Leesrapport

Stock-takingEen beoordeling van je complete manuscript, waarbij we letten op:

  • Opbouw, structuur en invalshoek.
  • Jouw keuzes rond doelgroep en afbakening.
  • Stijl, spelling en grammatica. We kijken niet alleen of je tekst taalkundig in orde is, maar ook of die voor jouw doelgroep toegankelijk genoeg is geschreven.
  • De commerciële kansen van je boek: hoe kun je met je boek je bedrijf of je expertpositie (nog meer) versterken?

Je ontvangt binnen 3 weken een uitgebreide analyse inclusief voorbeelden uit jouw tekst, zodat je precies ziet wat we bedoelen. We geven je tips voor verbetering, waarmee je direct zelf aan de slag kunt.

Wanneer een leesrapport?

Of je kiest voor uitgeven in eigen beheer of bij een kwaliteitsuitgever, een kwalitatieve controle van je manuscript is altijd belangrijk.

Geef je je boek zelf uit, al dan niet via een selfpublishing-platform? Dan ben je ook zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit van je uitgave. Het is zonde van je tijd en geld als je er na verschijnen achter komt dat je zaken anders had moeten aanpakken. Een leesrapport wijst je tijdig op missers en valkuilen.

Wil je een uitgever interesseren? Bedenk dan dat de grote kwaliteitsuitgevers maar een fractie uitgeven van wat ze krijgen aangeboden. Hoe beter het manuscript is dat je aanbiedt, hoe makkelijker je die uitgever overtuigt.

Een leesrapport is niet hetzelfde als redactie van je manuscript. De beoordelaar signaleert, maar past je werk niet aan. Na een leesrapport is daarom altijd nog een redactieronde nodig. Dubbel werk? Nee. Een redacteur helpt jou ook bij taalkundige en structurele aanpassingen. Hoe meer jij zelf vooraf je tekst al verbetert, hoe voordeliger de redactieronde voor jou is. Pik je alles echt goed op, dan kan het zelfs zijn dat een correctieronde volstaat.

Hoe werkt het?

Stuur ons een zo definitief en compleet mogelijk manuscript dat liefst ook al gelezen is door enkele proeflezers. Voorzie je manuscript van een voorblad met (voorlopige) titel en auteursnaam. Voeg zo mogelijk ook een inhoudsopgave toe. Gebruik je afbeeldingen binnenin? Stuur ook die mee ter beoordeling.

Prijs: € 575 (exclusief 21% btw)

Wil je meer informatie?

Of vraag direct een leesrapport aan:

Ik ervaar de samenwerking met BoekenBusiness-coach Suzanna van der Laan als bijzonder constructief. Ze is zeer meedenkend en klantgericht en heeft als voornaamste doel om samen tot een goed product te komen. Haar feedback is positief kritisch en vooral ook praktisch van aard, waardoor ik mij geholpen voel.
Gijs Tenthof

Presenteren 3.0