Wil jij niets aan het toeval overlaten en je eigen bestseller creëren?
Wil jij je boek met een knal lanceren, zodat niemand er omheen kan?
Wil jij zeker weten dat je straks niet met een zolder vol boeken blijft zitten?
Heb je al een boek en wil je de verkoop ervan een nieuwe impuls geven?

Masterclass ‘Zo promoot je je boek’

Zet jouw boek volop in de schijnwerpers met deze individuele, online masterclass op maat. Een dag lang werk jij samen met een persoonlijke coach aan de promotie van je boek, gewoon vanuit huis.

> kennis, tips en inspiratie op maat

> direct aan de slag met je eigen pr-plan

> 100% aandacht voor jouw boek

Bonus: je ontvangt gratis onze handige promotieplanner ter waarde van € 75.

‘Als je een succesvol boek schrijft, ontploft je LinkedIn-profiel’

Edwin de Haas – Sales beter de baas

Voor wie?

  • Iedereen met een boek, een manuscript of schrijfplannen. Je kunt niet vroeg genoeg over de promotie nadenken!
  • Schrijvers die hun bestaande boek(en) een nieuwe verkoopimpuls willen geven.
  • Schrijvers die in eigen beheer publiceren en zo slim zijn ruim op tijd aan de pr te beginnen.
  • Schrijvers die de uitgeverij (en dus zichzelf) aan meer verkoop willen helpen.
  • Ondernemers die hun boek en zichzelf serieus nemen.

DIT GA JE LEREN:

De kracht van een goede planning

If you fail to plan, you plan to fail. Oftewel: met een goede planning pak jij doelgericht de promotie van je boek aan. Aan de hand van onze promotieplanner nemen we je stap voor stap mee in de belangrijkste promotie-acties, vanaf 6 maanden voor verschijnen tot ruim na de publicatiedatum. Enkele kansrijke acties werk je direct uit. Zo heb je aan het eind van de dag een goede basis gelegd voor jouw persoonlijke promotieplan.

De ongekende mogelijkheden van de social media

Hoe zet je Facebook, Instagram en LinkedIn in voor de promotie van je boek? We laten het je zien aan de hand van voorbeelden en concrete tips waarmee je direct aan de slag kunt. Ben je nog onbekend met de sociale media? Je krijgt een handleiding waarmee je stap voor stap je promotie aanpakt. Doe je al veel met sociale media, dan doe je hier nieuwe ideeën en inspiratie op.

Hoe overtuig je de pers?

Gratis publiciteit ligt voor het oprapen … als je tenminste weet hoe je het moet aanpakken. Hoe overtuig je een journalist ervan dat hij, van die bijna 20.000 boeken die per jaar verschijnen, juist aan dat van jou aandacht moet besteden? Je leert het in deze masterclass. We vertellen je over het belang van timing, recensie-exemplaren en een goed persbericht. Je krijgt alle ins en outs van de journalistiek te horen en gaat meteen aan de slag met de tips die je krijgt. Aan het eind van de dag weet je precies wat jouw boek mediageniek maakt.

Hoe regel je ambassadeurs?

Je kunt zelf wel roepen dat je boek goed is, maar veel geloofwaardiger is het als anderen dat doen. Zorg dus voor ambassadeurs die jouw werk bij anderen aanbevelen. Wat kan de boekhandel doen? Wat kan een uitgeverij voor je betekenen? Hoe krijg je je boek in de bibliotheek (en dus een vergoeding per uitgeleend exemplaar)? Na deze masterclass weet je het allemaal, inclusief hoe je jouw eigen netwerk optimaal benut.

Zo verkoopt een boek zichzelf

Een boek is een visitekaartje van jezelf en je bedrijf. Zorg dan ook dat het representatief is. Niets is zo erg als een journalist of lezer die al op het uiterlijk afknapt. Wil je dat een boek zichzelf verkoopt? Kies dan een sterke titel, een commerciële cover en schrijf een flaptekst waar geen boekhandelaar en lezer omheen kan. Een lastig klusje? Niet met onze tips, adviezen en inspirerende voorbeelden. Pas ze toe en je boek is er commercieel helemaal klaar voor.

