“Een boek opent deuren die je zelf heel moeilijk of nooit zou kunnen openen.”

OERsterk

OERsterk

Richard de Leth

Richard de Leth

Over boek en auteur

Waarom kwamen er vroeger geen moderne ziektes voor? Waarom schrijft de huisarts geen broccoli voor? Moeten we wachten tot ons lijf iets mankeert of kunnen we zorgen dat we niet ziek worden?

OERsterk vertelt hoe we onze gezondheid kunnen behouden én verbeteren.

Klik hier voor meer informatie

Aan de hand van vragen, uitleg en zelfscorelijsten word je gestimuleerd om jouw gezondheidsstaat in kaart te brengen. Daarnaast wordt de invloed van de psyche, voeding, beweging en ontspanning op onze gezondheid duidelijk. Voeding en medicijnen kunnen je gezondheid ondermijnen. Welke voedingsproducten zijn schadelijk en waarom?

OERsterk is het eerste boek dat de brug weet te slaan tussen de westerse geneeskunde en de oosterse geneeskunst. Het beste van twee werelden zorgt voor nieuwe inzichten. OERsterk is hét gezondheidsboek dat iedere hype doorstaat!

Richard de Leth (1982) studeerde geneeskunde aan de VU Amsterdam. Hij ontwikkelde een nieuw concept rondom optimale gezondheid, omdat hij in de medische praktijk zag dat veel medicijnen de patiënten niet genezen. In zijn praktijk combineert hij westerse en oosterse geneeskunde om tot een OERsterk resultaat te komen.

Tips

  • Kies je eigen stijl. Er is al genoeg eenheidsworst.
  • Droom groot, maar werk klein.
  • Bespaar niet op pr-materiaal.

Richard de Leth:

“Kwamen er vroeger maar 5 of 10 personen naar mijn lezingen, dankzij mijn boek trek ik nu volle zalen, met soms wel 250 of 300 man.”

“Dankzij mijn boek, dat inmiddels een bestseller is, is mijn praktijk voor integrale geneeskunde volgestroomd, word ik overal in het land voor lezingen uitgenodigd en ontmoet ik veel interessante nieuwe mensen.”

“Een boek schrijven is het beste wat ik ooit gedaan heb voor mijn bedrijf.”

Zo pakte deze auteur het aan

Vijf vragen aan Richard de Leth. Over hoe het boek zijn business heeft versterkt, tot wat hij de volgende keer anders zou doen.

Hoe heb je het verschijnen van je boek gevierd? Heb je een boekpresentatie gehouden?

“Zeker, ik heb voor beide boekpresentaties Slot Assumburg in Heemskerk afgehuurd en voor 110 man mijn boek gepresenteerd. Beide keren heb ik Samantha van Wijk (RTL 4) gevraagd om mijn presentatie te verzorgen.”

Op welke manieren heeft het boek je business versterkt?

“Radicaal. Dankzij mijn boek, dat inmiddels een bestseller is, is mijn praktijk voor integrale geneeskunde volgestroomd, word ik overal in het land voor lezingen uitgenodigd en ontmoet ik veel interessante nieuwe mensen.”

Wat is je goed bevallen? Wat zou je een volgende keer anders aanpakken?

“De vrijheid van het in eigen beheer uitgeven. Het is een soort jongensboek om met veel energie en enthousiasme, maar vooral met veel bezieling, je boeken met daarin je boodschap onder de mensen te brengen. Aangezien ik het boek heel persoonlijk heb geschreven, verzoek ik mensen achter in mijn boek om me hun leeservaring te mailen of te schrijven. Hiervan zijn we teruggekomen toen we te veel post kregen. Het eerste boek, OERsterk, is inmiddels ruim 20.000 keer verkocht. Mijn tweede boek, OERsterk koken!, ruim 10.000 keer.” [cijfers van eind 2013]

Welke tips heb je voor andere auteurs?

“Volg vooral je gevoel en blijf tijdens het schrijfproces trouw aan jezelf. Ik vind het leuk dat mijn stijl afwijkt van het gangbare boek. Deze nuance maakt het uniek. Er is al genoeg eenheidsworst.

Verder vooral groot dromen en klein werken. Ik heb nooit grenzen of problemen gezien. Ik dacht wel dat het verspreiden van mijn boeken veel makkelijker zou gaan. Ik ben een dromer en ik ben er inmiddels achter dat er veel (commerciële) krachten in deze branche spelen. Daarom hebben wij nooit bezuinigd op pr-materiaal (flyers, posters, boektrailer, enzovoort). Het zijn zaadjes die rondreizen. Ik vind het ironisch dat een slecht boek goed kan verkopen en een goed boek slecht kan verkopen. Marketing is een heel andere tak dan schrijven.”

Wat in het hele boekenproject vond je het leukst of meest interessant?

“Het schrijven vind ik heel bijzonder, lekker in je eigen cocon aan een nieuwe creatie werken. Daarna is het best spannend om te zien hoe mensen op de inhoud van je boek reageren. Je wordt mogelijk geconfronteerd met allerlei onzekerheid of angsten in jezelf. Ga deze vooral aan, want het leidt tot groei. Het blijft iets magisch als ik een biologische winkel in Groningen of Limburg binnenloop en mijn boeken zie liggen. Dan lach ik om deze uit de hand gelopen grap.”

OERsterk

OERsterk

Richard de Leth
Uitgeverij de Leth
ISBN 9789081899024
€ 19,50

bestellen

Overige boeken