“Als je een succesvol boek schrijft, ontploft je LinkedIn-profiel.”

Sales beter de baas

Sales beter de baas

Edwin-de-Haas

Edwin de Haas

 

Over boek en auteur

Meer klanten en meer omzet. Voor veel directeuren, ondernemers en verkopers is het een ware uitdaging. Zeker nu opdrachten niet meer vanzelf komen aanwaaien en de roep om new business groter is dan ooit.

Werkt je huidige aanpak niet, maar is onduidelijk waar het probleem precies zit? Is het halen van verkooptargets lastig?

Klik hier voor meer informatie

In dit boek deelt Edwin de Haas zijn visie op sales en spoort hij je aan vandaag nog actie te ondernemen. Op een prikkelende manier stelt hij herkenbare problemen aan de orde en geeft hij direct toepasbare adviezen en oplossingen. Doel is dat je vandaag nog besluit: ‘We gaan het anders doen. We pakken het proactiever aan. We laten succes niet langer aan het toeval over.’

Sales beter de baas maakt de weg vrij om succesvoller te zijn dan ooit.

* Een praktisch en herkenbaar boek voor directeuren, ondernemers en verkopers met een verkoopuitdaging * Direct toepasbare adviezen en oplossingen * Luchtig, confronterend en prikkelend * Met boeiende cases uit de dagelijkse salespraktijk

Edwin de Haas kent het verkoopvak vanbinnen en vanbuiten. Hij is directeur/eigenaar van CanvassCompany, dat bedrijven ondersteunt bij het ontwikkelen van new business en het verbeteren van hun salesperformance.

Tips

  • Verzamel professionals om je heen. Want je kunt wel veel te vertellen hebben, de kunst om het goed op papier te krijgen is echt een vak.
  • Laat mensen die later je boek kunnen dragen een bijdrage leveren aan je boek.
  • Denk niet dat je er bent als je een uitgever gevonden hebt. Als je succesvol wilt zijn, moet je nog steeds veel zelf doen.

Edwin de Haas:

“Voor mijn boek Sales beter de baas heb ik de hulp ingeroepen van BoekenBusiness-coach Janneke Sinot. De samenwerking verliep bijzonder prettig en professioneel. Ook ben ik onder de indruk van haar vermogen om in de geest van een ander te schrijven. Ik schat in dat er maar weinig mensen zijn die haar, in een samenwerking om ‘even’ een boek te schrijven, evenaren.”

Zo pakte deze auteur het aan

Laat succes niet aan het toeval over. Wie een boek schrijft met deze ondertitel heeft natuurlijk wel iets waar te maken. En dus voegde auteur en salesexpert Edwin de Haas de daad bij het woord. Zijn boek Sales beter de baas stond direct na verschijnen al op nummer 1 in de bestsellertop 100 van Managementboek.nl. Inmiddels heeft het ook de status ‘evergreen’ bereikt. De auteur maakte, kort na het verschijnen van zijn boek, tijd vrij om wat vragen te beantwoorden over zijn succes. Doe je voordeel met de tips van deze – bewezen – salesexpert.

Wat voor boek heb je geschreven?

“Sales beter de baas is een boek voor ondernemers, directeuren, managers en verkopers met een commerciële uitdaging. Het is bedoeld om mensen in beweging te brengen. Ik probeer ze – op een luchtige manier – te triggeren om morgen al een paar dingen anders aan te pakken.”

Is er wat veranderd sinds het boek uit is?

“Jazeker. Als je boek verschijnt ontploft je LinkedIn-profiel! Mensen zijn benieuwd wie nou die Edwin de Haas is. De afgelopen dagen hebben honderden mensen mijn profiel bekeken. Ook word ik gebeld door tijdschriften met de vraag of ze een recensie-exemplaar mogen ontvangen. Ik dacht dat je daarom moest bedelen, maar als je een populair boek schrijft wordt de free publicity je zomaar aangeboden. Deuren gaan voor je open.”

Hoe heb je dat voor elkaar gekregen, die eerste plek bij Managementboek?

“Door te doen wat ik in mijn boek vertel. Je moet een plan hebben, focussen op de gestelde doelen, je niet verschuilen achter allerlei excuses, keuzes maken in het verkoopkanaal, je processen goed en strak aansturen, dingen slim doen en harder werken dan wie ook. Natuurlijk heb ik ook heel veel mensen over mijn boek verteld. Je netwerk activeren is heel belangrijk. Succes krijg je niet in je schoot geworpen, daar moet je verschrikkelijk hard je best voor doen.”

Hoe heb je de boekpresentatie ingezet voor extra verkoop?

“Allereerst heb ik een uitnodiging verstuurd naar al mijn klanten. Natuurlijk wist ik dat die niet allemaal zouden komen, maar na drie herinneringen weet in elk geval iedereen dat het boek bestaat. Tijdens de presentatie zelf heb ik een call to action ingebouwd: ik heb expliciet aan de groep gevraagd om via social media en het eigen netwerk mijn boek onder de aandacht te brengen. Die mensen zijn natuurlijk niet voor niets naar de presentatie gekomen. Ze vinden me aardig of gunnen me dat. Vervolgens kun je die mensen best vragen wat extra’s te doen. Ik help ze nadenken wat dat extra dan zou kunnen zijn. Tot slot heb ik rondgelopen en mensen voorbeelden gegeven van hoe ze mijn boek kunnen inzetten. Dat heb ik ook de maanden voor de presentatie al gedaan. Ik leg uit hoe ze hun voordeel kunnen doen met mijn boek. Als ze dat zelf zien, gaan ze het ook kopen.”

En nu?

“Gewoon doorgaan. Ik wil binnen twee jaar zeker tienduizend exemplaren verkopen.”

Sales beter de baas

Sales beter de baas
Laat succes niet aan het toeval over

Edwin de Haas
Uitgeverij Boom Nelissen
ISBN 9789024402854
€ 19,90

bestellen