JE BOEK LATEN SCHRIJVEN DOOR EEN GHOSTWRITER

Jij onderneemt, wij schrijven!

Je hebt een boodschap die een publiek verdient. Dus je wilt een boek schrijven. Maar waar haal je als drukbezette ondernemer of professional de tijd vandaan? De oplossing: schakel een ghostwriter in! Bij BoekenBusiness combineren we jouw kennis en ervaring met onze vlotte pen.

Het resultaat? Een prettig leesbaar boek, lovende recensies en heel veel nieuwe klanten!

Download de whitepaper
Ghostwriting – Hoe werkt het, wat levert het op?

Reserveer direct een
Boek Succes-gesprek

De 7 stappen naar een bestseller

ideale ghostwriter

Stap 1 – De ideale ghostwriter

BoekenBusiness beschikt over een team van ervaren ghostwriters. Stuk voor stuk professioneel en prettig in de samenwerking. Na een eerste kennismaking koppelen we je aan de schrijver die het beste bij jou past. Klikt het van beide kanten? Dan gaan we van start.
boost je business

Stap 2 – Boost je business

Een boek is het ultieme visitekaartje voor je bedrijf. Pak je het commercieel handig aan, dan is het bovendien een fantastisch marketinginstrument. We helpen je met een goed doordacht plan en slimme keuzes om er het maximale uit te halen. Pas daarna gaan we echt aan het schrijven.
boek laten schrijven

Stap 3 – Jij praat, wij schrijven

Het schrijfproces zelf richten we naar wens van de klant in. Voor de een zijn dat maandelijkse sessies onder het mom: ‘Jij praat, wij schrijven’. De ander trekt zich liever een week terug in een hutje op de hei. Weer een ander levert zijn hersenspinsels digitaal aan en laat ons er wat moois van maken.

Stap 4 – Van goed naar beter

Dankzij onze professionele ghostwriters ben je verzekerd van een prettig leesbare tekst van hoge kwaliteit. Om je boek naar een nog hoger niveau te tillen, leggen we (in overleg) de tekst voor aan enkele proeflezers. Het levert waardevolle feedback op waarmee we je boek nog beter maken.

Stap 5 – 100% happy

Als we iets kunnen garanderen bij BoekenBusiness, dan is het dat je straks 100% tevreden bent met je boek. Jouw feedback op de eerste tekstversie wordt, samen met het commentaar van de proeflezers, door de ghostwriter verwerkt tot een hoogwaardig manuscript.
boek uitgeven

Stap 6 – Kwaliteitsuitgever

Wie een bekende uitgever achter zich heeft, is verzekerd van een kwaliteitslabel en een goede distributie naar de boekhandel. Een contract bij zo’n uitgever sleep je binnen dankzij het publicatievoorstel dat wij schrijven. Geef je liever in eigen beheer uit? Ook dan helpen we je graag.
boekpromotie

Stap 7 – Je boek in de spotlights

Voor een goed begin van je boekpromotie krijg je een banner met je boekcover. Handig bij lezingen en presentaties! In een persoonlijk adviesgesprek vertellen we hoe je er echt een succes van maakt. Met extra hulp van ons, of met een promotieplanner op maat.

Op naar de bestsellerlijsten!

Benieuwd wat BoekenBusiness voor jouw bedrijf kan betekenen? Reserveer een Boek Succes-gesprek voor 30 minuten gratis sparren over je boekenplannen.

Of pak meteen de telefoon en bel naar Janneke Sinot (06-20865894). Snelle beslissers zijn de meest succesvolle ondernemers.

Wil je meer weten over ghostwriting? Download de whitepaper Ghostwriting – Hoe werkt het, wat levert het op? met extra informatie, inspiratie én inzicht in de opbrengsten.

Voor ondernemers die hun bedrijf serieus nemen en hun boek echt tot een succes willen maken!

Waarom ghostwriting?

Wat levert het inschakelen van een ghostwriter je op?
 • Je hebt zelf nauwelijks nog werk aan je boek.
 • Je bespaart enorm veel tijd. Die je kunt gebruiken om te doen waar jij goed in bent.
 • Je maakt indruk met een inhoudelijk goed boek, dat aansluit bij de behoefte van de lezer.
 • Je bent verzekerd van een prettige, professionele schrijfstijl.
 • De publicatie verschijnt onder jouw naam en is een prachtig visitekaartje.

