Wil je jouw kans op een contract bij een kwaliteitsuitgever flink vergroten?

Wil je zelf je boek uitgeven, maar weet je niet goed hoe je dit aanpakt?

Zoek je een online uitgever, maar zie je door de bomen het bos niet meer?

Of twijfel je nog welke route het beste is en wil je de juiste keuze maken?

masterclass op maat - uitgeven

Masterclass ‘Wie geeft mijn boek uit?’

Hoe zit de uitgeefwereld in elkaar en wat is de beste keuze voor jouw boek? Je leert het in deze individuele, online masterclass op maat. Een dag lang werk jij samen met een persoonlijke coach aan een ijzersterk publicatieplan, gewoon vanuit huis.


> kennis, tips en inspiratie op maat
> direct aan de slag met je publicatieplan
> 100% aandacht voor jouw boek
> inclusief waardevolle hand-out

Bonus: je ontvangt gratis onze handige UitgeefWijzer ter waarde van € 87.

 

De masterclass “Wie geeft mijn boek uit?” leverde mij 

een contract op bij een gerenommeerde uitgeverij.’

Birgit Smit - Van doemscenario naar droombaan

VOOR WIE?

  • Schrijvers met een kant-en-klaar manuscript of een deel daarvan.
  • Mensen met een goed boekidee, maar die nog niet begonnen zijn met schrijven.
  • Schrijvers die in eigen beheer publiceren en zo slim zijn ruim op tijd aan de pr te beginnen.
  • Iedereen die meer inzicht wil in de boeken- en uitgeverijwereld.
  • Ondernemers en professionals die met hun boek een grote sprong vooruit willen maken, in hun business en/of hun expertstatus.

 

DIT GA JE LEREN:

Zo werkt de uitgeverijwereld

Het boekenvak is flink in beweging. Een boek publiceren kan nu op zo veel manieren. We vertellen je hoe het werkt bij reguliere uitgevers, de online uitgeverijen, de (literair) agent, printing on demand, e-books en uitgeven in eigen beheer.

Zo kies je de beste route

Weet je nog niet zeker of je in eigen beheer wilt uitgeven of bij een uitgever? Met een handige uitgeefwijzer inventariseren we jouw wensen en krijg jij duidelijk wat het ideale vervolgtraject is voor jouw boek.

Zo geef je zelf je boek uit

Ga je voor uitgeven in eigen beheer? Dan vertellen we je wat daar allemaal bij komt kijken. Hoe bepaal je de verkoopprijs van je boek? Hoe krijg je het bij de lezer? Hoeveel marge verwacht de boekhandel? Waar moet je op letten bij de vormgeving van je boek? Deze masterclass geeft antwoord op al je uitgeefvragen. Ook maken we met een handige break-evenberekening je kosten én opbrengsten helder.

Zo schrijf je een goed publicatievoorstel

Ga je voor een kwaliteitsuitgever die in jouw boek investeert? Dan zul je die ervan moeten overtuigen dat het een succes wordt. We leren je hoe je jezelf en je boek optimaal presenteert aan een uitgever en een contract binnensleept. Je maakt een begin met je publicatievoorstel en krijgt daar direct professionele feedback op.

Zo verdien je geld aan je boek

De beste manier om rijk te worden van je boek is een bestseller schrijven. Maar ook kleinere oplagen kunnen lucratief zijn. We delen onze kennis over royalty’s, voorschotten en auteurskorting met je. Zo ga je goed voorbereid bij een uitgeverij de contractbespreking in. Sleep je er 1% meer royalty’s uit, dan heb je de kosten van deze masterclass al terugverdiend.

Zo overtuig je de (online) boekhandel

Fantastisch is het als jouw boek straks in alle boekhandels ligt. Maar … de meeste auteurs krijgen dit niet voor elkaar. Er is een enorm aanbod van concurrerende titels en de ruimte in de boekhandel is beperkt. Wie een boek in eigen beheer uitgeeft, heeft nog een extra drempel te overwinnen: de hoge kosten die de distributie meebrengt. In deze masterclass krijg je tien gouden tips die de weg naar de boekhandel vrijmaken.

