QuickScan

shutterstock_107880212

Een snelle beoordeling van je manuscript voor maar € 149!

Je manuscript is klaar. Hoe weet je of je boek goed genoeg is om het te (laten) publiceren? Dat het je naam en expertpositie versterkt en dat je niet je goede naam te grabbel gooit? Met een QuickScan weet je snel of er nog iets aan je boek mankeert en hoe het is op te lossen.

We beoordelen je tekst, manuscript of drukproef op de volgende criteria

N

De grote lijn

Ongetwijfeld heb je vooraf goed nagedacht over de doelgroep en het thema van je boek. Toch kunnen die vaak nog net wat scherper. Komt je boek niet goed uit de verf, omdat je doelgroep nog te diffuus is of er een sterkere afbakening nodig is? In de QuickScan signaleren we dit. Daarnaast kijken we of het boek ook echt je business versterkt (als dat tot je doelen behoort) of dat je kansen laat liggen. Wat is jouw belangrijkste boodschap aan de lezer? En komt die ook duidelijk naar voren in je boek?

N

Een sterke inhoud

Om een toegankelijk en prettig leesbaar boek te schrijven, moet je tekst aan een aantal criteria voldoen. Zo moet je voor je begint met schrijven al keuzes maken over opzet, vorm en invalshoek van je boek. Hoe bied je alle informatie gestructureerd en overzichtelijk aan? Hoe zorg je dat lezers niet verdwalen in je boek? Het is erg prettig als een boek een duidelijke structuur en opbouw heeft. Natuurlijk is ook je schrijfstijl van belang en wil je dat je teksten grammaticaal en qua spelling correct zijn. Allemaal punten die we in je teksten checken en waarover we je adviseren.

N

Een verzorgde uitgave

Heb je de inhoud staan? Dan ben je er nog niet. Want de vormgeving van een boek is net zo belangrijk. Maak je gebruik van een selfpublishing-platform zoals Mijnmanagementboek, dan heb je die vormgeving zelf in de hand. Schakel een professional in voor het coverontwerp en zo mogelijk ook voor de opmaak van het binnenwerk. Hoe sterk is de titel van je boek? Is je flaptekst wel aansprekend en commercieel genoeg? Juist deze punten kunnen het succes van jouw boek bepalen. Besteed ook daar dus ruim aandacht aan.

Een QuickScan kost slechts € 149!

Je krijgt binnen twee weken een uitgebreid rapport waarin we alle plus- en minpunten benoemen en je een onderbouwd advies krijgt over alle bovengenoemde punten.

Let op: de QuickScan is bedoeld voor non-fictie. Heb je een fictief verhaal geschreven? Neem dan eerst contact op voor de mogelijkheden.

Wil je meer informatie?
• Stuur een e-mail naar: info@boekenbusiness.com.
• Bel ons op tel. +31 (0)6-20 86 58 94 (Janneke).

Of vraag direct de QuickScan aan:

De genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw.

Voordat ik mijn manuscript naar uitgeverijen zou sturen, wilde ik graag dat er een professional naar keek. Op zoek naar deskundig, snel en betaalbaar advies kwam ik terecht bij de QuickScan van BoekenBusiness. Een schot in de roos. Ik kreeg een uitgebreid en helder rapport, met daarin alle relevante schrijfonderwerpen (algemene indruk, inhoudelijke aspecten, uitvoeringszaken, geformuleerde doelen) overzichtelijk in plus- en minpunten weergegeven. Het was bovendien voorzien van praktische tips om het boek te verbeteren. Auteurs die onzeker zijn over hun manuscript of die hun schrijfwerk willen verbeteren, kan ik de QuickScan zeker aanbevelen. Hij is het geld dubbel en dwars waard!
Klaas Fleurke

Schrijver van 'Hartleers'

De QuickScan van BoekenBusiness gaf mij goed en duidelijk inzicht in welke punten nog aandacht verdienen in mijn boek. Maar ook de positieve feedback heeft mij verder gebracht. Vol vertrouwen en energie heb ik vervolgens de laatste aanpassingen gedaan aan mijn manuscript.  Hartelijk dank BoekenBusiness, voor de snelle reactie en het advies. Ik raad de QuickScan zeker aan, wanneer je snel een idee wilt hebben over de sterke en minder sterke punten van je manuscript en feedback wilt op je schrijfstijl.
Sandra Voetelink

Hartkracht