Welke consequenties heeft de Wet op de vaste boekenprijs?

Een gratis weggever bij je boek doen om de verkoop te stimuleren? De juf op school korting bieden omdat ze zo aardig is? Helaas, dat mag niet. De Wet op de vaste boekenprijs beperkt je promotiemogelijkheden. Na deze masterclass weet je precies wat je wel en niet mag doen. Zo voorkom je niet alleen problemen, maar ben je ook een professionele gesprekspartner voor boekhandel en uitgeverij.

 

Maar ook:

  • Een boekpresentatie, hoe zorg je dat die voor jou werkt?
  • Een website voor je boek of een auteurswebsite – wat biedt de beste mogelijkheden?
  • Boektrailers: wat kun je ermee en hoe zet je ze optimaal in?
  • Hoe boek en lezing elkaar versterken – en jouw expertpositie enorm vergroten!

En last but not least:

Je krijgt de BoekenBusiness-promotieplanner, waarin de 50 belangrijkste pr-acties overzichtelijk zijn uitgewerkt, een handige digitale contentkalender, plus een lijst met nog heel veel extra promotie-ideeën. Daar kun je nog maandenlang uit putten om je boek steeds weer in de schijnwerpers te plaatsen!

De hand-out die je krijgt bij de BoekenBusiness-masterclass ‘Zo promoot je je boek’ is een geweldig compleet naslagwerk. Alleen daarom al ben ik blij dat ik deze training heb gevolgd!
Ine Van Hofstraeten

Topverkoper in 20 weken

Dankzij de masterclass verkocht ik al 460 exemplaren van mijn nieuwe boek, zelfs nog voor het naar de drukker ging. De promotieplanner is goud waard en vormt een mooie leidraad om maar door te gaan. Er valt dus toch ook nog geld te verdienen met een boek!

Pep Degens

Wie is hier nou de baas?, Zeker bij Pep

Kwamen er vroeger maar 5 of 10 mensen naar mijn lezingen, dankzij mijn boek trek ik nu volle zalen, met soms wel 250 of 300 man.
Richard de Leth

OERsterk

BoekenBusiness kwam mij vanaf de eerste kennismaking op internet en daarna in de mailcontacten als serieus en professioneel over. Het volgen van de masterclass ‘Zo promoot je je boek’ heeft mij in die eerste positieve indrukken bevestigd. Alle drie de docenten weten waar zij het over hebben vanuit een brede ervaring en een grondige kennis van de actuele situatie op en eisen van de markt.
Trudy Kunz

Kroniek van een bange liefde

De BoekenBusiness-coaches hebben een groot netwerk in de journalistiek. Daar doe je als auteur en klant je voordeel mee. Zo interviewde Janneke Sinot mij voor een artikel in Santé. Ik heb het daarna met blosjes op mijn wangen zitten lezen. Het is altijd weer een feest met haar te werken.
Albert Sonnevelt

De levenscode

Wil jij dit ook? Meld je dan snel aan:

REDENEN OM NU DEZE MASTERCLASS TE BOEKEN

1

Al die uren schrijfwerk voor (bijna) niks? Laat het niet gebeuren. Zorg dat je boek niet alleen gedrukt maar ook gelezen wordt. Met de kennis uit deze masterclass breng je jouw boodschap onder de aandacht bij heel veel lezers.

2

Een goede pr-campagne vergroot je zichtbaarheid in de media en daarmee je expertstatus. Met als resultaat: een enorme boost voor je business.

3

Je krijgt van tevoren een aantal voorbereidende huiswerkopdrachten. Zo haal je nóg meer uit de masterclass. Bovendien ga je direct aan de slag met je eigen promotieplan.

4

Een-op-een sparren met een professionele coach is bijzonder waardevol. Het inspireert, motiveert en levert je bergen promotie-ideeën op voor je boek.

5

Geen vage excuses (meer), maar een trots en zelfverzekerd antwoord als iemand vraagt: “En, hoe verkoopt je boek?”

