Coaching op maat

Coaching op maat - schrijfcoachingHeb je tijdelijk begeleiding nodig? Loop je vast bij het schrijven of wil je graag feedback op jouw ideeën en keuzes? Een schrijfcoach helpt je in no time (weer) op weg.

We bieden je hiervoor veel mogelijkheden: van een kort consult tot een dag lang samen nadenken en uitwerken van de grote lijnen.

 • Telefonisch consult (1 uur)

  Heb je een concrete vraag over het schrijven, uitgeven of promoten van je boek? Wil je hierover sparren met een boekenprofessional? Dat kan. Meld je aan, geef je vraag of vragen op en wanneer je graag teruggebeld wilt worden (dit doe je na aanmelden in het venster ‘bestelnotities’). Of het nu om de standaardafspraken in een auteurscontract gaat of hoe je zelf het drukken en de distributie van je boeken het beste regelt, onze experts helpen je graag verder.

  Prijs: € 119

   

 • Adviesgesprek via Skype of telefoon (2 uur)

  Soms loop je vast tijdens het schrijven van je boek en heb je iemand nodig die je weer op weg helpt. Loop je tegen vragen aan waar niet een-twee-drie een antwoord op is te geven? Twijfel je over jouw keuzes en ingeslagen weg. Vraag dan een adviesgesprek aan met een van onze coaches. Wij helpen je graag verder met jouw hulpvraag op het gebied van schrijven, uitgeven en promoten. Denk aan: doelgroepkeuze, invalshoek bepalen, feedback op je teksten, de keuze voor uitgever of eigen beheer, ideeën voor je promotiecampagne. Om het maximale uit deze sessie te halen, vragen we je om vooraf zo goed mogelijk je vragen te formuleren en je manuscript – voor zover voorhanden – mee te sturen.

  Prijs: € 349 (inclusief 1 uur voorbereiding)

   

 • Persoonlijke coaching (4 uur)

  Wil je direct goed van start met het schrijven of de promotie van je boek? Met een coachingssessie van 4 uur maak je in korte tijd een grote sprong voorwaarts en bespaar je jezelf heel veel tijd. Denk aan een structuursessie waarbij we samen met jou de blauwdruk van je boek uitwerken. Of een strategiesessie waarbij we je helpen om slim de doelgroep en het thema van je boek te kiezen, zodat je jezelf echt als expert op de kaart zet (en je business nog meer versterkt). Ook kunnen we je op weg helpen met je publicatievoorstel of promotieplan.

  Voor deze sessie spreken we in overleg een locatie af. Je bent welkom op ons kantoor in Waalre (bij Eindhoven) of wij komen naar jou toe. Ook een ontmoetingsplek als Seats2Meet, bijvoorbeeld in Utrecht, is een optie. Het is maar net wat jij prettig vindt.*

  Prijs: € 575 (inclusief voorbereiding)

   

 • Een dag lang sparren met een BoekenBusiness-coach

  Soms wil je gewoon vooruit. Dat boek moet er komen, en snel ook. Wil jij een flinke sprong maken met je boek en in één dag een uitgewerkt plan maken voor het schrijven, uitgeven of promoten ervan? Dat kan! Op een locatie naar keuze krijg je een compleet verzorgde dag én een plan waarmee je verder kunt. Ook mogelijk op een zaterdag.*

  Prijs: € 995 (inclusief voorbereiding)

 

* Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw en – in het geval van persoonlijke coaching – exclusief reistijd. Deze laatste bepalen we op basis van de schatting die Routenet.nl hanteert, waarbij we een uurtarief van € 87 aanhouden. Eventuele filetijd komt voor onze rekening. Er komt ook geen aparte kilometervergoeding meer bij. De reistijd factureren we apart, nadat we de locatie voor de coaching overeengekomen zijn.

Dankzij de coaching kreeg ik een enorme focus en werd ik veel productiever. Absoluut een aanrader dus voor startende schrijvers!
Brigitte Paulissen

Troeptrimmen

Veel ideeën en weinig tijd. Driehonderd pagina’s tekst voor een werkboek (veel te veel), een boek met brugwachtersverhalen dat een herziene druk verdient en plannen voor nog minstens drie andere boeken. En een onaf publicatievoorstel. Geen idee hoe ik verder moet, laat staan wanneer. Dat zijn zo ongeveer de ingrediënten voor een coachingssessie met Suzanna van der Laan.

Samen zitten we achter de laptop en lopen we haar vragenlijst langs. Suzanna stelt de vragen: Wat wil je met het werkboek, wat wil je met je bedrijf? Hoeveel tijd wil je aan je werk besteden? Ze vraagt door en deelt haar kennis van de uitgeverswereld en het boekenvak. Ik krijg nieuwe inzichten, heldere feedback en praktische tips. Ze is enthousiast en denkt mee. Dat maakt me blij.

Ik denk hard na. Welk boek schrijf ik voor mijn plezier? Met welk boek deel ik mijn kennis en laat ik zien dat ik verstand van zaken heb? Waarin onderscheidt mijn boek zich van andere boeken? Verrassend snel kom ik tot beslissingen. De plannen vallen op hun plek en de strategie wordt duidelijk.

Na vier uur zijn we klaar. Ik ben opgelucht: niet alles hoeft nu, niet alles hoeft tegelijk. Dank je wel, Suzanna: ik heb weer rust in mijn hoofd en kan aan de slag.

Jet Sebus

Schrijven bij de overheid