“Mijn boek draagt enorm bij aan mijn (online) zichtbaarheid!”

cover Vitalogie - KLaas Koster

Vitalogie!

Klaas Koster

Klaas Koster

Over boek en auteur

Fitte, vitale medewerkers die bevlogen hun werk doen. Het is een ambitie van veel bedrijven, zeker nu duurzame inzetbaarheid zo’n belangrijk onderwerp is. Maar hoe bereik je dat? Hoe creëer je energie binnen je team en hoe laat je die stromen? En vooral ook: hoe zorg je dat mensen zelf de regie nemen?

Klaas Koster, de eerste vitaloog van Nederland, geeft in dit boek de antwoorden. Met een doordachte methode, actuele psychologische inzichten en inspirerende voorbeelden laat hij zien hoe je binnen je organisatie duurzame gedragsverandering bereikt.

Klik hier voor meer informatie

Door het lezen van dit boek zul je:

 • inzicht krijgen in de verschillende energiebronnen van de vitaliteitsschijf;
 • zin krijgen om stappen te zetten op weg naar een energieker leven;
 • zelf meer bevlogen zijn en meer werkgeluk ervaren;
 • jouw team kunnen inspireren, zodat het intrinsiek gemotiveerd raakt om ook zelf met vitaliteit aan de slag te gaan.

Het resultaat: een hogere productiviteit, een gezondere leefstijl, een positievere mindset, een betere samenwerking met collega’s en een zinvoller leven. Voor jou en je team!

Over de auteur

Klaas Koster is de eerste vitaloog van Nederland. Oprichter/eigenaar van het training- en adviesbureau Vitalogisch en directeur van de Vitacademie (post-hbo). Daarnaast is hij initiator van de Nationale Vitaliteitsweek, bestuurslid van het Nederlands Genootschap van Vitalogen (NGvV) en lid van de Raad van Advies van het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI). Dit alles met als missie om werkend Nederland vitaler en meer verbonden te krijgen. Vanuit de geaccrediteerde post-hbo-opleiding leidt hij een heel nieuwe generatie gediplomeerde vitalogen op.

Zijn levensmotto: “Je kunt de windrichting niet veranderen, wel de stand van je zeilen.”

Als voormalig wedstrijdzeiler weet Klaas zich als geen ander te richten op dat waar hij controle over heeft (hij houdt zich niet bezig met zaken waarop hij geen invloed heeft). Klaas geeft heldere antwoorden op basis van actuele psychologische inzichten en praktische ervaring. Ook deelt hij persoonlijke verhalen van vitale leiders die met vallen en opstaan hebben geleerd om leiding te geven aan zichzelf.

Vele duizenden deelnemers van zijn lezingen, inspiratiesessies,  trainingen en workshops brachten de afgelopen jaren met succes zijn gedachtegoed in de praktijk.

Klaas Koster inhuren als spreker voor een lezingBedrijven die Klaas Koster willen inhuren als spreker zijn verzekerd van een energieke, verfrissende en interactieve lezing. Klaas zet de deelnemers letterlijk en figuurlijk in beweging en stimuleert de eigen regie, zodat deelnemers met hernieuwde inzichten zelf (weer) de controle nemen over hun leven en vitaliteit

Tips

 • Houd voldoende tijd vrij in je agenda.
 • Denk niet als een auteur, denk als een ondernemer!

Klaas Koster:

“Janneke is een waanzinnig goede schrijfcoach! Ze stelt de juiste vragen en neemt geen genoegen met een half antwoord. Ze wil echt weten om te weten en vertaalt dit dan in luchtige en verfrissende Nederlandse taal. Daarnaast is zij ontzettend scherp op de deadline en daarmee echt mijn stok achter de deur geweest.”


Zo pakte deze auteur het aan

Klaas Koster kon nog net voor de coronacrisis losbarstte zijn boekpresentatie houden. Dat werd een bijzonder feestje! Ook heeft hij een ijzersterk netwerk met mensen die echte ambassadeurs voor hem zijn, een mooie uitgangspositie voor het schrijven van een boek. Wat het allemaal extra leuk maakt, is dat Klaas bij Managementboek.nl een uniek record wist neer te zetten: vóór verschijnen al 100 dagen in de top 100.

 

 • Hoe heb je het verschijnen van je boek gevierd?
  “Ik heb de Dag van de Vitalogie in het leven geroepen en daaromheen een vitaliteitscongres georganiseerd dat jaarlijks terugkeert. Zelf was ik als auteur een van de sprekers. We sloten de dag af met een energieke en muzikale breinreis.”

 

 • Op welke manieren heeft het boek je business versterkt?

  “Daar kan ik nu helaas nog niets over zeggen. De coronacrisis is in volle gang en alle lezingen/traingingen zijn geannuleerd of opgeschort. Het uitbrengen van dit boek heeft sowieso in de aanloop naar de lancering enorm bijgedragen aan meer (online) zichtbaarheid.”

 

 • Wat is je goed bevallen? Wat zou je een volgende keer anders aanpakken?

  “Wat me heel goed is bevallen in de samenwerking met BoekenBusiness is het live contact en het samen sparren om zo mijn wirwar aan gedachten en woorden geordend te krijgen. Een volgende keer zou ik wel meer tijd vrij plannen in mijn agenda door echt een dag of dagdeel te blokkeren.”

 

 • Welke tips heb je voor andere auteurs?

  “Denk niet als een auteur. Denk als een ondernemer!”

 

 • Wat zijn je ervaringen met BoekenBusiness?

  “Janneke is een waanzinnig goede schrijfcoach! Ze stelt de juiste vragen, neemt geen genoegen met een half antwoord en vraagt door. Ze wil echt weten om te weten en vertaalt dit dan in luchtige en verfrissende Nederlandse taal. Daarnaast is zij ontzettend scherp op de deadline en daarmee echt mijn stok achter de deur geweest. Janneke levert en bij haar is  afspraak ook echt afspraak.”

Links:

Volg Klaas op

cover Vitalogie - KLaas Koster

Vitalogie!

Zo bereik je meer energie en zelfregie voor jou en je team

Klaas Koster
Boom uitgevers Amsterdam
ISBN: 9789024429011
Prijs: € 23,50

bestellen