BoekenBusiness: meer dan 75 jaar boekenervaring bij elkaar!

De oprichters van BoekenBusiness hebben alle drie veel ervaring met het schrijven, uitgeven en promoten van boeken en kennen het boekenvak van binnenuit. Achter hen staat een team van enthousiaste professionals.

Jan Sinot

Jan Sinot

========

Jan kent het boekenvak op zijn duimpje. Hij volgde de Vakopleiding Boekhandel en las meer boeken dan er letters op deze pagina staan. Met die kennis en ervaring deden de klanten in zijn boekwinkel (1993-2001) hun voordeel. Maar ook nu nog zet hij deze in om zowel lezers als boekhandelaren te adviseren.

Jan is mede-eigenaar van ‘SINOT – tekst & pr’ en heeft diverse boeken op zijn naam staan (IQ te koop!, Genieten met je baby, 20 x wellness in Nederland en een serie Garfield-cadeauboekjes). Hij levert journalistieke bijdragen aan verschillende tijdschriften, kranten en websites en zette zijn deskundigheid in als boekenrecensent.

Tel. +31 (0)6 – 28 79 75 33
E-mail: jan@boekenbusiness.com

Janneke Sinot

Janneke Sinot

========

Janneke is met het boek in de wieg geboren. Al op haar zeventiende had ze een eigen boekwinkel en ze is altijd actief gebleven in het boekenvak. Ze studeerde Algemene Taalwetenschap aan de Universiteit Utrecht en volgde zowel de Vakopleiding Boekhandel als de Vakopleiding Uitgeverij. Van 1999 tot 2003 werkte ze bij Uitgeverij Lannoo, waar ze het verkoopkantoor Nederland mee opzette. Als pr-manager was ze er verantwoordelijk voor de publiciteit. Daarnaast beoordeelde ze de binnengekomen manuscripten.

Na een wereldreis, waarvoor ze haar baan en boekhandel opgaf, begon ze ‘SINOT – tekst & pr’. In opdracht van verschillende uitgevers redigeerde ze in totaal meer dan honderd boeken. Copywriting, journalistiek en auteurscoaching behoren tot haar dagelijkse werkzaamheden. Janneke is coauteur van de eerdergenoemde boeken: IQ te koop!Genieten met je baby20 x wellness in Nederland en een serie Garfield-cadeauboekjes. De laatste jaren heeft ze zich gespecialiseerd in ghostwriting. Al heel wat directeuren, ondernemers en andere mensen met visie besteedden het schrijven van hun boek aan haar uit.

Tel. +31 (0)6 – 20 86 58 94
E-mail: janneke@boekenbusiness.com

Suzanna van der Laan

Suzanna van der Laan

========

Suzanna is uitgeefster en vertrouwd met ieder aspect van het uitgeversvak. In bijna twintig jaar heeft ze honderden manuscripten beoordeeld, schrijvers geholpen hun boek te verbeteren, boeken vanbinnen en vanbuiten geperfectioneerd en klaargestoomd voor het lezerspubliek. Eerst als acquirerend redacteur bij een uitgeverij, later als zelfstandig ondernemer. Door haar eerdere werk als dagbladjournalist kent ze bovendien de schrijvende pers van binnenuit en weet ze hoe je aandacht voor een boek kunt genereren. Sinds 2010 is ze gepassioneerd ondernemer. Met haar eerste bedrijf hielp ze schrijvers bij het vinden van een uitgever en werkte ze in opdracht van uitgeverijen. In 2012 startte ze haar eigen uitgeverij: Booklight. Een dienstverlenende uitgeverij voor non-fictieschrijvers die kwaliteit en zeggenschap belangrijk vinden.

Tel. +31 (0)6 – 29 39 18 79
E-mail: suzanna@boekenbusiness.com