Al vóór verschijnen stond ons boek op nummer 1!

Zet je (online) marketing op zijn kop!

Rick Zuidbroek

Remco Zuidbroek

Over het boek

Eindelijk! Een marketingstrategie die meetbaar meer oplevert dan kost.

Een marketingstrategie zet je neer met de wil om te winnen. Om groei te realiseren en uiteindelijk, met dit marketingstappenplan, een miljoenenomzet te draaien.

Klik hier voor meer informatie

In Zet je (online) marketing op zijn kop! nemen Rick en Remco Zuidbroek jou als ondernemer of marketeer mee in de beproefde bottom-up approach, waarin de customer journey centraal staat en waarmee je winst uit elke marketingeuro haalt.

Met deze frisse, integrale kijk op je online marketing haal je samen met je team het maximale uit je marketingaanpak. Verander je vertrekpunt, maak ambassadeurs van je klanten en bouw zo aan een solide basis voor voorspelbare groei.

Zo word je koploper in jouw bedrijfsbranche!

.

Tips

  • Maak ruimte in je hoofd en agenda
  • Geef je boek zelf uit
  • Leg het fulfilment bij Managementboek neer
  • Houd een presalescampagne
  • Activeer je netwerk
  • Verstuur recensie-exemplaren

Remco Zuidbroek:

“Helemaal zelf een boek uitbrengen is lastig. Zonder de begeleiding van BoekenBusiness had ons boek nooit gedrukt in de kast gestaan.”

Rick Zuidbroek:

We hadden zelf al aardig wat visie, maar voor het eerst een boek schrijven vraagt om heel aparte skills. Er komt veel meer bij kijken dan een Word-document opstellen en naar een uitgever sturen. BoekenBusiness heeft een heleboel kennis en ervaring in huis, en alles is er netjes gedocumenteerd. Dat is heel fijn om tot het gewenste resultaat te komen.”

Zo pakten deze auteurs het aan

Rick Zuidbroek is, samen met zijn broer Remco, auteur van Zet je (online) marketing op zijn kop! Ze presenteerden hun boek op de Webwinkel Vakdagen, waar een paar honderd fans in de rij stonden om hun lezing bij te wonen. De felbegeerde nummer 1-positie op Managementboek.nl was al vóór verschijnen een feit.

 

Hoe hebben jullie het boek gelanceerd?

Rick: “Het moment was ideaal: we presenteerden ons boek dus tijdens de Webwinkel Vakdagen. Daar hielden we een presentatie waarin we enkele basispunten uit het boek bespraken. Zoals: doe minder, maar doe het beter. Ook het in de marketingwereld wel bekende See-Think-Do-Caremodel kwam aan bod, alleen passen wij dat model consequent anders toe dan de meesten.

De belangstelling voor de presentatie was groot. Er was in de zaal plaats voor 153 mensen, lang niet iedereen kon erin.”

 

Jullie verkochten het boek daar ook?

“Geïnteresseerden konden ons boek daar bestellen en kregen dan via de mail een betaalverzoek. Zodra de betaling rond was, schoten wij de boeken bij Managementboek in, zodat de bestellingen meetelden voor de notering daar. Vervolgens kregen de kopers de boeken thuis gestuurd.

Al een jaar voor verschijnen begonnen we met de promotie van het boek. Op de Webwinkel
Vakdagen van vorig jaar – 30 juni 2022 om precies te zijn – ontvingen we de eerste bestelling. Ook toen gaven we een presentatie … maar hadden we nog geen boek. Deze keer dus wel. Dat de beurs eraan kwam, is voor ons hele team een enorme drive geweest om alle puntjes op de i te zetten.

Het plan is nu om trainingen te gaan verkopen door middel van het boek, als upsell. Voorheen hadden we het idee dat dit boek een belangrijke rol zou spelen voor klanten van DoubleSmart, ons onlinemarketingbureau. Maar de doelgroep van DoubleSmart lijkt ons vooral in te huren om niet zelf alles te hoeven uitzoeken. De lezers van het boek zien we meer als partijen die nog niet klaar zijn voor DoubleSmart, die het boek gebruiken als opleiding. Dus daar knopen we een aparte waardeladder aan vast.”

 

Jullie stonden een week lang op nummer 1 in de bestsellerlijst van Managementboek. Hoe voelde dat?

“Ja, top. Supergaaf natuurlijk! We hebben twee jaar lang aan het boek gewerkt. Als je dan een van je doelen al tijdens de presentatie weet te realiseren, dan is dat heel gaaf. De taart smaakte heel goed.”

 

Hoe pakken jullie de marketing aan?

“We maakten, met de hulp van BoekenBusiness, een miniboekje dat meeging in de goodiebag van de Webwinkeldagen. Dat heeft heel goed gewerkt. Daarnaast draaien we een Facebook-campagne en adverteren we in Google met ‘online marketing boek’. We posten regelmatig wat op LinkedIn, zodat we een actieve following krijgen die actief gaat lezen en bestellen. Aan ons eigen netwerk hebben we ook al ongeveer 250 exemplaren verkocht. Binnenkort gaan we recensie-exemplaren versturen om vermeld te worden in de besteonlinemarketingboek-lijstjes. Dat we bij Managementboek in de rubriek ‘marketing’ op het podium staan, verkoopt ook!”

 

Dat belooft wat. Nog zoveel promotieacties die verkoop gaan opleveren, terwijl jullie die nummer 1-notering al binnen hebben. Hoe kijken jullie terug op het traject?

“Zonder de samenwerking met BoekenBusiness hadden we het boek nooit gepubliceerd. We hebben het hele project, van A tot Z, wel onderschat. Je hebt een bepaalde visie, maar zet je die op papier, dan blijkt die toch niet 100% te kloppen en ga je gaten zien in je verhaal. Door het schrijven van dit boek kregen we een veel scherpere blik op onze business.”

 

Welke tips heb je voor andere auteurs?

“Maak voldoende ruimte vrij in je agenda en in je hoofd om goed over dingen na te denken. Maar ook: geef je boek zelf uit. Door de samenwerking met BoekenBusiness, waar we goede ondersteuning kregen, hebben we het zelf uitgeven niet als extra drempel ervaren. Ik zie niet direct de meerwaarde van een uitgever.

Nog een advies: leg het fulfilment bij Managementboek neer. Je betaalt maar anderhalve euro per order meer dan bij een gewoon fulfilmentbureau, maar zo tellen bestellingen wel mee voor de ranking.

Verdere tips voor de marketing: houd een presalescampagne, activeer je bestaande netwerk en verstuur recensie-exemplaren.”

 

Wat vond je het leukst of meest interessant aan het hele boekenproject?

“Het brainstormen om de scope van het boek te bepalen. Dus de Boek & business-sessie. En daarnaast de designfase en voor het eerst het boek in handen krijgen. Elke keer dat ik het vastheb, denk ik weer: dat hebben we mooi voor elkaar.”

 

Links:

Volg Rick op
Volg Remco op LinkedIn

Zet je (online) marketing op zijn kop!
Koploper in de branche dankzij de bottom-up approach

Rick en Remco Zuidbroek
Prijs: € 24,00

bestellen