Zo pak je het professioneel aan

Wat is een fonds? Wat betekent de Wet op de vaste boekenprijs voor jouw boek? Hoe bewaak je je (auteurs)rechten? Wat bedoelt een uitgever met de term ‘aanbieding’? Kun je om het Centraal Boekhuis heen? Wat is een ISBN en waar vraag je het aan? Na deze masterclass ben je op de hoogte van alle relevante wetgeving. Ook ken je het vakjargon, zodat je een volwaardige gesprekspartner bent voor boekhandel, uitgeverij en collega-auteurs.

Maar ook:

Leuke en leerzame oefeningen die je aan het denken zetten, zoals:

  • Wat maakt jouw boek uniek?
  • Hoe pitch je je boek bij de uitgever?
  • Wat is je primaire doelgroep en wat de secundaire?
  • Wie vraag je voor het voorwoord of een blurb?

Plus heel veel inspirerende praktijkvoorbeelden.

En je krijgt nog meer:

Je krijgt een dikke hand-out waarin alle informatie van die dag overzichtelijk op papier is gezet, inclusief een overzicht van de 25 belangrijkste non-fictie-uitgevers, hun expertises en eisen voor aanlevering van je manuscript. Bovendien een overzicht van een scala aan alternatieve uitgeverijen, van selfpublishing-platform tot dienstverlenende uitgeverij. Inclusief de kosten, opbrengsten en werkwijze overzichtelijk op rij gezet. Daar doe jij je voordeel mee!

 

 

Neem je plannen (en jezelf) serieus en ga naar BoekenBusiness. Je vindt er de beste voorbereiding op je boek die je kunt wensen. Direct bruikbare tips, onontbeerlijke checklists, inspirerende blogs, handige masterclasses en op maat gesneden coachsessies bieden alles wat je nodig hebt (en nog veel meer) om met vertrouwen je eerste stappen op het schrijverspad te zetten.
Josien Sneek

De V-factor, Ervaren Ambtenaren Training & Coaching

Bij BoekenBusiness heb ik kennis mogen maken met de schrijvers- en uitgeverswereld. Een belangrijk moment was het maken van een publicatievoorstel. Het heeft me doen stilstaan bij de vraag: waarom ik, waarom mijn verhaal, waarom nu en waarom is mijn boek van toegevoegde waarde? Deze vragen en antwoorden hebben me gesterkt in mijn overtuiging dat mijn boek er moest komen! En het mooist van alles: dankzij dit publicatievoorstel besloot uitgeverij Scriptum mijn boek uit te geven.
Mine van Wychen

Jij redt het wel

Jan, Janneke en Suzanna zijn bevlogen en zeer ervaren vakmensen. Zij hebben me op een opbouwende manier geïnspireerd en geleerd om een goed boek te schrijven. De masterclass ‘Wie geeft mijn boek uit?’ heeft mij zelfs een contract opgeleverd bij uitgeverij LannooCampus.
Birgit Smit

Van doemscenario naar droombaan, Succesion

‘Dankzij het BoekenBusiness-publicatievoorstel stonden de uitgevers voor ons in de rij.’

Joost Zonneveld en Ron van der Maarel – Telefacing

REDENEN OM NU DEZE MASTERCLASS TE BOEKEN

1

Een boek schrijven is één ding. Maar pas als het uitgegeven is, wordt het ook gelezen en krijgt het echt waarde. Na deze masterclass weet jij precies wat jou te doen staat.

2

Een professionele uitgave is een fantastisch visitekaartje. Het verhoogt je expertstatus, versterkt je business en opent deuren die anders gesloten blijven. Je kunt lezingen gaan geven én daar meer geld voor vragen. Je wordt serieus genomen als auteur, zowel door de boekhandel als de pers. Dit laatste levert je niet alleen autoriteit op, maar ook gratis publiciteit.

