Redactie & Correctie

iStock_000018106955SmallIedere schrijver heeft er een nodig: een redacteur. Een professional, gespecialiseerd in het optimaliseren van teksten. Iemand die op ervaring en gevoel jouw tekst scherper neerzet, de zwakke punten aanpakt en hem natuurlijk taalkundig helemaal in orde maakt.

Wat heb jij nodig?

Een redacteur kan op verschillende niveaus met je tekst aan de slag gaan, afhankelijk van hoe goed hij is geschreven. Om in te schatten wat nodig is, beoordelen we enkele pagina’s van je manuscript en nemen we de rest globaal door. Heb je al een QuickScan aangevraagd? Daarin krijg je ook een redactie-advies.

 

Tekstcorrectie

Is een tekst goed geschreven en vlot leesbaar, dan volstaat tekstcorrectie. De redacteur let daarbij vooral op typefouten, spelling en grammatica. Denk aan het al dan niet aaneenschrijven van woorden, interpunctie en een correct gebruik van termen en afkortingen. Een must voor elke schrijver, want taalfouten horen niet thuis in een boek.

Tarief: 2 cent per woord

Lichte redactie

Als jouw tekst inhoudelijk in orde is, maar op zinsniveau hier en daar beter kan – denk aan lijdende vorm, naamwoordconstructies en woordherhaling – dan is lichte redactie nodig. Hiermee maakt een redacteur je tekst lekkerder leesbaar en nog toegankelijker voor de lezer. Uiteraard neemt de redacteur ook direct alle type- en taalfouten mee.

Tarief: 5 cent per woord

Zware redactie

Veel beginnende schrijvers hebben een intensievere redactie nodig. Schrijf jij je eerste boek? Dan is het niet raar als je daarbij nog veel ‘fouten’ maakt. Niet alleen op woord- en zinsniveau, maar ook in de opbouw en structuur. Is de opbouw van je tekst niet logisch, ben je nog zoekende qua stijl en vorm of komt er veel herhaling voor in de tekst? Een goede redacteur herkent dit onmiddellijk en weet daar slimme oplossingen voor. Deze intensieve redactie tilt je boek direct naar een hoger niveau.

Tarief: 7½ cent per woord

Herschrijven

Niet iedereen is een schrijftalent en dat is ook helemaal niet erg. Worstel jij ermee om je boodschap helder op papier te krijgen? Lukt het je niet de juiste woorden te vinden? Geen nood. Een ervaren redacteur tovert jouw manuscript om tot een toegankelijk en lezenswaardig boek. Op basis van jouw teksten gaat de redacteur aan de slag. Hij of zij weet jouw gedachten en ideeën in precies de goede woorden te vatten.

Tarief: 18 cent per woord

Ghostwriting

Geen zin of tijd om zelf een boek te schrijven? Laat het een ghostwriter doen. Het is een ijzersterke combinatie: jouw kennis en onze vlotte pen. Meer weten? Lees verder op de pagina ghostwriting.

Tarief: 50 cent per woord

 

GRATIS CHECK!

Je denkt dat je tekst goed is. Maar is dat ook echt zo? Mail ons 1 pagina van je manuscript … en we halen er minstens 1 taalfout uit!

Neem absoluut een goede redacteur of redactrice in de arm. Knuffel hem, vertroetel haar en stuur af en toe een bloemetje. Voordat ik bij BoekenBusiness aanklopte, had ik al tig redacteuren gesproken. Met geen van allen werkte het. Ik ben blij dat ik ben blijven zoeken en Janneke Sinot heb gevonden. Zij snapte mijn kronkels en wist aansluiting te vinden.

Berry Koeleman

Boven de Lijn

Schrijven is echt een vak. Samenwerken met een redacteur of ghostwriter is belangrijk voor de kwaliteit van de teksten.

Piet Vink

ETTU