Wil jij je business versterken met een boek, maar weet je niet goed hoe je het moet aanpakken?
Heb jij schrijfambities, maar komt het er steeds niet van?
Ben je al begonnen aan je boek, maar kom je niet verder of loop je vast?
Wil jij een perfect visitekaartje voor je bedrijf en kun je wel wat hulp gebruiken?

Masterclass ‘Zo schrijf je een boek’

Til je boek (of boekidee) naar een hoger niveau met deze individuele, online masterclass op maat. Een dag lang werk jij samen met een persoonlijke coach aan je boek, gewoon vanuit huis.

> kennis, tips en inspiratie op maat
> direct aan de slag met je eigen teksten
> 100% aandacht voor jouw boek
> inclusief waardevolle hand-out 

Bonus: stuur vooraf 5 pagina’s tekst aan ons door en je ontvangt een gratis feedbackrapport ter waarde van € 99.

‘Een boek schrijven is het beste wat ik ooit gedaan heb voor mijn bedrijf.’

Richard de Leth - OERsterk

VOOR WIE?

  • Beginnende en ervaren schrijvers
  • Met alleen nog maar een boekidee of al (vergevorderde) teksten
  • Professionals die zichzelf en hun boek serieus nemen

DIT GA JE LEREN:

Hoe je het onderwerp van je boek kiest en afbakent

Als expert weet je zo ongelooflijk veel over jouw expertise, dat kun je onmogelijk allemaal in een boek kwijt. Zorg daarom dat je – nog voor je begint met schrijven – een duidelijk afgebakend onderwerp kiest.

Hoe je je doelgroep kiest én een boek op maat schrijft

Natuurlijk wil je dat iedereen je boek leest. Toch is het veel slimmer en effectiever om je boek te schrijven voor een beperkte doelgroep. Je zult zien dat het je boodschap veel sterker maakt!

Hoe je het schrijven volhoudt, ook wanneer je het druk hebt

We vertellen je het geheim van een gestructureerd schrijfproces. Zo weet je zeker dat jouw boek geen droom blijft, maar straks ook echt verkrijgbaar is in de (online) boekhandel.

Hoe je de lezer tot het eind blijft boeien

Lezers hebben weinig tijd en geduld, bij een saai geschreven tekst haken ze snel af. Met een vlotte schrijfstijl en een heldere structuur weet je ze tot het eind te boeien. Je leert alles over kort en bondig schrijven, stijlfiguren, bruggetjes en nog heel veel meer. Allemaal tips die je direct kunt toepassen op je eigen boek.

Hoe je de structuur en bouwstenen voor je boek kiest

Met een slim gekozen raamwerk schrijft het boek bijna zichzelf!

Hoe je de perfecte titel vindt voor je boek

Een goede titel is ontzettend belangrijk. Met ‘dit klinkt wel leuk’ kom je er in deze tijd echt niet meer. Je krijgt alle ins en outs te horen, plus veel voorbeelden van hoe het wel en vooral ook NIET moet. Daarna houden we een creatieve brainstormsessie, zodat ook jij naar huis gaat met een perfecte boektitel.

Hoe je serieus wordt genomen als auteur

Een boek met taalfouten kun je jezelf als serieuze schrijver echt niet permitteren. Uitgevers, boekhandelaren en lezers knappen af op een tekst vol taalfouten. Ze nemen niet meer de moeite om verder te lezen, of erger nog: ze nemen de auteur niet serieus. Zet je reputatie niet op het spel en zorg – met de praktische tips uit deze masterclass – voor een foutloze tekst.

En er is nog meer! We denken met je mee over:

  • Geef ik mijn boek zelf uit of zoek ik een uitgever?
  • Kies ik voor een papieren boek, een e-book of beide?
  • Hoe overtuig ik een uitgever?
  • Waar vind ik proeflezers en een vormgever?
  • Hoe vraag ik een ISBN aan?

En last but not least: je krijgt tien gouden tips om je boek te promoten.

Mijn BoekenBusiness-coach bracht structuur, leerde me beter schrijven, moedigde me aan door te zetten als ik het even niet meer zag zitten, redigeerde de eerste hoofdstukken en hielp me met mijn publicatievoorstel. Alles bij elkaar was het zo goed voorbereid dat uitgeverij Scriptum besloot mijn boek uit te geven.
Mine van Wychen

Jij redt het wel

Jan, Janneke en Suzanna zijn bevlogen en zeer ervaren vakmensen. Zij hebben me op een opbouwende manier geïnspireerd en geleerd om een goed boek te schrijven. De masterclasses zijn voor mij zeer de moeite waard geweest. Naast leerzaam zijn ze ook nog eens heel leuk om te volgen door de ongedwongen sfeer.
Birgit Smit

Van doemscenario naar droombaan, Succesion

Schrijven is creatiever dan ik dacht. Het is niet een kwestie van opschrijven wat je denkt te weten, maar onderweg ontstaan nieuwe dingen. Voor mij als trainer/coach een heel mooie manier om nieuw materiaal te ontwikkelen. Dankzij mijn boeken krijg ik bovendien veel aanvragen voor trainingen, workshops en gastcolleges. Waarom BoekenBusiness? Je vindt er deskundigheid, flexibiliteit en een ouderwets heerlijke manier van met klanten omgaan. Als klant ben je er echt koning.
Harry van de Pol

Basisboek luisteren en spreken, vanbinnenuit

REDENEN OM JE NU IN TE SCHRIJVEN

1

Je maakt een enorme stap bij het realiseren van jouw boek. Je gaat direct aan de slag met je eigen teksten.