Waarom BoekenBusiness?

Hoe onderscheiden wij ons van andere aanbieders?
 • De ideale ghostwriter
  BoekenBusiness beschikt over een team van – streng geselecteerde – ghostwriters. Zo kunnen wij je altijd koppelen aan een schrijver die echt bij jou past.
 • Business & strategie
  We denken ook zakelijk met je mee. Over je boek én je bedrijf. Want pak je het slim aan, dan haal je er veel meer uit. Een goede strategie is dubbele winst.
 • Kwaliteitsgarantie
  Bij BoekenBusiness staat kwaliteit voorop. Die uit zich in een professionele tekst, waarover je 100% tevreden bent. Het levert je bovendien een contract op bij een bekende uitgever.
 • Kennis van uitgeven en promoten
  Om een succes van je boek te maken, is meer nodig dan schrijven alleen. Kennis van de uitgeefwereld en jarenlange ervaring met boekpromotie – daarmee maken we het verschil!
 • Succesboeken
  Een eerste plek op de bestsellerlijst van Managementboek. Succes in binnen- en buitenland. Mooie prijzen en nominaties. Wij realiseerden het met en voor onze klanten.
Een boek is een mooie manier om je expertrol te etaleren en je visie te delen.
Vivienne van Eijkelenborg (Zakenvrouw van het Jaar 2016)

Difrax

Door mijn boek kreeg ik veel aanvragen voor lezingen en inschrijvingen voor onze opleidingen.
Albert Sonnevelt

Sonnevelt Opleidingen

Voor mijn boek Sales beter de baas heb ik de hulp ingeroepen van BoekenBusiness. De samenwerking verliep bijzonder prettig en professioneel.
Edwin de Haas

Canvass Company

Eindelijk iemand die echt kan schrijven!
Jacques d’Ancona, collega-schrijver

(Foto: Jaro van Meerten)

Ghostwriting – Jij onderneemt, wij schrijven!

Veelgestelde vragen (FAQ)

blanco
Laten veel mensen hun boek schrijven door een ghostwriter?
Meer dan je waarschijnlijk denkt. Sporters, beroemdheden, dyslectici, maar ook gewoon veel drukbezette ondernemers besteden het schrijven van hun boek uit aan een ghostwriter. Het is handig, efficiënt en garandeert een professioneel resultaat.
Hoelang duurt het om een boek te laten schrijven door een ghostwriter?
Reken – gemiddeld – op 6 tot 9 maanden. Je boek bij een goede uitgever onderbrengen kost tijd, omdat ze werken met aanbiedingen (vaste presentatiemomenten voor pers en boekhandel). Wil je het boek sneller op de markt hebben? Dan bekijken we samen de mogelijkheden.
Hoe kunnen jullie een kwaliteitsuitgever garanderen?
BoekenBusiness werkt alleen met de beste ghostwriters, die weten hoe je een goed boek schrijft. We combineren deze hoge kwaliteit met een neus voor commerciële kansen. Logisch toch dat we nog al onze ghostwriting-klanten aan een uitgeefcontract konden helpen?
Komt mijn naam op de cover?
Jazeker. Niemand hoeft te weten dat je hulp hebt gehad van een ghostwriter. Al kiezen veel auteurs ervoor hun ghostwriter te noemen in het dankwoord of als ‘redacteur’ in het colofon.
Wie heeft het auteursrecht op de tekst?
Wij vinden dat je als ondernemer de vrijheid moet hebben om teksten uit je boek te gebruiken voor andere zakelijke doelen, zoals je website of een presentatie. Zonder extra gedoe en zonder extra kosten. Dus dragen onze ghostwriters hun auteursrecht aan je over.
blanco
Wat als ik mijn boek in eigen beheer wil uitgeven?
Ook dan zit je bij BoekenBusiness goed. Wij adviseren je met plezier over de mogelijkheden en nemen je veel werk uit handen. Van een professioneel coverontwerp tot het vinden van een kostenefficiënte drukker. Dit alles in overleg, maar zonder rompslomp voor jou.
Wat moet ik zelf nog doen als ik een ghostwriter inschakel?
Ghostwriting combineert jouw kennis en ervaring met onze vlotte pen. Naast de sessies waarin je ons van input voorziet, geef je feedback op de eerste tekstversie en akkoord op de definitieve. Trek daarnaast 1½ dag uit voor het gesprek met de uitgever en de coaching.
Komt mijn gedachtegoed wel zo op papier dat ik mezelf er voor 100% in herken?
De vraag is begrijpelijk, maar de twijfel onterecht. Onze ghostwriters hebben een groot inlevingsvermogen. Ze stellen slimme vragen om jouw echte verhaal boven tafel te krijgen. En schrijven het ook nog eens mooi op.
Is mijn boek op tijd af?
Uiteraard. Aan het begin van het traject maken we een planning – en leggen die vast. Met tussentijdse deadlines bewaken we het tijdpad. Heb jij elke sessie in grote lijnen je verhaal paraat, dan ligt jouw boek op de geplande datum in de winkel.
Wat als ik geen zakelijk boek wil, maar een levensverhaal, bedrijfsboek of fictief verhaal?

