“Een boek is goed voor je expertstatus, zelfs al voor verschijnen.”

Van doemscenario naar droombaan

Van doemscenario naar droombaan

Birgit Smit nieuw

Birgit Smit

Over boek en auteur

Veel mensen verkeren in onzekerheid. Ze hebben hun baan verloren en willen heel graag weer aan de slag, of dromen van een andere baan. Hoe kom je in deze tijd nog aan een droombaan?

Van doemscenario naar droombaan leert je op een andere manier naar je leven te kijken en af te rekenen met angsten en hindernissen die de stap naar je droombaan in de weg staan.

Klik hier voor meer informatie

Het opent de deur naar een wereld van onbegrensde mogelijkheden. De vele praktische oefeningen leiden je naar concreet succes. Je ontwikkelt een nieuw perspectief en doorbreekt de negatieve spiraal. Resultaat: de baan van je dromen.

Voor middelbaar en hoger opgeleide professionals die op zoek zijn naar een baan of de volgende stap in hun carrière.

Birgit Smit is Effortless Coach en eigenaar van PUUR veranderen. Zij heeft zelf een moeizame situatie weten om te buigen in een moeiteloos leven. Haar blijvende verandering heeft enorme indruk op haar gemaakt. Het heeft de kwaliteit van haar leven, maar ook dat van haar drie dochters, enorm verbeterd. Birgit ziet het als haar missie om alles wat zij heeft geleerd door te geven aan iedereen die daarvoor openstaat. Naast haar bedrijfskundige opleiding heeft zij aanvullende opleidingen gevolgd om haar theoretische basis over de psychologie, neurobiologie en kwantumfysica te versterken. Met haar diepgaande kennis over de materie en haar persoonlijke ervaring met definitieve verandering, begeleidt ze in haar eigen praktijk – op succesvolle wijze – mensen van een moeizame situatie naar een moeiteloos leven. Met krachtige en moderne technieken bereikt ze blijvend resultaat en helpt ze onvervulde dromen uitkomen.

Tips

  • Doe niet alles tegelijk. Focus op het realiseren van je boek.
  • Raak niet in paniek als je geen inspiratie hebt.
  • Ben je niet tevreden over een hoofdstuk? Gooi het in de prullenbak en begin opnieuw.
  • Schrijf je in voor het jaarprogramma Niet dromen, maar doen!

Birgit Smit:

“Jan, Janneke en Suzanna zijn bevlogen en zeer ervaren vakmensen. Zij hebben me op een opbouwende manier geïnspireerd en geleerd om een goed boek te schrijven. De masterclass Wie geeft mijn boek uit? heeft mij zelfs een contract opgeleverd bij uitgeverij LannooCampus.”

Zo pakt deze auteur het aan

Birgit Smit deelt haar ervaringen. Over hoe het boek haar expertstatus vergrootte. Hoe elk hoofdstuk gemiddeld vijf keer in de prullenbak belandde. En wat ze bij haar volgende boek anders gaat doen … of juist niet.

Op welke manier heeft het boek je business versterkt?

“Al voordat het boek verschenen was, merkte ik het effect: het versterkt je expertstatus. Mensen lijken te denken: een boek schrijf je niet zomaar, dan heb je echt iets te vertellen. Dat effect werd nog sterker op het moment dat ik een contract kreeg aangeboden van uitgeverij LannooCampus. Het maakt echt indruk als je in deze tijd een uitgever vindt die geïnteresseerd is in je manuscript. Mijn boek helpt me ook heel erg bij de acquisitie. Het legt gewicht in de schaal en opent deuren.”

Wat is je goed bevallen? Wat zou je een volgende keer anders aanpakken?

“Medio 2013 besloot ik mijn droom om een eigen boek te schrijven waar te maken. Ik geloof niet in toeval, maar daar leek het wel op toen ik op de website van BoekenBusiness terechtkwam. Ik zag het jaarprogramma Niet dromen, maar doen! en hoefde niet lang na te denken. Ik heb de sprong gewaagd en heb daar geen moment spijt van gehad. Wat pak ik de volgende keer anders aan? In het begin van het jaarprogramma deed ik naast het schrijven van het boek nog andere grote projecten. Ik merkte dat dit ten koste ging van mijn focus op het manuscript. Ik was vastbesloten om een succes te maken van dit boek en heb op een bepaald moment besloten alles opzij te schuiven en alle tijd te besteden aan het schrijfproces. Dit was de beste beslissing die ik kon nemen. Ik heb het als een enorm mooie tijd ervaren. Ik was bezig mijn droom te verwezenlijken en dat gaf een heerlijk gevoel. Het boek schreef zich vanzelf. Bij mijn volgende boek ga ik dit zeker ook zo aanpakken.”