Kortom:

deze masterclass is de beste start

voor de promotie van je boek!

BONUS: gratis promotieplanner

Als je je aanmeldt voor deze masterclass, krijg je van ons een GRATIS BOEKPROMOTIEPLANNER ter waarde van € 75! Een handig naslagwerk voor als je straks echt aan de gang gaat.

 Hoe organiseer je het meest effectief de promotie van je boek? Welke middelen zet je in, wat doe je wanneer? Met dit compleet uitgewerkte voorbeeldplan laat je geen kans onbenut en zorg je dat jouw boek onder de aandacht komt én blijft!

 

INVESTERING

Voor deze masterclass en alle extra’s betaal je slechts € 575. Dit is inclusief lunch, koffie/thee op de dag zelf en inclusief alle genoemde extra’s.

 

De BoekenBusiness-masterclasses worden gegeven door:

Portret Jan SinotJan Sinot kent het boekenvak op zijn duimpje. Hij volgde de Vakopleiding Boekhandel en las meer boeken dan er letters op deze pagina staan. Met die kennis en ervaring deden de klanten in zijn boekwinkel (1993-2001) hun voordeel. Maar ook nu nog zet hij deze in om zowel lezers als boekhandelaren te adviseren. Jan is mede-eigenaar van ‘SINOT – tekst & pr’ en heeft diverse boeken op zijn naam staan (IQ te koop!Genieten met je baby20 x wellness in Nederland en een serie Garfield-cadeauboekjes). Hij levert journalistieke bijdragen aan verschillende tijdschriften, kranten en websites en zette zijn deskundigheid in als boekenrecensent.

Suzanna van der LaanSuzanna van der Laan is uitgeefster en vertrouwd met ieder aspect van het uitgeversvak. In ruim tien jaar heeft ze honderden manuscripten beoordeeld, schrijvers geholpen hun boek te verbeteren, boeken vanbinnen en vanbuiten geperfectioneerd en klaargestoomd voor het lezerspubliek. Eerst als acquirerend redacteur bij een uitgeverij, later als zelfstandig ondernemer. Door haar eerdere werk als dagbladjournalist kent ze bovendien de schrijvende pers van binnenuit en weet ze hoe je aandacht voor een boek kunt genereren. Sinds 2010 is ze gepassioneerd ondernemer. Met haar eerste bedrijf hielp ze schrijvers bij het vinden van een uitgever en werkte ze in opdracht van kleine uitgeverijen mee aan boekproducties en aan boekpromotie. In 2012 startte ze haar eigen uitgeverij: Booklight. Een dienstverlenende uitgeverij voor non-fictieschrijvers die kwaliteit en zeggenschap belangrijk vinden.

Janneke SinotJanneke Sinot is met het boek in de wieg geboren. Al op haar zeventiende had ze een eigen boekwinkel en ze is altijd actief gebleven in het boekenvak. Ze studeerde Algemene Taalwetenschap aan de Universiteit Utrecht en volgde zowel de Vakopleiding Boekhandel als de Vakopleiding Uitgeverij. Van 1999 tot 2003 werkte ze bij Uitgeverij Lannoo, waar ze het verkoopkantoor Nederland mee opzette. Als pr-manager was ze er verantwoordelijk voor de publiciteit. Daarnaast beoordeelde ze de binnengekomen manuscripten.

Na een wereldreis, waarvoor ze haar baan en boekhandel opgaf, begon ze ‘SINOT – tekst & pr’. In opdracht van verschillende uitgevers redigeerde ze in totaal meer dan honderd boeken. Copywriting, journalistiek en auteurscoaching behoren tot haar dagelijkse werkzaamheden. Janneke is coauteur van de eerdergenoemde boeken: IQ te koop!Genieten met je baby20 x wellness in Nederland en een serie Garfield-cadeauboekjes. De laatste jaren heeft ze zich gespecialiseerd in ghostwriting. Al heel wat directeuren, ondernemers en andere mensen met visie besteedden het schrijven van hun boek aan haar uit.

Heb je vragen of wil je graag eerst overleggen? Neem gerust contact met ons op!