“Het leukste waren de interviews met klanten.
Leerzaam en ideaal om mijn visie aan te scherpen.”
Succes met SharePoint!
Piet Vink
Over boek en auteur
Bijna 50% van de ICT-projecten mislukt. Kosten rijzen de pan uit en oplevering binnen de geplande tijd is eerder uitzondering dan regel. Bedrijven gooien zo miljoenen euro’s weg. Toch trappen ze steeds weer in dezelfde valkuilen.
Wat dat betekent voor SharePoint-projecten? Onnodig veel fouten en volop gemiste kansen!
Klik hier voor meer informatie
Judith Murk-ten Cate (GGD Brabant-Zuidoost) “Een boek met zo veel aandacht voor praktijkervaringen had ik graag gehad toen wij met ons project van start gingen.” Hans Aalbers (Dura Vermeer) “Piet Vink past op een prettige manier alle puzzelstukjes in elkaar.” Edwin Hageman (Microsoft Nederland) “Alle aspecten van een SharePoint-project komen duidelijk aan bod: voorbereiding, uitvoering én het belangrijkste: implementatie.” Marijke Ursem (DEEN Supermarkten)
Piet Vink is mede-eigenaar van ETTU en heeft een passie voor SharePoint, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, sales, marketing en ondernemen. Het is de grootste SharePoint-expert in Nederland en de meest innovatieve gold partner van Microsoft met deze expertise. ETTU heeft een heel eigen visie op het implementeren van SharePoint-oplossingen.
Tips
- Vermijd vakjargon (roep daarvoor zo nodig hulp in)
- Overweeg uitgeven in eigen beheer
- Maak reclame voor je boek via de social media
- Benader je doelgroep rechtstreeks
- Maak gebruik van je contacten op LinkedIn
Piet Vink:
“Schrijven is echt een vak. Samenwerken met een redacteur of ghostwriter is belangrijk voor de kwaliteit van de teksten.”
Zo pakte deze auteur het aan
Vijf vragen aan Piet Vink. Over hoe dit boek zijn business heeft versterkt, tot wat hij de volgende keer anders zou doen.
Hoe heb je het verschijnen van je boek gevierd? Heb je een boekpresentatie gehouden? Zo ja, hoe heb je die aangepakt?
“Allereerst ben ik ’s avonds lekker gaan eten met mijn vriendin om te vieren dat ik het boek voor het eerst in handen kreeg. Dat vond ik een prachtige ervaring. Daarna heb ik inderdaad een boekpresentatie gehouden, bij ons op het bedrijf met collega’s, klanten, familie en vrienden. Daarbij waren ook de uitgever en Janneke Sinot. Ik heb een presentatie verzorgd waarom en hoe het boek tot stand gekomen is. Vervolgens hebben we dat aangekleed met een klantenpanel dat zijn ervaringen deelde met de aanwezigen, zoals die klanten dat ook in het boek doen. En daarna: lekker borrelen.”
Op welke manieren heeft het boek je business versterkt?
“Ik kreeg meteen positieve reacties toen wij het bericht mailden naar onze database met klanten. Daarnaast merkt onze salesafdeling dat mensen ervan weten en het als heel positief zien dat er nu een ‘niet-technisch’ boek is over SharePoint. Ik krijg ook al verzoeken van klanten die het graag aan een relatie van hen willen geven. En dat is natuurlijk allemaal publiciteit voor mij en mijn bedrijf. Daarnaast heb ik via LinkedIn mensen benaderd en aangegeven dat ik ze graag wil bezoeken om mijn visie uit het boek met ze te delen. Daarbij ben ik verrast door het aantal positieve reacties van zeer interessante ondernemingen.”
Wat is je goed bevallen? Wat zou je een volgende keer anders aanpakken?
“Het werken met een ghostwriter die geen technische kennis heeft van het onderwerp van mijn boek was perfect. Zij zorgde ervoor dat ik niet in de valkuil viel om technische termen te gebruiken. Daarnaast was zij zeer belangrijk voor de kwaliteit van de teksten. Ik ben geen schrijver – en schrijven blijkt toch echt een vak te zijn. Misschien zou ik de volgende keer proberen het boek in eigen beheer uit te geven. De support van uitgevers vind ik minimaal.”
Welke tips heb je voor andere auteurs?
“Verspreid informatie over je boek via de social media en mogelijk een bestand van mensen die tot de doelgroep behoren.”
Wat in het hele boekenproject, vond je het leukst of meest interessant?
“Het leukste vond ik toch wel de interviews die ik heb gevoerd met klanten en experts op het gebied van SharePoint. Daar heb ik veel van geleerd en daarmee kon ik mijn visie aanscherpen. Daarnaast vind ik het mooi dat ik het hele proces om tot een boek te komen heb doorlopen. Geeft een gevoel van trots.”