“Ik kreeg direct al terug dat ik met mijn boek iets heel moois heb neergezet.”

cover Wat wil ik nu echt Marlène Langbroek

Wat wil ik nu echt?

Auteur Marlène Langbroek

Marlène Langbroek

Over boek en auteur

Heb je het gevoel dat je niet al je kwaliteiten benut? Wil je waarde toevoegen met wat je te bieden hebt? Neem zelf de regie over je loopbaan.

Met de strategie in dit boek realiseer je het werk dat je écht wilt. Met de inzichten op basis van onderzoek en ervaring en de praktische tips vind of creëer je werk waarin je een bijdrage kunt leveren die voor jou van betekenis is.

Klik hier voor meer informatie

Je ontdekt:

 • dat je voor fijn werk niet afhankelijk bent van vacatures, recruiters of werving-en-selectiebureaus;
 • hoe je jezelf overtuigend profileert met wat jij te bieden hebt;
 • hoe je je ideale baan creëert door een werkgever een voorstel te doen;
 • hoe je na het doorlopen van het stappenplan de moed hebt om je huidige baan op te zeggen en je droom achterna te gaan.

Over de auteur

Marlène Langbroek is expert op het terrein van loopbaanbegeleiding. Ze heeft veertien jaar ervaring als opleider van loopbaanbegeleiders en coaches bij de Hogescholen Fontys en Saxion. Daarna heeft ze als zelfstandig loopbaancoach al vele honderden gedreven hbo’ers en academici met loopbaanvragen begeleid, al dan niet in opdracht van organisaties. Met als resultaat: werk dat optimaal bij hen past.

Tips

 • Schakel een schrijfcoach in. Dat houdt de vaart erin.
 • Laat je publicatievoorstel aanscherpen.
 • Live je boek presenteren niet mogelijk? Doe het online!

Marlène Langbroek:

De schrijfcoaching van Suzanna hielp mij om de vaart in het schrijfproces te houden. Haar feedback gaf mij de bevestiging dat ik op het goede spoor zat.

Zo pakte deze auteur het aan

Drie verschillende masterclasses hebben we bij BoekenBusiness. Marlène volgde ze alle drie. Zelf actief als loopbaancoach kent ze bovendien de waarde van coaching. We mochten haar begeleiden bij het opzetten van de structuur en gaven feedback tijdens het schrijfproces. Eind 2020 was het zover: Marlène kon vol trots haar boek presenteren. Online, want door de coronacrisis waren de mogelijkheden beperkt.

In zes vragen en antwoorden lees je de ervaringen van deze auteur en de tips die ze voor je heeft.

 • Hoe heb je het verschijnen van je boek gevierd?
  “Door de pandemie was een offline boekpresentatie helaas niet mogelijk. Het werd dus een online boekpresentatie. Daarvoor had ik een filmer ingehuurd, die voorafgaand aan de presentatie zelf twee interviews heeft opgenomen met oud-coachklanten en een interview met een professional met wie ik veel heb samengewerkt. Dat zijn zowel inhoudelijk als qua beeld krachtige films geworden. Daarnaast heeft mijn uitgever Geerhard Bolte van Haystack een film aangeleverd, waarin hij vertelt over het boek en de samenwerking met mij als auteur. Voor de presentatie zelf was er een host, die mij als auteur interviewde. De hele presentatie is gestreamd en opgenomen, zodat die ook later is terug te zien.”
 • Op welke manieren heeft het boek je business versterkt?
  “Daar kan ik nu, zo kort nadat het boek verschenen is, nog niet veel over zeggen. Wel krijg ik nu al terug dat ik met mijn boek iets heel moois heb neer weten te zetten en mijn expertise en ervaring laat blijken. Bovendien hebben vakcollega’s al belangstelling aangegeven voor de train-de-trainercursus.”
 • Wat is je goed bevallen? Wat zou je een volgende keer anders aanpakken?
  “Het is fijn om een schrijfprofessional te hebben die met je meeleest. En de gemaakte afspraken fungeren als een stok achter de deur, waardoor je de vaart houdt in je schrijfproces. Een volgende keer zal ik eerder een schrijfcoach inschakelen.”
 • Welke tips heb je voor andere auteurs?
  “Schakel tijdig begeleiding in. Dat voorkomt dat je afhaakt en het schrijfproject op de lange baan schuift. En laat iemand die ervaring heeft met het schrijven van een publicatievoorstel jouw voorstel aanscherpen.”
 • Wat in het hele boekenproject, vond je het leukst of meest interessant?
  “Het leukst vond ik het schrijfproces. Daar heb ik erg van genoten. Het hele traject met de uitgever dat daarop volgde vroeg een ‘lange adem’.”
 • Wat zijn je ervaringen met BoekenBusiness?
  “Mijn ervaringen met BoekenBusiness zijn heel positief. Zowel wat betreft de drie masterclasses als de structuursessie met Suzanna van der Laan. Misschien heb ik nog wel het meest profijt gehad van haar schrijfcoaching. De driewekelijkse afspraken met Suzanna hebben mij erg goed geholpen om de vaart te houden in het schrijfproces. Ook was het fijn om feedback te krijgen, zodat ik de bevestiging had dat ik op het goede spoor zat. Elk gesprek gaf mij weer de energie om door te gaan. Ook heeft Suzanna mijn publicatievoorstel aangescherpt, met als resultaat een contract bij Uitgeverij Haystack.”

Links:

Volg Marlène op Logo LinkedInFacebook logologo Twitter

cover Wat wil ik nu echt Marlène Langbroek

Wat wil ik nu echt?
Een loopbaanstrategie voor gedreven hbo’ers en academici die meer waarde willen realiseren in hun werk

Marlène Langbroek
Uitgeverij Haystack
ISBN: 9789461264244
Prijs: €24,50

bestellen

Wat wil ik nu echt (e-book)

ISBN: 9789461264305
Prijs: € 19,50
Bestellen