“Dit hadden we veel eerder moeten doen!”

cover naar een gezond groeibedrijf in vijf stappen

Naar een gezond groeibedrijf in vijf stappen

Justin Jansen en Tom Mom

Justin Jansen – Tom Mom

Over boek en auteur

De wereld verandert in rap tempo. Dit zorgt voor fundamentele veranderingen. Je moet op andere manieren in de behoeften van je klanten voorzien. Er ontstaan nieuwe concurrenten en andere verdienmodellen. Hoe kun je daar het beste op reageren? Hoe zorg je dat je bedrijf niet alleen vandaag maar ook morgen succesvol is? Door het groeilandschap van je bedrijf te schetsen en nieuwe groeipaden te bewandelen. Maar hoe doe je dat? Hoe kun je als bedrijf succesvol groeien in een steeds veranderende wereld?

Klik hier voor meer informatie

Met dit boek leiden Justin Jansen en Tom Mom je in vijf stappen naar een gezond groeibedrijf. Naar een onderneming die slimmer en sterker wordt, toekomstgericht is en zichzelf steeds vernieuwt. Het biedt een kijkje achter de schermen van succesvolle groeibedrijven als Takeaway, Coolblue, Jumbo en YoungCapital. Wat kunnen we van hen leren en toepassen? Het boek geeft volop tips en tools voor het bouwen van een toekomstbestendig bedrijf. Zo blijf je als ondernemer succesvol, nu én in de toekomst.

  • Unieke lessen vanuit inspirerende groeibedrijven als Coolblue, Jumbo en YoungCapital.
  • Wetenschappelijk onderbouwd en in de praktijk bewezen.
  • Tips, tools en oefeningen waarmee je direct aan de slag kunt.
  • Voor elke ambitieuze ondernemer en zijn of haar leiderschapsteam.

Over de auteurs

Tom Mom is hoogleraar Strategische Groei en Implementatie aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit en academisch directeur van de RSM Executive-MBA-opleiding. Zijn onderzoek richt zich op strategische vernieuwing en het wendbaarder en duurzamer maken van organisaties. Hij traint en adviseert ondernemers en leidinggevenden die hun organisatie gezond willen laten groeien.

Justin Jansen is hoogleraar Ondernemerschap aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit en academisch directeur van het Erasmus Centre for Entrepreneurship. Hij is onder andere bekend van de Top 250 Groeibedrijven en het ScaleUp Dashboard en doet al meer dan twintig jaar onderzoek bij succesvolle Nederlandse groeibedrijven.

Tips

  • Begin op tijd.
  • Laat je goed begeleiden. Dit doe je niet even ertussendoor.

Tom Mom:

“BoekenBusiness biedt heel fijne, allround begeleiding. Ze zijn er erg kundig en proactief.”

Justin Jansen:

“Voor een boek is meer nodig dan een goed idee. BoekenBusiness zette ons aan nog beter na te denken over het verhaal dat we wilden vertellen. Zo dwong het schrijven van het boek ons tot het helder en scherp formuleren van ons gedachtegoed.”

Zo pakten deze auteurs het aan

Kennis hebben deze twee hoogleraren meer dan voldoende in huis. De vaardigheid om die op anderen over te dragen ook. Toch schakelden ze de hulp in van BoekenBusiness. Samen tilden we het boek naar een nog hoger niveau. Tom Mom deelt zijn ervaringen.

Hoe hebben jullie het verschijnen van het boek gevierd?
“Met het openen van ons platform over gezond groeien. Het boek is daar een belangrijk onderdeel van. Zo ook living cases, masterclasses, spellen en trainingen.”

 

Op welke manieren versterkt het boek jullie business?
“Het naderende verschijnen van het boek is voor mensen een duidelijk teken dat je echt een product hebt en dat helpt bij het besluiten om samen nieuwe, concrete proposities uit te werken en te lanceren. Bijvoorbeeld: met twee partners werken we nu een nieuw concept uit (groeicolleges) dat we een maand na het verschijnen van het boek lanceren.”

 

Wat is je goed bevallen? Wat zou je een volgende keer anders aanpakken?
“Het schrijven van het boek helpt enorm om het verhaal, dat toch al min of meer in je hoofd zit, geschikt te maken om te vertellen. Op een manier dat anderen het ook begrijpen en ermee aan de slag kunnen. De volgende keer anders aanpakken: gewoon veel eerder beginnen. Daarmee bedoel ik: dit hadden we eerder moeten doen.”

 

Welke tip heb je voor andere auteurs?
“Laat je goed begeleiden. Dit doe je niet even ertussendoor.”

 

Wat in het hele boekenproject, vond je het leukst of meest interessant?
“Het leukste is toch wel als stap na stap het boek steeds concretere vormen krijgt. Van concepten naar de eindversie, naar de omslag, naar de proefdruk et cetera!”

Links:

Volg Tom op
Volg Justin op

cover naar een gezond groeibedrijf in vijf stappen

Naar een gezond groeibedrijf in vijf stappen
Succesvol zijn en blijven in tijden van verandering

Justin Jansen & Tom Mom

Van Duuren Media
ISBN 9789089655554
Prijs: € 22,99

bestellen