Van hoofd naar hart

“Mensen worden geraakt door mijn werk. Prachtig vind ik dat.”

Cover van Hoofd naar Hart

Van hoofd naar hart

Céline Peters-de Hoog

Céline Peters-de Hoog

Over boek en auteur

Van hoofd naar hart is een persoonlijk verslag van eenwording. Als jonge huisarts herkende Céline Peters in zichzelf de drempels en drama’s die een verstoord leven markeren. Het vertrouwen in het wonder van het bestaan en de verstilling was er altijd, ondanks de donkere perioden die in haar leven voorbijschoven.

Klik hier voor meer informatie

In haar boek neemt zij de lezer mee in het transformatieproces dat zij ook zelf doorliep, met als doel hiermee een handreiking te bieden aan het proces van bewustwording dat velen ondergaan.

Stap voor stap doorloopt het boek thema’s die voor velen zeer herkenbaar zullen zijn, zoals angst, eenzaamheid, zinloosheid en vervreemding. Uiteindelijk zal het lezen van dit boek je naar een ander bewustzijnsniveau brengen, zodat je anders naar pijn kunt kijken en uiteindelijk kunt leven vanuit liefde.

Over de auteur

Céline Peters (Weert, 1988), huisarts, speelde haar hele leven met de volgende vraag: Waarom is dualiteit noodzakelijk?

Ogenschijnlijk ging alles in het leven haar voor de wind, maar van kind af aan kan zij zich herinneren waar we vandaan komen. Zij had hierdoor gevoelens van extreme heimwee naar deze plek en maakte diepe depressies door. Aan de andere kant voelde zij van nature de euforie en liefde van volledige verbinding met alles-wat-is.

Hoe kun je alle ellende en alle schoonheid in dit leven tegelijk met elkaar rijmen?

Dat wilde Céline begrijpen en ze begon in eerste instantie voor zichzelf met schrijven om op deze vraag antwoorden te vinden. Ze leerde dualiteit te zien voor wat het werkelijk is. In haar proces ontdekte zij een methode voor het omarmen van diepe dalen en het ontwikkelen van het hartbewustzijn, waarin alles één is.

Haar droom is het om nu ook anderen mee te nemen naar de expressie van hun ware zelf, zodat ze mogen gaan genieten van de stroom van het leven.

 

Tips

 • Schrijf regelmatig, al is het maar een uurtje per week. Zo komt je boek ook af als je een druk leven hebt.
 • Luister naar je gevoel en maak keuzes die bij jou passen.

Céline Peters:

De hele uitgeverswereld was voor mij onbekend terrein. Samen met Suzanna lukte het om op papier te krijgen wat mijn werk onderscheidde van andere boeken. Ze begreep als geen ander welke unieke punten we konden benadrukken, waardoor ik uiteindelijk een uitnodiging kreeg bij een kwaliteitsuitgeverij.

Zo pakte deze auteur het aan

Céline Peters begon bij BoekenBusiness met een QuickScan van haar manuscript. Daarna schreven we een publicatievoorstel voor haar, wat haar een contract opleverde bij Samsara, een uitgeverij die perfect bij haar en haar boek past. De masterclass ‘Zo promoot je je boek’ verschafte haar de tools om een succesvolle verkoop te realiseren. We vroegen Céline naar haar ervaringen en de tips die ze heeft voor collega-auteurs.

 

 • Hoe heb je het verschijnen van je boek gevierd?
  “Ik heb een boekpresentatie gehouden in de bibliotheek in Weert. Daar heb ik gesproken over de redenen voor mij om het boek te schrijven en heb ik twee fragmenten voorgelezen.”
 • Op welke manieren heeft het boek je business versterkt?
  “Voor mij was het schrijven van het boek voor mezelf het grootste doel. Daarnaast wilde ik mijn inzichten graag delen met anderen. Of hier een business uit volgt en zo ja, op welke manier, dat moet nog blijken.”
 • Wat is je goed bevallen? Wat zou je een volgende keer anders aanpakken?
  “Wat me goed is bevallen, is het zoeken van een uitgeverij die echt past bij mij en het onderwerp van het boek. Daardoor was er heel weinig aan redactie nodig en hoefde ik mijn visie op de tekst en de cover en dergelijke vrijwel niet aan te passen. Wat ik een volgende keer anders zou doen: wellicht al eerder een publicatievoorstel versturen (nu had ik eerst mijn hele verhaal geschreven en ben ik daarna pas op zoek gegaan naar een uitgeverij), omdat ik het wachten op reacties erg lang vond duren.”
 • Welke tips heb je voor andere auteurs?
  “Begin vooral met schrijven en doe er regelmatig iets aan, al is het maar één keer per week een uurtje. Langzaam maar zeker komt het boek dan uiteindelijk toch af. Ook als je een druk leven hebt. Verder vooral luisteren naar je gevoel om te kijken wat er goed bij je past (wil je ergens hulp bij vragen, zelf uitgeven of een uitgeverij zoeken, hoe gebruik je jouw boek, wat wil je aan promotie doen, enzovoort).”
 • Wat in het hele boekenproject, vond je het leukst of meest interessant?
  “Het leukste vond ik de momenten waarbij ik helemaal op kon gaan in het schrijven en alles om me heen opeens helemaal stil leek. Uiteraard vind ik de reacties die ik nu op het boek ontvang ook prachtig, vooral als mensen geraakt worden of door mijn werk geholpen zijn.”
 • Wat zijn je ervaringen met BoekenBusiness?
  “Ik heb met name heel fijne ervaringen met het laten schrijven van een publicatievoorstel door BoekenBusiness. Deze hele uitgeverswereld was voor mij onbekend terrein. Samen met Suzanna lukte het om op papier te krijgen wat mijn werk onderscheidde van andere boeken. Ze begreep als geen ander welke unieke punten we konden benadrukken, waardoor ik uiteindelijk een uitnodiging kreeg bij een kwaliteitsuitgeverij.”

Links:

Volg Céline op logo Facebooklogo instagram

Cover van Hoofd naar Hart

Van hoofd naar hart
Leven voorbij dualiteit

Céline Peters-de Hoog
Uitgeverij Samsara
ISBN: 9789492995308
Prijs: € 19,90

bestellen