4

Deze masterclass is een uitgelezen mogelijkheid om een-op-een te sparren met een professionele ervaringsdeskundige. De BoekenBusiness-coaches kennen het boekenvak van alle kanten. Je krijgt inside-information die je nergens anders vindt.

6

Een training op maat betekent: 100% aandacht voor jouw boek. Je leert precies wat voor jou relevant is en krijgt passende adviezen, die je meteen toepast.

7

Het resultaat: een uitgave zoals jij die voor ogen had, waar je trots op bent en waarmee je je doelgroep echt weet te bereiken. Ofwel via een uitgever, ofwel door zelf te publiceren.

Kortom: deze masterclass is de beste start voor het (laten) uitgeven van je boek!

INVESTERING

Voor deze masterclass en alle extra’s betaal je slechts € 575.

De BoekenBusiness-masterclasses worden gegeven door:

Portret Jan SinotJan Sinot kent het boekenvak op zijn duimpje. Hij volgde de Vakopleiding Boekhandel en las meer boeken dan er letters op deze pagina staan. Met die kennis en ervaring deden de klanten in zijn boekwinkel (1993-2001) hun voordeel. Maar ook nu nog zet hij deze in om zowel lezers als boekhandelaren te adviseren. Jan is mede-eigenaar van SINOT – tekst & pr en heeft diverse boeken op zijn naam staan (IQ te koop!, Genieten met je baby, 20 x wellness in Nederland en een serie Garfield-cadeauboekjes). Hij levert journalistieke bijdragen aan verschillende tijdschriften, kranten en websites. Daarnaast is hij eigenaar van Bookaccino.nl, waar hij – samen met een team freelancers – zijn deskundigheid inzet als boekenrecensent.

Janneke SinotJanneke Sinot is met het boek in de wieg geboren. Al op haar zeventiende had ze een eigen boekwinkel en ze is altijd actief gebleven in het boekenvak. Ze studeerde Algemene Taalwetenschap aan de Universiteit Utrecht en volgde zowel de Vakopleiding Boekhandel als de Vakopleiding Uitgeverij. Van 1999 tot 2003 werkte ze bij Uitgeverij Lannoo, waar ze het verkoopkantoor Nederland mee opzette. Als pr-manager was ze er verantwoordelijk voor de publiciteit. Daarnaast beoordeelde ze de binnengekomen manuscripten. Na een wereldreis, waarvoor ze haar baan en boekhandel opgaf, begon ze SINOT – tekst & pr. In opdracht van verschillende uitgevers redigeerde ze in totaal meer dan honderd boeken. Copywriting, journalistiek en auteurscoaching behoren tot haar dagelijkse werkzaamheden. Janneke is coauteur van de eerdergenoemde boeken: IQ te koop!, Genieten met je baby, 20 x wellness in Nederland en een serie Garfield-cadeauboekjes. De laatste jaren heeft ze zich gespecialiseerd in ghostwriting. Al heel wat directeuren, ondernemers en andere mensen met visie besteedden het schrijven van hun boek aan haar uit.

Suzanna van der Laan Suzanna van der Laan is uitgeefster en vertrouwd met ieder aspect van het uitgeversvak. In ruim tien jaar heeft ze vele honderden manuscripten beoordeeld, schrijvers geholpen hun boek te verbeteren, boeken van binnen en van buiten geperfectioneerd en klaargestoomd voor het lezerspubliek. Eerst als acquirerend redacteur bij een uitgeverij, later als zelfstandig ondernemer. Door haar eerdere werk als dagbladjournalist kent ze bovendien de schrijvende pers van binnenuit en weet ze hoe je aandacht voor een boek kunt genereren. Met haar eerste bedrijf hielp ze schrijvers bij het vinden van een uitgever en werkte ze in opdracht voor kleine uitgeverijen mee aan boekproducties en aan boekpromotie. In 2012 heeft ze de stap genomen en is ze zelf een uitgeverij begonnen: Booklight – Dienstverlenende uitgeverij. Haar insteek: een goed boek verdient het om gelezen te worden.