2

Sparren met een professionele schrijfcoach is bijzonder waardevol. Het inspireert, motiveert en tilt je boek naar een hoger plan.

3

Aan het eind van de dag heb je zo veel nieuwe kennis, inzichten en inspiratie opgedaan dat je precies weet wat je te doen staat.

6

Je krijgt een hand-out boordevol informatie. Omdat we je veel meer willen leren dan zou passen in deze dag, hebben we de belangrijkste informatie overzichtelijk voor je op papier gezet. Zo heb je zelfs maanden na de masterclass nog veel profijt van alles wat je leerde.

7

Een training op maat betekent: 100% aandacht voor jouw boek. Je leert precies wat voor jou relevant is en krijgt passende adviezen, die je meteen toepast op je boek.

Kortom: deze masterclass is de beste start voor je boek!

BONUS: gratis tekstbeoordeling

Als je je nu aanmeldt voor deze masterclass, krijg je van ons een GRATIS TEKSTBEOORDELING ter waarde van € 99! We bekijken 5 pagina’s van je manuscript of andere teksten die je al geschreven hebt. Je krijgt direct professionele feedback op de stijl, opbouw, structuur, grammatica en spelling. En veel waardevolle tips voor verbetering.

INVESTERING

Voor deze masterclass en alle extra’s betaal je € 575. Dit is inclusief hand-out en tekstbeoordeling.

Volg minstens één keer per jaar een seminar of doe op een andere manier kennis en inspiratie op. Je bent zelf het belangrijkste kapitaal van je bedrijf.

Vivienne van Eijkelenborg

(Zakenvrouw van het Jaar 2016), Difrax

De BoekenBusiness-masterclasses worden gegeven door:

Portret Jan SinotJan Sinot kent het boekenvak op zijn duimpje. Hij volgde de Vakopleiding Boekhandel en las meer boeken dan er letters op deze pagina staan. Met die kennis en ervaring deden de klanten in zijn boekwinkel (1993-2001) hun voordeel. Maar ook nu nog zet hij deze in om zowel lezers als boekhandelaren te adviseren. Jan is mede-eigenaar van ‘SINOT – tekst & pr’ en heeft diverse boeken op zijn naam staan (IQ te koop!, Genieten met je baby, 20 x wellness in Nederland en een serie Garfield-cadeauboekjes). Hij levert journalistieke bijdragen aan verschillende tijdschriften, kranten en websites en zette zijn deskundigheid in als boekenrecensent.

Suzanna van der LaanSuzanna van der Laan is uitgeefster en vertrouwd met ieder aspect van het uitgeversvak. In ruim tien jaar heeft ze honderden manuscripten beoordeeld, schrijvers geholpen hun boek te verbeteren, boeken vanbinnen en vanbuiten geperfectioneerd en klaargestoomd voor het lezerspubliek. Eerst als acquirerend redacteur bij een uitgeverij, later als zelfstandig ondernemer. Door haar eerdere werk als dagbladjournalist kent ze bovendien de schrijvende pers van binnenuit en weet ze hoe je aandacht voor een boek kunt genereren. Sinds 2010 is ze gepassioneerd ondernemer. Met haar eerste bedrijf hielp ze schrijvers bij het vinden van een uitgever en werkte ze in opdracht van kleine uitgeverijen mee aan boekproducties en aan boekpromotie. In 2012 startte ze haar eigen uitgeverij: Booklight. Een dienstverlenende uitgeverij voor non-fictieschrijvers die kwaliteit en zeggenschap belangrijk vinden.

Janneke SinotJanneke Sinot is met het boek in de wieg geboren. Al op haar zeventiende had ze een eigen boekwinkel en ze is altijd actief gebleven in het boekenvak. Ze studeerde Algemene Taalwetenschap aan de Universiteit Utrecht en volgde zowel de Vakopleiding Boekhandel als de Vakopleiding Uitgeverij. Van 1999 tot 2003 werkte ze bij Uitgeverij Lannoo, waar ze het verkoopkantoor Nederland mee opzette. Als pr-manager was ze er verantwoordelijk voor de publiciteit. Daarnaast beoordeelde ze de binnengekomen manuscripten.

Na een wereldreis, waarvoor ze haar baan en boekhandel opgaf, begon ze ‘SINOT – tekst & pr’. In opdracht van verschillende uitgevers redigeerde ze in totaal meer dan honderd boeken. Copywriting, journalistiek en auteurscoaching behoren tot haar dagelijkse werkzaamheden. Janneke is coauteur van de eerdergenoemde boeken: IQ te koop!Genieten met je baby20 x wellness in Nederland en een serie Garfield-cadeauboekjes. De laatste jaren heeft ze zich gespecialiseerd in ghostwriting. Al heel wat directeuren, ondernemers en andere mensen met visie besteedden het schrijven van hun boek aan haar uit.

Heb je vragen of wil je graag eerst overleggen? Neem gerust contact met ons op!