“Het mooiste moment? De dag dat ik mijn boek daadwerkelijk in handen had.”

Topverkoper in 20 weken

Topverkoper in 20 weken

Ine Van Hofstraeten

Ine Van Hofstraeten

Over boek en auteur

Topverkoper in 20 weken legt uit hoe je met de SELL®-methode stap voor stap dichter bij je doel komt: topverkoper worden. Het leidt je van het punt waar je nu staat tot een topverkoper in de nabije toekomst.

Klik hier voor meer informatie

Een echte verkoper wil altijd de beste zijn. Om dat te worden en te blijven, moet je dagelijks bereid zijn uit je comfortzone te stappen.

Iedereen is een geboren topverkoper, schrijft Ine Van Hofstraeten. Ze laat je aan de hand van een bewustwordingsproces zien dat het niet zo moeilijk hoeft te zijn om te verkopen. Verkopen is adviseren en leren van je doelgroep. Als je goed zorgt voor jezelf, leert van je klanten en van je relaties, dan groei je automatisch in dit vak en groeit het verkopen met je mee. Het woord ‘verkopen’ krijgt dan een positieve betekenis. Topverkoper in 20 weken is een must voor iedereen die zijn relaties met klanten goed wil onderhouden. Wil je weten hoe je klanten vindt, ze behoudt en ook nog eens jaarlijks je omzet verhoogt? Ga aan de slag met dit boek en je zult het ontdekken.

Ine Van Hofstraeten (1982) is industrieel ingenieur in de chemie, maar koos ervoor om verkoper te worden. Met Topverkoper in 20 weken leidt ze startende verkopers en ondernemers naar topverkoop. Daarnaast is ze gepassioneerd door verhalen van andere mensen. Op basis van drie woorden schrijft ze in 5 minuten een kort verhaal.

Tips

  • Maak een planning en houd je daaraan. Dat is de enige manier om je boek af te krijgen.
  • Overweeg je boek zelf uit te geven. Ook als je een uitgever hebt, moet je nog veel zelf doen.
  • Besteed het redactiewerk uit.
  • Spreek over je boek en kondig de verschijning op tijd aan.
  • Zoek proeflezers en ambassadeurs. Vraag om aanbevelingen.

Ine Van Hofstraeten:

“De hand-out die je krijgt bij de BoekenBusiness-masterclass ‘Zo promoot je je boek’ is een geweldig compleet naslagwerk. Alleen daarom al ben ik blij dat ik deze training heb gevolgd!”

Zo pakte deze auteur het aan

Vijf vragen aan Ine Van Hofstraeten. Over hoe het boek haar business heeft versterkt, tot wat ze de volgende keer anders zou doen.

Hoe heb je het verschijnen van je boek gevierd?

“Met een boekenborrel. Veertig van mijn beste vrienden heb ik daarvoor persoonlijk uitgenodigd. Via Facebook heb ik een algemene uitnodiging (evenement) verstuurd. Een echte boekpresentatie wil ik later nog houden.”

Op welke manier heeft het boek je business versterkt?

“Het heeft vooral mijn geloofwaardigheid als salesmanager versterkt. Mijn klanten zien meer de persoon achter de verkoper. Ook ben ik plots de expert, waardoor ik al ben uitgenodigd om een workshop te geven bij een opleiding toerisme/verkoop. En plots verschijnen er op internet uitgebreide boekrecensies.”

Wat is je goed bevallen? Wat zou je een volgende keer anders aanpakken?

“Ik heb veel te veel tijd gestoken in het zelf verbeteren van mijn boek. Dat zou ik een volgende keer veel sneller uitbesteden. Iemand anders de grove fouten eruit laten halen. Het verbeterwerk heeft me enorm tegengehouden om het manuscript door te sturen. Ik wilde dat het perfect was. En zelfs als je andere mensen vooraf je tekst laat lezen, haal je er niet alle taalfouten uit.”

Welke tips heb je voor andere auteurs?

  • Schrijven is niet altijd makkelijk. Er zijn dagen dat je echt geen zin hebt. Maar de enige manier om je boek af te krijgen, is vasthouden aan je schema. Maak een planning en volg die ook.
  • Overweeg je boek zelf uit te geven. Een stempel van de uitgever op je boek is leuk, maar je boek de boekhandel uit brengen, doe je nog altijd zelf. Heb niet de illusie dat je uitgever dat voor je doet.
  • Spreek over je boek. Mensen weten alleen dat het er is als jij het hun vertelt. Begin op tijd met het aankondigen van je boek op social media, blogs en websites.
  • Vraag je toekomstige lezers voor een proeflezing. Vraag ze om een aanbeveling. Zoek ambassadeurs.

Wat vond je het leukste in het hele boekentraject?

“Het schrijven van het boek. En natuurlijk de dag dat ik mijn boek daadwerkelijk in handen had en het eindresultaat kon bewonderen. Tot slot het schrijven van het dankwoord. En dan vooral de blik in de ogen van degene die ik daarin bedank en die ik een eerste exemplaar gaf toen het af was.”

Topverkoper in 20 weken

Topverkoper in 20 weken
Succes verzekerd!
Ine Van Hofstraeten
Uitgeverij Houtekiet
ISBN 9789089242587
€ 19,95

bestellen