Welke tips heb je voor andere auteurs?

“Raak vooral niet in paniek als je geen inspiratie hebt. Ik heb ervaren dat het allemaal bij het proces hoort. Schrijven doe je niet op commando. Soms heb je een hele dag gepland om te schrijven en komt er vervolgens geen zinnig woord op papier. Gewoon wegleggen en iets anders gaan doen. Als je loslaat dat het moet, komt de inspiratie vanzelf. Soms heeft iets ook gewoon tijd nodig om zich in je hoofd te ontwikkelen. Ik heb ieder hoofdstuk gemiddeld vijf keer in de prullenbak gegooid. Vond ik dat erg of zonde van mijn tijd? Nee, dit hoorde bij mijn proces om tot een manuscript te komen waar ik helemaal achter kan staan. Schroom dus niet om gewoon iets weg te doen, als je niet tevreden bent. Het hoort bij het schrijfproces en leidt uiteindelijk tot geweldige resultaten.”

Wat vond je het leukste in het hele boekentraject?

“Ik kon me echt helemaal verliezen in het schrijven. Het verhaal leefde in mij en daardoor schreef het boek zich vanzelf. Dat was een geweldige ervaring. In februari kreeg ik van Annemarie van Gaal – bij wijze van uitzondering – een prachtige quote voor op de cover van mijn boek: ‘Knokken geeft kracht. Birgit bewijst het.’ Zij is voor mij een voorbeeld geweest. Zij laat zien dat het mogelijk is om een uitzichtloze situatie achter je te laten en succes te bereiken. Net als Annemarie zat ik ook in een uitzichtloze situatie. Alleenstaande moeder met drie kleine kinderen en geen idee hoe ik verder moest. Op mijn dieptepunt ontmoette ik iemand die me de weg wees, mijn leermeester. Hij heeft me geleerd om zelf de regie te nemen over mijn eigen leven. Ik creëer nu mijn eigen succes en mijn dromen komen uit. Dit is geweldig om te ervaren. De persoonlijke mail van Annemarie die ik op een donderdagavond vlak voor het slapen kreeg, was voor mij dus heel bijzonder. Maar ook de eerste concepten die ik kreeg toegestuurd van uitgeverij LannooCampus voor de cover van het boek vond ik geweldig. Het boek kreeg steeds meer vorm.”

Wat zijn je ervaringen met BoekenBusiness?

“Ik wilde mijn droom waarmaken en was ook vastbesloten dit te doen. Maar ja … waar moest ik beginnen? Ik kende de weg niet in boekenland. Inschrijven voor het jaarprogramma Niet dromen, maar doen! leek mij de enige juiste stap, ook al was het voor mij eigenlijk een te forse investering. Ik dacht: gewoon doen en zie maar waar het avontuur eindigt. Ik heb geen seconde spijt gehad van deze beslissing. Jan, Janneke en Suzanna zijn bevlogen en zeer ervaren vakmensen. Zij hebben me op een opbouwende manier geïnspireerd en geleerd om een goed boek te schrijven. De drie masterclasses hebben mij telkens zeer verrast door de snelheid en de hoeveelheid informatie. De masterclass Wie geeft mijn boek uit? heeft mij zelfs een contract opgeleverd bij uitgeverij LannooCampus. Maar ook de andere masterclasses over het schrijven en promoten zijn voor mij zeer de moeite waard geweest. Overigens zijn de masterclasses niet alleen leerzaam, maar ook leuk om te volgen door de ongedwongen sfeer.”

“Ik wil Jan, Janneke en Suzanna oprecht bedanken voor hun kritische, uitdagende en inspirerende woorden en begeleiding. Het is een geweldige en zeker ook leerzame ervaring om onder jullie begeleiding een boek te schrijven, een uitgever te vinden en het boek te promoten. Dank jullie wel!”

Links

Volg Birgit op

Van doemscenario naar droombaan

Van doemscenario naar droombaan
Doorbreek patronen en maak werk van je carrière
Birgit Smit
Uitgeverij LannooCampus
ISBN 9789401417983
€ 19,99

bestellen