“We zijn echt in de picture gekomen. Een boek opent deuren en kansen.”

cover Theeroutes - Deirdre Deprettere - Karlijn Dapper

Theeroutes

Deirdre Deprettere - Karlijn Dapper

Deirdre Deprettere
Karlijn Dapper

Over het boek

Deirdre heeft de afgelopen tien jaar alle uithoeken van de wereld gezien, op zoek naar mooie theeregio’s en goede verhalen. Haar ervaringen en bezoektips bundelt ze, samen met de kennis van reisgenoot en thee-expert Karlijn, in dit boek. Zodat iedereen die van reizen én thee houdt zelf deze theeparels kan gaan ontdekken.

Klik hier voor meer informatie

Over de auteurs

Deirdre Deprettere is een echte theenomade. Al ruim tien jaar reist zij, privé en met haar reisorganisatie Origin Trips, de hele wereld over naar de mooiste theebestemmingen. Deirdre is eeuwig nieuwsgierig naar de verhalen die schuilgaan achter ons kopje thee en zo komt ze op plekken waar je als toerist niet snel aan denkt. Ook schrijft Deirdre al jaren een theecolumn en reisreportages voor koffieTcacao magazine.

Karlijn Dapper is de thee-expert van de twee. Ze heeft in de loop van de jaren een brede kennis van thee opgebouwd. De vele aroma’s en smaken in thee weet ze als geen ander te duiden. Ook heeft Karlijn samen met haar compagnon een theesalon in Oirschot, gespecialiseerd in high tea en theeproeverijen. Ze werkt daarnaast als consultant en tea taster voor diverse theebedrijven in binnen- en buitenland.

Tips

 • Neem de tijd!
 • Begin al vroeg met de promotie.
 • Ga voor kwaliteit. Verzamel professionele mensen om je heen. Je wilt geen half eindproduct na al je harde werk!

Deirdre Deprettere:

“De adviezen van Jan en Janneke gaven me houvast en hun vertrouwen in mijn ideeën gaf me het zetje dat ik nodig had om het aan te durven. Het team heeft zoveel kennis in huis. BoekenBusiness was klankbord, adviseur én supporter!”

Zo pakte deze auteur het aan

Gedreven, reislustige ondernemers. Die kunnen wij bij BoekenBusiness wel waarderen. We vonden het dan ook reuzeleuk dat Deirdre Deprettere bij ons aanklopte. Ze wilde hulp bij het realiseren van haar boekenplan. Schrijven en ondernemen kon ze al, maar onze coaching droeg bij aan een nóg mooier en succesvoller eindresultaat. Deirdre, die in Karlijn Dapper een coauteur vond, vertelt over haar ervaringen.

 

 • Hoe heb je het verschijnen van je boek gevierd?
  “Door de pandemie zijn alle lezingen, presentaties en bijeenkomsten geannuleerd. Gelukkig was er al heel veel aandacht rondom de lancering van het boek op de sociale media. Om dat nog te versterken, hebben we een grote winactie met waardevolle prijzen georganiseerd. Het gonsde wekenlang op Facebook en Instagram. Binnen de beperkingen van de pandemie hadden we zo toch nog wel een beetje een feestje.”
 • Op welke manieren heeft het boek je business versterkt?
  “Het boek heeft ervoor gezorgd dat Cup of Tea Travel meer naamsbekendheid kreeg, maar ook dat Karlijn en ik echt in de picture zijn gekomen. Het opent deuren en kansen.”
 • Wat is je goed bevallen? Wat zou je een volgende keer anders aanpakken?
  “Ik ben erg blij met het team dat we om ons heen hebben verzameld. Wat een kennis, support en geduld hebben BoekenBusiness, de redacteur, de eindredacteur en de vormgever ons laten zien! De keuze voor een hogekwaliteituitgave van het boek – hoge kwaliteit van inhoud en fotografie, papier en vormgeving – is goed bevallen. Het leverde zeer goede recensies op. Ook de keuze voor onze drukker is goed bevallen. Het was een lange zoektocht om een drukker te vinden die precies begreep wat wij wilden en die ook de kwaliteit kón leveren die we wilden, maar het resultaat is fantastisch.”

  “Wat zou ik anders aanpakken? Zelf een boek uitgeven is een lange, zware weg. Het heeft zeker voordelen. Zo kun je echt alles zelf bepalen. Maar het heeft ook nadelen. Uitgeven is een vak. Ik ben er dan ook nog niet uit of ik mijn volgende boek weer zelf zou willen uitgeven. Verder heb ik een belangrijke les geleerd nadat het boek uitkwam. Ik heb me een jaar lang alleen maar gericht op het schrijven en maken van het boek. Maar als je boek uitkomt, begint het eigenlijk pas echt. Gelukkig ging de lancering heel goed, maar door de pandemie konden we ons promotieplan voor de langere termijn niet goed uitvoeren. Ik heb een heel nieuw plan moeten maken (een eigen webshop opstarten, nieuwe doelgroepen benaderen, andere marketingideeën toepassen). Een volgende keer zal ik dat veel beter voorbereiden, zodat de tweede fase van de verkoop (na de lancering) sneller van start kan gaan.”

 • Welke tips heb je voor andere auteurs?
  “Neem je tijd! Een boek maken, uitgeven en promoten vraagt veel tijd en discipline. Ik heb nachtmerries gehad van alle deadlines. Begin al vroeg met je promotie. Omdat wij kozen voor een crowdfundingcampagne was er al vroeg veel aandacht voor het boek. Tot slot: neem kwaliteit serieus. De kwaliteit van je boek, de inhoud, maar ook van de mensen die je om je heen verzamelt. Vraag om professioneel advies, maak gebruik van een professionele redacteur en vormgever. Je wilt geen half eindproduct na al je harde werk!”

  Meer lezen over Deirdres ervaringen met crowdfunding? Lees de blog Crowdfunding voor je boek? Zo pakte Deirdre Deprettere het aan!

 • Wat in het hele boekenproject vond je het leukst of meest interessant?
  “Onderzoek doen en het boek stap voor stap werkelijkheid zien worden, tot de vellen uit de printer rollen en je het eerste boek in je handen hebt.”
 • Wat heeft BoekenBusiness voor je betekend?
  “Ik weet niet of ik zonder BoekenBusiness had doorgezet. De adviezen van Jan en Janneke gaven me houvast en hun vertrouwen in mijn eerste verhalen en mijn ideeën gaf me het zetje dat ik nodig had om het aan te durven. Er komt zoveel op je af en in iedere fase van het schrijven en uitgeven kon ik bellen. Het team heeft zoveel kennis in huis. BoekenBusiness was klankbord, adviseur én supporter!”

Links

Volg Deirdre op logo instagramlogo Facebook

cover Theeroutes - Deirdre Deprettere - Karlijn Dapper

Theeroutes
Met thee de wereld rond

Deirdre Deprettere
Karlijn Dapper
cupofteatravel.nl
ISBN 9789090336084
€ 29,95

bestellen