transformatieproces was. Ik kreeg inzichten, meer zelfvertrouwen en durf mezelf veel meer zichtbaar te maken. Nu sta ik vlak voor het moment dat de buitenwereld het resultaat gaat zien en er iets van gaat vinden. Daar kijk ik erg naar uit!”

 

BoekenBusiness

 • Wat zijn je ervaringen met BoekenBusiness?
  “Zodra mijn boekidee er was en ik me verdiepte in wat er nodig was om een boek uit te brengen, voelde ik me overweldigd. Dat er zo veel bij kwam kijken, dat had ik me niet gerealiseerd. Na de masterclass Zo schrijf je een boek, snapte ik beter wat er allemaal nodig was, maar nog steeds dacht ik: hoe ga ik dat allemaal doen? Dus al gauw besloot ik voor het jaarprogramma te gaan. Het was heerlijk om tijdens de intake te horen dat mijn boekidee interessant was en om daarna een gedegen planning te krijgen. Het grote project werd in hapklare brokjes gepresenteerd. Zo zag ik het ineens wel zitten! Dankzij de maandelijkse coachsessies met Jan bleef de vaart erin. Iedere keer kreeg ik inspiratie, ideeën en de bevestiging dat ik het kon en op de goede weg zat. Toen ik tijdens de masterclass Zo promoot je je boek prompt een uitgever tegen het lijf liep, was de realisatie van mijn boek ineens heel dichtbij. Terugkijkend heb ik geen enkel moment gehad dat ik vastzat, of dat ik het niet meer zag zitten. Het leek bijna als vanzelf te gaan. Ik weet zeker dat dat te danken is aan de deskundige begeleiding van BoekenBusiness. Aan alles is te merken dat het jaarprogramma goed uitgedacht en slim opgezet is. Tegen alle mensen die al jaren roepen dat ze eens een boek willen schrijven, zou ik willen zeggen: wil je het echt, kies dan voor het jaarprogramma van BoekenBusiness.”

Links:

Volg Mariska op

Mijn eerste is niet zijn eerste - Mariska Matakupan-Jansen

Mijn eerste is niet zijn eerste
HET boek voor vrouwen die hun eerste kind krijgen met een man die al papa is

Mariska Matakupan-Jansen
Uitgeverij Astronaut Boeken
ISBN: 9789492744005
Prijs: € 18,95

bestellen