Pr-campagne op maat

Als succesvol ondernemer begrijp je hoe belangrijk boekpromotie is. Maar hoe vind je er de tijd voor?

Herken je dit probleem? Besteed de promotie van je boek dan uit. Wij verzorgen – met veel plezier, vakkennis en enthousiasme – je complete pr-campagne. Of een deel ervan. Denk hierbij aan:

 • het bedenken van een goede mediapitch
 • het opstellen en versturen van een persbericht
 • het boek onder de aandacht brengen bij belangrijke partners, zoals bol.com en Managementboek
 • bestellingen stimuleren van boekhandel en bibliotheek
 • het benaderen van social influencers (bijvoorbeeld belangrijke bloggers op jouw vakgebied)
 • ideeën aanleveren voor berichten op de sociale media (en die eventueel ook schrijven en plaatsen)

Strippenkaart voor de pr-campagne

Wil je (een deel van) de boekpromotie uitbesteden? Maak dan gebruik van onze strippenkaart. Deze heeft 8 strippen, elk met een waarde van € 200, die je naar behoefte kunt inzetten. Je ontvangt bovendien tien handige checklists en/of andere kennisproducten (bijvoorbeeld onze veelgeprezen promotieplanner) met een totale waarde van € 250.

Gebruik van een strippenkaart is voordeliger dan het afnemen van losse coaching of dienstverlening en geeft je veel vrijheid en keuzemogelijkheden.

De totale waarde van deze strippenkaart is € 1925, maar je betaalt slechts € 1497.

Dit zijn de mogelijkheden:

Pr-campagne in 7 stappen

Stap 1 ­– Kennismakingsgesprek waarbij we je belangrijkste wensen inventariseren, de strategie en globale planning bepalen.
Gratis

Stap 2 – Promotieplan opstellen, inclusief planning, budget en taakverdeling.
1½ strip

Stap 3 – Persbericht schrijven (eventueel verschillende versies voor verschillende media) en mediapitch/haakjes verzinnen per type medium.
2½ strippen

Stap 4 – Persbericht versturen (eventueel in fasen: eerst maandbladen, later week- en dagbladen) via een perslijst op maat.
2½ strippen 

Stap 5 – Persoonlijk benaderen van tien geselecteerde media, inclusief 1 of 2 keer nabellen.
3½ strippen

Stap 6 – Persoonlijk benaderen van tien social influencers, inclusief nabellen: bloggers, vloggers, recensenten, bol.com, Managementboek.
3½ strippen

 Stap 7 – Socialmedia-campagne:

 1. Braindumpsessie: invalshoeken bedenken bij het onderwerp, ook aansluitend bij de actualiteit.
  1 strip
 2. Berichten bedenken en schrijven op maat: Twitter, Facebook, LinkedIn (circa 100 berichten, ruim 30 per medium, voor 3 verschillende media) inclusief inprogrammeren.
  3 strippen
 3. Beeldmateriaal zoeken voor beeldmedia (Instagram) en bewerken met bijvoorbeeld quotes uit het boek (30 stuks).
  1 strip (in overleg)

En verder:

 • Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw.
 • Achteraf nog strippen over? Die mag je op een later moment alsnog inzetten of gebruiken voor andere diensten. Ben je dit niet van plan? Dan betalen we het verschil terug.
 • Handig: je kunt de strippenkaart ook gebruiken voor coaching op maat, bijvoorbeeld voor hulp en advies bij het schrijven en het uitgeven van je boek.

Voorwaarden:

 • Om de pers te overtuigen, is in de eerste plaats een goed geschreven boek nodig, met een uitnodigende of prikkelende titel en een professionele cover. Om er zeker van te zijn dat je daar geen kansen laat liggen en wij het best mogelijke resultaat bereiken, willen we graag vooraf inzage in het materiaal.
  (NB – We kunnen je ook helpen met professionele redactie, vormgeving en advies rond het drukken en distribueren van je boek.)
 • Wanneer een medium interesse heeft en een recensie-exemplaar opvraagt, is het gebruikelijk dit kosteloos te versturen. Ook dit kunnen wij voor je regelen.
Met een boek onderscheid je jezelf van andere bedrijven. En je bereikt veel sneller de doelgroep die je voor ogen hebt.
Jermaine Moerli

Ockyz