Mijn boek bracht me vooral persoonlijke ontwikkeling. Het was een rollercoaster.

Road to Wonderland - Karel Emck

Road to Wonderland

Karel Emck

Karel Emck

Over boek en auteur

Wat doe je met je leven als tijd en geld geen rol meer spelen?
Karel Emck koos ervoor op onderzoek te gaan in de wonderlijke wereld van de spiritualiteit. Van readings bij de Akasha Kronieken tot een kundalini-activatie.

Klik hier voor meer informatie

Van plantmedicijnen zoals ayahuasca en magic mushrooms tot starseeds en buitenaards leven. Van een bezoek aan een ashram tot het communiceren met engelen.

In Wonderland bleek van alles aan de hand. Zo veel zelfs dat Karel zijn rationele, wetenschappelijke wereldbeeld – met de nodige weerstand – moest inruilen voor een meer magische variant. Het eerste bleef simpelweg niet overeind.

Road to Wonderland bestaat uit twee delen. In DEEL 1 beschrijft Karel wonderlijke gebeurtenissen en ervaringen uit de eerste vijftig jaar van zijn leven.

In DEEL 2 pakt hij de draad op waar zijn vorige boek – Road to Freedom – eindigde en neemt hij je mee ‘down the rabbit hole’.

Dit boek is vooral interessant voor mensen die op zoek zijn naar ‘meer’ in het leven en niet te bang om hun geloofssysteem en wereldbeeld ter discussie te stellen. Daarmee is het bij uitstek geschikt voor waarheidszoekers, tot wie – als het goed is – ook wetenschappers behoren. Wie durft?

 

Over de auteur

Karel Emck (1967) liet in Road to Freedom zien hoe hij zijn bedrijf zo reorganiseerde dat hij er zelf los van kwam te staan. Deze nieuwe vrijheid was het startschot om de gebaande paden te verlaten en op zoek te gaan naar Wonderland.

.

Tips

  • Schrijf dat boek omdat je het wilt schrijven.
  • Stap uit je bubbel. 😉

Karel Emck:

Schrijf dat boek gewoon omdat je het wilt schrijven. Wat daarna komt, is vers 2.

Zo pakte deze auteur het aan

Wat doe je met je leven als tijd en geld geen rol meer spelen? Een boek schrijven, natuurlijk!

Karel Emck heeft tijd te over, want het lukte hem een 4-urige werkweek te realiseren. En toch meer dan voldoende geld te verdienen. Sterker nog: inmiddels is dat een 0-urige werkweek geworden. Hij schreef er in 2017 het boek Road to Freedom over.

Nu ligt er een opvolger: Road to Wonderland. Want zijn financiële vrijheid gaf hem de kans op onderzoek uit te trekken in de wereld van de spiritualiteit. Het werd een wonderlijk verhaal!

 

Hoe heb je het verschijnen van je boek gevierd?

“Zonder boekpresentatie, zonder feestje. Maar ik sluit niet uit dat ik zelf nog een flesje opentrek. En er komt een paar maanden na verschijnen een bijeenkomst als afsluiting van Road to Freedom, 5 jaar later, en met aandacht voor Road to Wonderland. Na één mailtje had ik de eerste 30 aanmeldingen al binnen.”

 

Van je vorige boek – Road to Freedom – heb je 5000 exemplaren gratis weggegeven. Hoe pak je nu de boekpromotie aan?

“Deze keer kies ik er heel bewust voor een aantal blogs en podcasts te benaderen, die een gratis boek kunnen aanvragen. Wie er iets mee wil, kan als affiliate meedelen in de opbrengst. Een totaal nieuwe route. Dus geen klassieke boekpromotie en geen klassiek persbericht. Het is voor mij een experiment, en zo ga ik het ook aan hen presenteren. Na de eerste tien of vijftien zou het in beweging moeten komen. In dat wereldje kennen mensen elkaar, dus dan moet het vanzelf gaan lopen. Ik ben wel benieuwd wie het oppikt. Road to Wonderland is wel iets voor bijvoorbeeld Kukuru, maar ik benader ook meer mainstream media. Nee heb je, ja kun je krijgen.”

 

Je spirituele avonturen hebben, anders dan je vorige boek, veel minder een link met je business. Dus de vraag in hoeverre het je bedrijf heeft versterkt, is niet echt relevant?

 “Nee, totaal niet. Met mijn vorige boek heb ik genoeg geld verdiend. Tenzij ik 110 word, ben ik financieel vrij. Dus ik heb dit boek gewoon als Karel geschreven, niet vanuit de gedachte: kan ik er een business omheen bouwen? Als dat ontstaat, dan ontstaat dat. Als vanzelf in de stroom. En komt het niet, dan komt het niet.”

 

Wat vond je, deze keer, het leukst of meest interessant aan het boekentraject?

“De ontluisterende conclusie dat ik zelf ook mijn hele leven in een kleine bubbel had geleefd, maar dat ik me daar niet van bewust was. Toen ik daaruit stapte, was ik stomverbaasd wat ik allemaal tegenkwam, en wat ik allemaal zelf kon ervaren. Niet te geloven! Dus het bracht me vooral persoonlijke ontwikkeling. Het was een rollercoaster.”

 

Welke tips heb je voor andere auteurs?

“Doe het niet om er rijk van te worden. De boekenwereld is niet makkelijk als je nog geen bekende naam bent. Dus schrijf dat boek gewoon omdat je het wilt schrijven. Wat daarna komt, is vers 2.”

Links:

Volg Karel op

Road to Wonderland
Op onderzoek in de wereld van de spiritualiteit

Karel Emck
Prijs: € 24,75

bestellen

Overige boeken

Road to Freedom