Ook dan kunnen wij je verder helpen. Samen kijken we of onze aanpak aansluit bij jouw wensen en behoeften. En past het niet? Dan verwijzen we je graag door naar een van onze partners voor het schrijven van een bedrijfs- of jubileumboek, een levensverhaal of een fictief of geromantiseerd verhaal.

 

Blanco
Betaal ik de ghostwriter royalty’s?
Nee. Van de royalty’s die de uitgever jou betaalt, draag je niets af aan de ghostwriter. Ook niet bij een herdruk. De opbrengsten van het boek zijn dus helemaal voor jou.
Zit ik vast aan een contract?
Wij houden van heldere afspraken, die we vastleggen in een ghostwriting-contract. Wil je – om wat voor reden ook – de samenwerking met BoekenBusiness stoppen, dan kan dat. Je vergoedt ons dan alleen de gewerkte uren en zit verder nergens meer aan vast.
Wat onderscheidt BoekenBusiness van goedkopere aanbieders?
Topkwaliteit! Die uit zich in een professionele werkwijze, heldere afspraken, lekker leesbare teksten en een prettig, persoonlijk contact. Ook van grote meerwaarde: onze zakelijke insteek en kennis van boekpromotie. En natuurlijk dat contract bij een kwaliteitsuitgever!
Hoe verdien ik mijn investering terug?
Door het boek in te zetten als marketingmiddel. Onze klanten verkopen meer producten en diensten door hun boek en gaan – beter betaalde – lezingen geven. Ook de boekverkoop zelf levert geld op. Download onze whitepaper voor meer inzicht in de opbrengsten.

ghostwriter inhurenMeer weten over ghostwriting?

In onze whitepaper Ghostwriting – Hoe werkt het, wat levert het op? vind je alle informatie over het proces, de mogelijkheden, inspirerende voorbeelden en inzicht in investering en opbrengst.

Vul je mailadres in en ontvang ‘m direct in je mailbox.

Microkrediet voor vrouwelijke ondernemers in Ecuador

Microkrediet voor vrouwelijke ondernemers in Ecuador

Ik ben er fan van sinds ik er voor het eerst van hoorde: microkredieten. Koningin Máxima is er een groot voorstander van en de Bengalees Muhammad Yunus (die gezien wordt als de grondlegger ervan) kreeg er in 2006 zelfs de Nobelprijs voor de Vrede voor. Wanneer we bij...

Lees meer
Is een ghostwriter wat voor mij?

Is een ghostwriter wat voor mij?

Checklist voor ambitieuze ondernemers met visie Met een boek geef je jouw business een enorme boost. Je expertstatus stijgt, je krijgt gratis media-aandacht en uitnodigingen voor lezingen, je kunt hogere tarieven vragen voor je...

Lees meer
Ben je CEO? Maak van je naam een merk dat verkoopt!

Ben je CEO? Maak van je naam een merk dat verkoopt!

Het schrijven van een boek is een fantastische manier om jezelf als expert op de kaart te zetten en zo meer omzet te genereren. Maar het is niet de enige manier. Ook lezingen geven, bloggen en bijvoorbeeld een social-media-campagne dragen bij aan je autoriteit en...

Lees meer