Je boek is verschenen en de hele wereld mag het weten. En dus stuur je een persbericht rond. Wie dat niet doet, mist een gouden kans.
Waarom is een goed en aantrekkelijk persbericht belangrijk?

Persbericht

Gratis publiciteit

 

Een goed opgesteld persbericht bezorgt je gratis publiciteit. Mensen lezen over je boek, praten erover en sommigen kopen een exemplaar in de (online) boekhandel. Dit levert jou niet alleen geld op, maar ook aanzien en bekendheid. En voldoening natuurlijk. Want hoe meer boeken je verkoopt, hoe meer mensen je kunt helpen.

 

 

Boodschap

 

Een persbericht heeft alleen effect als het je boodschap goed verwoordt. Al heb je nog zo’n boeiend verhaal, als dit niet overkomt bij de journalist is de kans klein dat hij je komt interviewen. Of uitnodigt voor een paneldiscussie. Kortom: je wordt niet gezien als de expert die je wel degelijk bent.

 

Wil je weten hoe je een goed persbericht schrijft? Volg dan onze masterclass Zo promoot je je boek. Je leert er alles over een goede mediacampagne. En nog 1001 andere manieren om de verkoop van je boek te stimuleren.

Journalist

 

Een persbericht maakt duidelijk waarom een journalist JOU moet interviewen. En waarom hij dat NU moet doen. Maak de nieuwswaarde duidelijk. Een ‘persbericht’ zonder nieuwswaarde is niet veel meer dan een (verkapte) reclameboodschap. Die verdwijnt op redacties linea recta in het ronde archief. De prullenbak dus.

 

 

Wij van WC-eend

 

Natuurlijk kun je zelf roepen dat je goed bent. Maar als iemand anders dat doet, komt dat veel geloofwaardiger over. Zeker als het een onafhankelijke redacteur is van een krant of magazine. Daar kan geen duurbetaalde advertentie tegenop.

 

 

Presenteerblaadje

 

Een goed persbericht levert de journalist alles wat hij nodig heeft op een presenteerblaadje aan. Sterke inhoud, een verwijzing naar de actualiteit, een digitale boekcover, een foto van de auteur en een link naar een website waar – eventueel op een afgeschermd deel – extra informatie te vinden is. Hoe makkelijker je het maakt voor de journalist, hoe groter de kans dat hij jouw persbericht oppikt.

Door: Janneke Sinot

Volg ons op

Wil je weten hoe je een goed persbericht schrijft? Volg dan onze masterclass Zo promoot je je boek. Je leert er alles over een goede mediacampagne. En nog 1001 andere manieren om de verkoop van je boek te stimuleren.